reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Marzena, Magda co do wagi to miała dokładnie jak Wy.. W pierwszej ciąży jakoś specjalnie nie objadałam się a i tak leciały kg..:angry: Położna cały czas ględziła, że za dużo - to kiedys jej się zapytałam czy mam w ogole nie jesc to odpuscila.. W pierwszej ciązy też dużo kg to była wina wody.. wygladałam jak balon..Mam nadzieje, że teraz tak nie bedzie..

Gizmowa ja włąsnie miałam podobne problemy w pierwszej ciąży.. Całą (od 16tc do 37 tc) musiałam leżeć plackiem.. Tylko do wc mogłam chodzić.. Rozwarcie to miałam od 20tc i zeby nie wylądować w szpitalu musiałam być "grzeczna":zawstydzona/y::tak: widze, że u Ciebie było gorzej..
Ja w czwartek mam wizyte to powiem gince.. Zobaczymy

reklama
Hej dziewczyny. Może wy coś poradzicie. Kurcze od jakiś 4 h boli mnie tak dziwinie brzuch niby skurcze, niby ciągnięcie, nie jest to takie mocne, ale boje się... Plecy też trochę bolą. No i maluch szaleje praktycznie cały dzień. Raz z boku raz na samym dole nieważne czy siedze czy leże. Cały dzień praktycznie przeleżałam, wzięłam 2 nospy na raz może pomoże.(do tej pory raz mi sie tylko zdarzyło ją wziać). No i czasami czuje, że coś ze mnie leci, ale nie jest tego dużo., to śnieżnobiały śluz taki normalny raczej... Kurde czytałam kiedyś o sączeniu się wód.... a jak sprawdzić czy macica twardnieje????? Jezuuu nie wiem czy twardnieje czy nie....

Ale ja już nie wiem wszędzie piszą, że brzuch w ciąży twardnieje, że to raczej normalne... a może dzieciak już coraz aktywnie zaczyna się ruszać... teraz to już raczej nie mam wątpliwości i dlatego tak ma być... ;( nie wiem, noooo

Ostatnia edycja:
dotka współczuję i zdrówka życzę:happy:

Patrze co wyczytałam, masakra, aż włos się jezy :szok: Nie myła się przez dziewięć miesięcy - Blog.pl
a teraz przyznac sie która też się stosuje według tych wskazówek :-D

hehehe ale czaaad:-D:-D

Hej dziewczyny. Może wy coś poradzicie. Kurcze od jakiś 4 h boli mnie tak dziwinie brzuch niby skurcze, niby ciągnięcie, nie jest to takie mocne, ale boje się... Plecy też trochę bolą. No i maluch szaleje praktycznie cały dzień. Raz z boku raz na samym dole nieważne czy siedze czy leże. Cały dzień praktycznie przeleżałam, wzięłam 2 nospy na raz może pomoże.(do tej pory raz mi sie tylko zdarzyło ją wziać). No i czasami czuje, że coś ze mnie leci, ale nie jest tego dużo., to śnieżnobiały śluz taki normalny raczej... Kurde czytałam kiedyś o sączeniu się wód.... a jak sprawdzić czy macica twardnieje????? Jezuuu nie wiem czy twardnieje czy nie....

Ale ja już nie wiem wszędzie piszą, że brzuch w ciąży twardnieje, że to raczej normalne... a może dzieciak już coraz aktywnie zaczyna się ruszać... teraz to już raczej nie mam wątpliwości i dlatego tak ma być... ;( nie wiem, noooo

Wiesz ciężko jest ocenić jak kogo boli... też mam podobny problem, wczoraj czułam jakieś bóle, ciągnięcia i kamień w brzuchu. Dzisiaj też mnie bolą plecy i brzuch też pobolewa... ale lekarz twierdzi że wszystko jest ok i to normalne. Mam wrażenie też że brzuszek mi wywaliło jakoś mocniej... chyba czas się przyzwyczajać do takich wrażeń;-)
Odpoczywaj, poleż a jeśli coś Cię mimo wszystko bardzo niepokoi to podjedź do szpitala dla świętego spokoju żebyś się nie denerwowała:tak:

Kropko odpoczywaj, to najważniejsze.. Co do sączenia wód to nie mam pojęcia.. Wiem, że można kupić jakieś paski w aptece.. ale co dokladnie to nie wiem.. A twardniejąca macica to taka, że brzuch mam cały jak kamień, do tego nieprzyjemnie boli.. Napewno poznasz ..Teraz leż i odpoczywaj.. A jak nie przejdzie to dla włąsnego komfortu przewjedz się na IP.. Albo jak masz nr od gina to dzwon..
Głowa do góry kochana<przytul>

Dzięki Kochane.. no nic poleże.. zrobiłam meliske i zobaczymy po tych nospach.. też nie chce za wcześnie panikować. Jak nie przejdzie do jutra, to będę interweniować.

Kropka z twardnieniem brzucha Ci nie pomoge, bo jeszcze tego nie doswiadczylam, natomiast co do tego sluzu, to w materialach, ktore dala mi polozna mam napisane, ze w czasie ciazy jest normalne, ze "wylewa" sie taki sluz, normalny, mleczny, bez szczegolnego zapachu, taki zwykly jak to sie nieraz zdarza, tylko w wiekszych ilosciach i jest to spowodowane zwiekszonym przeplywem krwi w tamtym rejonie (sorry za moje byle jakie tlumaczenie, mam to po angielsku i chyba mi sie troche mozg zawiesza, mam nadzieje ze to co napisalam jest zrozumiale).
Dziewczyny ja z moja waga do tej pory jestem na minusie, ok -1,5kg. Przed ciaza wazylam ok 64-64,5kg a teraz 62,5-63kg. Nie martwie sie za bardzo bo brzuszek rosnie, a poza tym to ta moja waga sprzed ciazy byla o wiele za duza, ja dawniej, jeszcze dwa lata temu wazylam ok 55kg i bylo ok, a potem jak zaczelam byc z moim F to tak przytylam... eh ta wloska kuchnia :-p Narazie nie przybieram, bo ciagle nie bardzo moge jesc, albo mnie odrzuca od jedzenia, albo zjem sniadanie i zaraz ide je zwymiotowac. Staram sie korzystac z kazdej okazji kiedy mam ochote cos podjesc.
A co do spania to spie jeszcze praktycznie we wszystkich pozycjach, w nocy to najczesciej na boku, tez z koldra miedzy nogami, albo na plecach, a w dzien to czasem na brzuchu, ale dlatego ze w dzien jest koldra na lozku i narzuta i jest bardziej miekko, bo w nocy to mnie juz gniecie zeby spac na brzuchu.
Aha przegladam youtuba w poszukiwaniu instrukcji jak robic na drutach bo tez juz mi sie nudzi i mam ochote cos podziubac. Ale chyba jednak wroce do haftowania, dawniej robilam stroje haftowane dla wikingow :-) i juz mi sie teskni za tym. Wkleje zaraz fotke to sie pochwale.

Hejka

Kropka wody sa koloru slomkowego, prawie jak mocz tylko ze nie maja zapachu, wiec biala wydzielina to raczej nie sa wody plodowe. Co do bolu to jak dziewczyny mowia, kazdy to odczuwa innaczej, mnie tez pobolewa czasem, zreszta takie uroki ciazy, wszystko tam sie rozciaga i jasne ze bedzie ciaglo i bolalo. Jak bardzo sie martwisz to moze zadzwon to lekarza.

Marzeniaxx ha ha ha.. niezly atrykul. Ja mialam w ogolniaku kolezanke taka, dokladnie wiedzielismy kiedy miala okres, bo won rybna ciagnela sie za nia na kilometr.

Moje dziecko mnie dzisiaj rozwalilo, namalowal rysunek rodzinki i mi przyszedl pokazac.. pytam sie a co to mama ma miedzy nogami, a on mowi ze siusiaka.. ja na to ze mama nie ma siusiaka.. a on.. no to jak ty mama robisz siku? I co tu takiemu 3 latkowi odpowiedziec? hahaha:laugh2:

Haha Emilia no wlasnie jak Ty robisz siku, dziwna jestes taka bez siusiaka, super Ci powiedzial :-D

A tu sie pochwale moimi ciuszkami historycznymi:

vik.jpg

reklama
Kropka - dużo odpoczywa a jak coś to nawet w środku nocy na IP ! lepiej się upewnić że wszytko jest ok niż miałoby się coś stać.. co do śluzu to aninek ma rację.. tak się zdarza.. ale twój gin może ci to nawet przez tel objaśnić więc też może się uspokoisz.. daj znać jak poczujesz się lepiej!
EmiliaM w szoku jestem :D dzieciaki mają taką wyobraźnię że masakra :D czasami jak zada ci taki 3latek pytanie to nie wiadomo co odpowiedzieć :D:D ale dałaś radę z wyjaśnieniem mam nadzieję?:D
aniek zazdroszczę talentu bo masz mega talencior.. próbuj się realizwać w innych dziedzinach typu szydełkowanie i robienie na drutach bo masz pewnie i do tego smykałkę :D polecam stworzyć jakąś swoją unikalną linię rzeczy i robić biznes na portalach aukcyjnych :):):)

Do góry