Hej babeczki, mój maluszek śpi, ja zaraz wezmę się za obiadek, dzisiaj pieczarkowa bo mam pieczarki, a na drugie, albo placuszki ziemniaczane polane kefirkiem, albo makaron penne z pomidorami i czosnkiem.....jeszcze nie wiem
Wczoraj mój M mnie na maksa zaskoczył, ja poszłam usypiać naszego szkrabika, a wracam, a on lodówkę szoruje, mamy taką podwójną, i normalnie ze 3h ją sprzątał i się okazało, że jest tyle miejsca, że hej
w sumie teraz wiatr hula, bo a to przeterminowane, a to otwarte, a to coś tam, to się nie przyda
Ja ogólnie czuję się w porząsiu, chyba dziś moje hormony nie szaleją aż tak strasznie bo gdzieś w środku jestem jako tako spokojna
a nie chodzęi szukam problemu
Dorotqua uwież mi chłopaczki są cudowne, sama mam chłopaczka, jest taki rezolutny, mniej emocjonolny, pyskaty
naprawdę jak go widzą inni to zawsze serduszko mięknie.......i w pielęgnacji siusiaczka też jest łatwiej, nie musisz wycierać tylko w jednym kierunku...Spodziewam się drugiego i również jestem przeszczęśliwa, choć na początku miałam nadzieję na jakieś spineczki, dupereczki, ale jest jak jest i jest cudownie....
Odnośnie hormonów to nawet mi nie mów, ja w pierwszej ciąży nie mialam takich zaburzeń, dołów, nerwów, obaw, non stop coś.....już meliska odchodziła jak spać nie mogłam przez 3 dni...Odnośnie zgagi jedz małe porcje i nie popijaj od razu dużą ilością płynu. Mnie osobiście bardzo pomaga letnie mleko...
Czarni no wizja domku widzę coraz bliższa, a na jakim etapie jesteście?
ALicja 32 rogal jest to cudowna sprawa, pod koniec ciąży nie widziałam innej pozycji dla siebie jak z nogą na rogalu, inwestuj inwestuj...
Mamaga ja też mam niesamowite jazdy, ale staram się nad nimi panować, a to często kończy się samoistnym płaczem, ot tak,,,,psychika szaleje na całego
:
CAroline oj musisz znaleźć jakiś sposób na spanie, bo kłucie i przeszkody to się dopiero w 7 miesiącu zaczną, wtedy z każdym tygodniem będzie gorzej. Ja cały 9 ty miesiąc przebiegałam w nocy do toalety na siusiu co minutę, skurcze mi dokuczały, niesamowity ból rozchodzących się bioder......modliłam się o poród już na początku 9tego miesiąca
Odnośnie jazdy to rower jest niewskazany chyba, że stacjonarny, zawsze można na coś wpaść, podskoczyć itp...
MAgda z UK u nas dziś też fatalna pogoda, ale idzie gorący front i już się cieszę jak szalona
Aninek migdałów nie wolno więcej jak 2,3 na dobę ze względu na zawartość trującego związku amygdaliny - z dietetyki pamiętam......
Januarka jeżeli z szyjką się nic, a nic nie dzieje to twardnienia macicy są naprawdę rzeczą normalną....
Kochane waga w ciągu trzech dni pół kilo do przodu
nieźle, czyli startuję