reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

reklama
Kropka kombinezonik bardzo fajny, ale jak będzie sroga zima, to jednak chyba za cienki. Na zero stopni, to by się nadał, ale na -20 ja bym dała cieplejszy. Trudno mi powiedzieć jednoznacznie. Lepszy by była ten cieplejszy w rozm 56, a ten cieńszy w rozm 62 i wtedy na wczesną wiosnę jak znalazł. Ale to ja, może inne dziewczyny mają inne zdanie:happy2:

NEXT, kombinezon MIŚ, + 0 ! UNISEKS (2573220119) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Dziewczyny co powiecie na taki kombinezon nada się na zime?? Czy za cienki? Ja już mam taki porządny tylko, że rozmiar 62, a ten chciałam wylicytować 56 rozmiar? (W sumie za 2 kombinezony 50 zł by mnie łacznie wyszło, więc sie opłaca. Co wy na to? Doradzcie koleżance :p

Co do listy to od a do z zgadzam się z salvanas, zadne baldachimy, sterylizatory i pogrzewacze, butelki może późnuiej....

Ja dla synka który urodził sie w lutym a potrafiły być mrozy po -15 stopni miałam taki z h&m i swietnie sie sprawdził. Na to ciepły kocyk i już. Tylko ze tez h&m są ocieplane ale mimo to nie tak grube jak np. Te z wojcika

kombinezon NIEDŹWIADEK miś H&M r 56 (2578713831) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ja choruję na taki KOCYK MAŁPKI PINK 70x80 cm.

Pisze że można go kupić w Smyku. Muszę sprawdzić czy faktycznie jest i czy wart swej ceny.

Kombinezon też kupiłam taki nie za gruby w h&m, żeby nie był sztywny i nie krępował ruchów maleństwa ale dotego obowiązkowo do gondoli śpiwór zimowy bo to przecież będzie sam środek zimy.

Dzięki dziewczyny za pomoc :)

Co do listy to ja cały czas ją uzupełniam rozgraniczyłam ją na rzeczy dla mnie zarówno do karmienia jak i porodu i dla malucha.

Dla malucha:

Pierwsze co kosmetyki - tutaj póki co nie wpisuje nic (dowiem się na szkole rodzenia i też będę się starała kupować w jak najmniejszych ilościach, bo nie wiem jak maluch zareaguje, a szkoda kasy w błoto wyrzucić)

Inne:

-gondola
-spacerówka
-fotelik
-łóżeczko (ja preferuje jednak drewniane)
-materac
-ochraniacz
- poducha i kołdra
- pościel 2x plus 2x prześcieradło
-wanienka
- ręcznik do kąpieli z kapturkiem 2x plus ewentualnie szlafroczek
- ok. 2 kocyki
- rożek 2x
- śpiworek do gondoli
-śpiworek do łóżeczka, póki mały będzie malutki i jest ryzyko, że sobie zakryje buzie kołdrą
-termometr do wody
-termometr ciałkowy :p
pieluchy tetrowe 15 szt.
- pampers 2 1 op
-papers new born 1 op
- później przerzuce się na dady z biedronki, tzn wypróbuje mają b. dobre opinie
-chusteczki nawilżane 2x
- szczoteczka do włosów
-aspirator do nosa (frida)
- sól fizjologiczna do przemywania oczu
- podkłady Seni
-paclanki
- proszek i płyn do prania dla niemowląt

Ubranka rozm 56 i 62

-kombinezon
- czapka zimowa
-czapeczki
-skarpetki
-śliniaczki
-niedrapki
-inne typu śpiochy, pajace itp.

Ja w ogóle i do porodu

-Tamtum Rosa
-maść na brodawki (niezmywalną)
-koszulka do porodu 2x
-szlafrok
- klapki
-klapki pod prysznic
-czopki glicerynowe
- kółko dmuchane (do siadania po porodzie)
- żelową opaskę (do schłodzenia taka)
- podkłady Seni już pisałam ale jeszcze raz, że dla mnie też potrzebne będą
- majtki jednorazowe oddychające
-majtki ciążowe
-koszulka nocna do karmienia 2x
-biustonosze do karmienia
- ręczniki papierowe do szpitala
- ręcznik normalny 2x
-najpotrzebniejsze przybory i kosmetyki (szampon, suszarka, żel pod prysznic itp)
-żel do higieny intymnej poporodowy
-wielkie podpachy najlepiej bella poporodowe
-dużo wody do picia

No i dokumenty do szpitala -wykaz w szpitalu

Jeśli o czymś zapomniałam to oświećcie :)

Acha i przwiduje możliwość, kupienia przewijaka i innych rzeczy w późniejszym czasie takich jak smoczek, butelki, wyparzacz, laktator, podgrzewacz, szczotka do butelek, chusta. Co do butelek to mam nadzieje, że będe karmić, a przydzdzą się one tylko na herbatki etc.

Co do bujaczków, leżaczków, baldachimów i innych cudów wianków, to ja nie gustuje w takich rzeczach, w późniejszym czasie wiadomo potrzeby dziecka wzrosną, więc dojdzie krzesełko do karmienia, kubki niekapki etc... ale nie ma sensu wybiegać tak dlaeko w przyszłosć :)

reklama
Na bank coś pominełam więc douzupełniajcie, albo powiedzcie czy coś jest zbędne, ja nastawiam się na poród naturalny (zobaczymy co jeszcze okulista powie) Ale maluch teraz kopie ja siedze i pije nestea chyba mu posmakowało :)

Boże dziewczyny chłodno się robi, czuć jesień, a tu nie ma się w co ubrać... Ja tylko mam nadzieje, że nogi mi nie popuchną i wejde w kozaki, bo nie ma zamiaru :/ Spodnie kupie tylko jedne, a postaram się chodzić w leginsach i długich swetrach, tunikach, albo w sukienkach, gatta produkuje świetne ciążowe rajstopy (nie są drogie ok 14 zł 40 den) z miejscem na brzusia :) Najgorzej to będzie z kuirtką haha w zeszłym roku wydałam kupe kasy w zarze i śednio mi się uśmiecha znowu coś kupować, jeśli dopne się do końca listiopada (w co jednak wątpie), to nie będę kupować przetzymam jakoś do połowy stycznia i tak wszędzie aktem jeżdże... szkoda mi kasy...

Dobra idę się kompać zajrze późńiej

Do góry