reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Hej :-)
Marzena wiem że to mało prawdopodobne ale staraj sie małego podnosić jak najmniej... Niestety jest to już ciężar po którym może cię bardzo boleć brzuch i macica.
Co do sporu o migdały he ciekawe ja nigdy o tym nie slyszalam.
Idę zjeść śniadanie i brać sie za obiad dziś leczo mniam :-) pozdrawiam

reklama
Marzenka zgadzam się z Czarni, ja ostatnio się trochę przedźwigałam z zakupami i też mnie tak kuło w pochwie :-( trzeba uważać.. Ile Twój mały ma? Może tłumacz mu pomalutku, że mamusia nosi dzidzie w brzuszku i nie może itp...

Dzieki dziewczyny, staram sie jak najmniej go podnosic, zreszta on teraz zaczał chodzić wiec w sumie woli sobie połazić sam, eh mam nadzieje ze to sie nie powtorzy....

Co do zgagi, to mi zawsze pomagało ssanie Renni oraz jabłko, natomiast wczoraj mnie dopadła zgaga i za rada chyba Magdy z uk, zjadła sobie loda i przeszło! To swietnie bo ja uwielbiam lody wiec teraz jeszcze wiecej bede mogla ich jesc hehe:-D

witam
ja wczoraj nadzwigalam sie ciezkich zakupow i tez mnie w dole brzucha cos bolalo,ale cale szczescie juz dzis lepiej.
upalny dzionek sie zapowiada wiec wielki pranie robie,koce.posciel itp.zeby szybko wyschlo,bo nie wiadomo jak jeszcze dlugo pogoda dopisze.
milego dnia:-)

Magda z uk - dziekuje za informacje,ttak dziennie jakies ilosci magnezu spozywam bo praktycznie wszystko co opisalas jest w moim tygodniowym jadlospisie :) Dziekuje tez za informacje o migdalach bo juz sie przestraszylam, a tak mi jakos smakuja bardziej niz przed ciaza, nie zjadam calej paczki ale taka garstke dziennie lub na dwa dni to musze przegryzc zwlaszcza n malego gloda,bo to zdrowsze jak batonik :)

Ja rowniez biore sie za pranie i sprzatanie :) Milego dnia dziewczyny , jak dobrze was miec :)

Cześć dziewczyny ! ;) Ja już po ślubie, więc teraz będę miała dla was więcej czasu :) Przez tą całą bieganine nie miałam czasu zajrzeć tu nawet na moment a brakowało mi tego strasznie ! ;)

Witaj:-) no to opowiadaj jak się ślub udał, wesele? Jakieś fotki poprosimy;-)

czesc dziewczyny

przyszłam sie poużalać bo któż mnie zrozumie jak nie wy:zawstydzona/y:
wczoraj mnie tak brzuch bolał , miałam takie wrazenie jakby mały mi spadł na dno brzucha i tam ciągnał..:baffled: i jeszcze kilka razu takie ukłucie w szyjce macicy poczułam.... nie wiem od czego to, czy za dużo synka podnosze czy jak, potem jakos przeszło ale dzis znowu mam takie dziwne pobolewania eh...

do tego czasami mam takie dziwne uczucie, a wlasciwe jakby brak czucia w nogach, mialam tak w poprzedniej ciazy, a teraz znowu wrocilo, czasami takie przejsciowe braki czucia , okropne uczucie, miala tak ktroas??
w dodatku ejstem mega nie wyspana, moje dziecie z płaczem sie budzi od kilku dni przez te ząbki i mimo że mąz wstaje do niego to ja ledwo zyje... a tutaj impreze roczkową musze uszykowac na jutro eh....:baffled:

eh to sie pouzalałam ....

Miłego dnia dziewczyny;-)

Ja też właśnie ostatnio czułam tak jak to opisujesz, jakby mi na dno brzucha wszystko spadło...zresztą czuję tak coraz częściej.. Uważaj na siebie i staraj oszczędzać ile się da! A z tym czuciem w nogach to może coś z krążeniem...ale lepiej zapytać lekarza. Udanej imprezy roczkowej i dużo siły życzę;-)

Kropka gratuluje mieszkanka:-) My powoli zaczynamy myśleć o jakimś małym remoncie, typu malowanie, zmiana paneli, bo potem tak szybko się za to nie weźmiemy a i pokój dla malucha trzeba jakoś wyszykować;-)

A ze spraw bieżących to ja już zrobiłam obiadek i niedługo śmigamy nad jeziorko, mam zamiar dzisiaj spędzić na dworze cały dzień bo pogoda piękna a niestety pomału juz czasem czuję jesień za pasem więc trzeba korzystać póki czas;-)
buziaki dla Was i miłego dzionka:happy:

Cześć dziewczyny:happy:

Wpadam tak na chwilkę, bo zaraz zmykam do miasta po prezent dla kumpeli, a potem na urodzinki. Jak dobrze, że wczoraj wysprzątałam;-)

Tak czytam dziewczyny o tym, co piszecie na temat noszenia i dźwigania i nie wierzę:oo2:
Ja wiem, ciąża nie choroba itd itp, ale przecież nosić i dźwigać nie wolno. Wiem, że czasem trudno szkrabowi wytłumaczyć, że mama nie może, ale uważajcie na siebie. Zwłaszcza z tymi zakupami. To już tylko ok 5 miesięcy. :tak:

Życzę Wam miłego dnia i już uciekam;-)

Witam Ja też tylko na chwilę U mnie też dzisiaj pranie,sprzątanie a wieczorkiem mamy spotkanie klasowe z podstawówki Wow z niektórymi tyle czasu się nie widziałam Dobrze że obiad wczoraj ugotowałam na dwa dni Dzisiaj mam z głowy Parę dni mnie nie było a to dlatego że mój M ma wolne Wiadomo chcieliśmy spędzić troszkę czasu razem Zakupy i te sprawy
Hmmm co do migdałów to ja uwielbiam lody z migdałami Jem prawie codziennie A co do tego co o nich piszecie to pierwszy raz słyszę
Ja staram się nie dzwigać Dobrze że mam blisko do sklepów Wolę iść dwa razy niż dzwigać i kupić wszystko na raz
Miłego dnia Wam życzę Ja spadam bo M mnie już woła

Cześć dziewczyny
Ja tylko na sekundę poczytałam co piszecie i uciekam do Zakopanego pogoda ma dopisać więc powinno być dobrze:-) może przywiozę jakąś owieczkę hehe :D odezwę się po powrocie
Pozdrawiam miłego dnia życzę

reklama
Na razie się witam:) zabieram się za pakowanie bo wyruszamy nad jezioro Solinskie niemal 450 km, ale damy radę:) i od jutra do czwartku będziemy starać się wypoczywać...

Kobietki odnośnie dźwigania kobietom w ciąży wolno maks. do 5 kg, dźwiganie jest naprawdę niebezpieczne, ja mojego synka naprawdę w ogóle nie podnoszę, z resztą to duży chlop 14 kg....

Marzenko naprawdę unikaj tego dźwigania, możesz go przytulać, siedzieć z nim, ale unikaj tego.....

Szylwias udanego wypoczynku:) pogoda ma być super:)

Agaaga no spotkanie z podstawówką to super sprawa:) powodzenia..

Magda z uk również życze Ci udanej imprezki, ja troszkę wczoraj troszkę dzisiaj sprzątam, ale jakoś mi się nie chce bo poszłam po 3 w noc spać, sama nie wiem kiedy to zleciało, fajnie się siedzi, gorzej wstaje:)

Malinka ja też już niestetty przerażona jestem wizją jesieni, ale mam nadzieję, że to będzie złota jesień bo jak nie to załamkia:D:D:D

CLuee no to wrzucaj fotki, zdaj jakąś relację:)

Całą resztę buziakuję...miłego dnia...

Do góry