reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Witam

Dotka kurtek narazie jeszcze nie nosze i nawet nie przymierzalam swoich, a w bluzie jeszcze sie dopinam takze jeszcze raczej poczekam z zakupem wiekszego rozmiaru :) I paputki sliczne!

Czarni zycze zeby sytuacja z mama sie niedlugo poprawila, jesli jest taka mozliwosc.

Ada olej ta babe i tyle... ja do UK przyjechalam w 2002 roku i wtedy bylo calkiem innaczej, czlowiek jak na ulicy uslyszal jezyk polski to sie cieszyl, potem to sie niestety zmienilo, glowe sie spuszczalo jak sie slyszalo jezyk ojczysty. Z mojego doswiadczenia wiem ze tutaj sa wszyscy dla ciebie mili jak cos chca od ciebie jak tylko dostana co chca to sieja ploty itd. Moja znajoma ktorej duzo pomoglam w zalatwianiu roznych rzeczy bo po ang niezbyt mowila kiedys poprosilam o pomoc w zafarbowaniu wlosow to mi powiedziala ze £20 za farbowanie z wlasna farba a £25 jak nie mam farby!!! Myslalam ze padne! Niewiem dlaczego ale ludzie maja jakas taka dziwna mentalnosc, czasem mi jest wstyd za to buractwo jakie widac na ulicach.. ale staram sie zyc wlasnym zyciem i przejmowac sie co mowia i robia inni. Takze nie przejmuj sie ta "znajoma" i niech sobie gada, widocznie nic lepszego nie ma do roboty.

Milego dzionka zycze dziewczyny :)

reklama
dzieki dziewcznyny ;)
ja musze zaczac rozgladac sie za jakas bluza albo kurtka, bo w swoja skore i plaszczyk juz sie nie dopinam :) tez juz tak macie? :D

dotka85 no ja tez juz zaczelam przegladac plszczyki w nic sie juz nie mieszcze a robi sie chlodniej wiec bede potrzebowac cos w co sie zapne teraz nosze kurtke i marynarke,ale tylko rozpieta inaczej nieda rady ;p
A juz niedlugo wybieramy sie na dwa wesela wiec i kiecke muse jeszcze kupic jakas ciazowa cale szczescie tylko 3 tyg miedzy dwoma weselami wiec licze ze zmieszcze sie w jedna, wole cos dla malenstwa kupic niz dwie sukienki.

[FONT=&quot][/FONT]

mam pytanko gl do tych,ktore maja juz swoje pociechy, zastanawiam sie nad zakupem monitoru oddechu bo znam siebie i wiem,ze bede przy lozeczku non stop taka ze mnie bojka troszke ;p mialyscie? co sadzicie, macie jakies opinie ktore monitory najlepsze?

[FONT=&quot][/FONT]

hej

dzięki dziewczyny, ja tam juz po prostu kontaktu nie utrzymuje z nią i tyle, takich ludzi staram sie olewać, tylko jak to do mnie doszło to się wkurzyłam.... a teraz juz spokój. Co do Polaków za granicą to musze potwierdzić że rzadko kiedy spotyka się kogoś zaufanego i tak jak Magda trzymamy się dewizy Polak Polakowi wilkiem, niestety.
Emilia ja przyjechałam do UK w 2007 i tez na ulicy jak się usłyszało j. polski to radość, zaskoczenie, teraz to normalność i niestety często odwracam głowe bo mam takiego pecha spotykać ludzi z którymi miałam nieprzyjemności.

Uwierzcie mi że kiedyś mój M tutaj na zakupach usłyszał od jednego gościa, można by powiedzieć, groźbę, z racji tego że mój M był kiedyś ochroniarzem i pracował na stadionach w Polsce a gościu widocznie jednym z pseudokibiców i on poznał mojego M :baffled: masakra, ja wtedy nie wiedziałam co powiedzieć, bałam się że jeszcze nas śledził będzie i coś złego zrobi...

dotka piękne kapciuszki!:-)
czarni bardzo współczuje sytuacji... oby się polepszyło!

januarka ja nie kupowałam nic takiego, może z racji tego że przez pierwsze miesiące Konrad spał w naszym pokoju i nie było potrzeby. Mamy tylko zwykłą nianię elektroniczną

A ja jeszcze się w łóżeczku bycze, zaraz wstajemy musze zrobić śniadanie dla Kondzia i dla mnie a potem t nie wiem co chyba w domu coś porobimy bo pogoda niefajna....

Ostatnia edycja:
cześć babeczki:)
Czarni współczucia, życzę szybkiej poprawy sytuacji i dużo cierpliwości.
Dotka zdolniacha z Ciebie;-)

Co do ubrań to u mnie tak różnie, w sumie wydaje mi się że mój brzuch stoi w miejscu...wczoraj coś mnie wywaliło ale jesiennych ubrań jeszcze nie wyjmowałam więc nie wiem jak będzie.
A tak w ogóle to będąc ostatnio u ciotki dała mi słoiczek cukru buraczanego i powiedziała że ma mnóstwo żelaza i powinnam go brać w ciąży... No i poczytałam sobie na necie i rzeczywiście wygląda na dobrą rzecz, przy tym jest dobry w smaku i dwie trzy łyżeczki dziennie w zupełności wystarczą, ja napewno spróbuję:tak: Jakbyście chciały poczytać to wklejam linka
Melasa z buraków cukrowych (syrop buraczany) EKO 300g BIO FUTURO :: PYSZNE I ZDROWE

Całuję Was i życzę udanego dnia;-)

januarka ja osobiscie nie mialam monitoru oddechu, ale moja bliska kolezanka ma, zdaje sie ze Angel Care- czy cos takiego, z tego co wiem jest bardzo zadowolona, to jets odrazu z niania, ona ma dwupoziomowe mieszkanie i u niej swietnie sie sprawdzilo :tak:

Hej dziewczyny! ja leze w luzku, fatalnie sie czuje , goraczki nie bylo ale gardlo i glowa bleeh.
Trzymajcie sie dzieczyny!! Milego dnia!!

Cześć dziewczyny:happy2:

Ja już zaliczyłam wizytę w przychodni, ale na wyniki prób wątrobowych muszę poczekać do środy. Czemu tak długo? Nie wiem:baffled: Poza tym u nas paskudna pogoda. Nie jest zimno, ale leje. Tak jak już Wam kiedyś mówiłam, że w Walii to albo grzeje, że oddychać nie ma czym, albo leje. Nic pomiędzy. pewnie znowu posiedzimy z dziewczynkami trochę w domu:no:

Moja starsza córcia poprosiła dziś na obiad o spaghetti, więc przynajmniej mam już pomysł na obiad:happy:

Co do ubrań, to ja jeszcze się mieszczę w swoje bluzy, ale to dlatego, że nie jestem chudzinką i zazwyczaj wszystko nosze luźniejsze,bo tak lubię.Niemniej jednak waga leniwie ruszyła się w górę, ale pełnego kilograma na plusie jeszcze nie ma. Za to obwód brzuszka już się powiększył:tak:

januarka ja przy młodszej córci zakupiłam elektroniczną nianię, ale tylko dlatego, że mieszkaliśmy w dużym domu i kiedy spała u góry, to było mi tak po prostu łatwiej. Ogólnie polecam.

Miłego dnia dziewczyny Wam życzę!

Hej dziewczyny :) Oj długo mnie nie było. Już się usprawiedliwiam :zawstydzona/y: Najpierw byliśmy w górach, później zaraz jak wróciliśmy 2 imprezy dosyć duże w rodzinie no i w między czasie zdecydowaliśmy się na kupno mieszkania (które już znaleźlśmy) teraz czeka nas dużo formalności i załatwiania no i myśle z końcem października wyprowadzka. Teraz rzadziej będę zaglądać , bo kiepsko z czasem :/ Co do samopoczucia, to wypad w góry bardzo mi pomógł, tzn. wypłynął na lepsze samopoczoczucie ;) Mdłości raczej już nie mam, senna też przestałam być także ok. Jutro wizytka, dam znać co i jak :)

reklama
Cześć dziewczyny
Mam chwilkę to wpadam właśnie wróciłam z zakupów bo w środę idziemy na wesele chwaliłam się że mąż na urlopie a tu ledwo pierwszy dzień a już pojechał :baffled: na sobotę i niedziele wybieramy się do Zakopanego lub w Bieszczady wiec odpocznę od otoczenia :-p

dotka85 ja właśnie wczoraj wyciągałam swoją kurtkę i JESZCZE się zasunę ale to nie potrwa długo heheh nie jest dobrze dziewczyny jeszcze z 2 tygodnie i w ogóle będzie źle nie będę miała w co się ubrać chyba w domu się zamknę na najbliższe kilka miesięcy :-p:-p

Pozdrawiam :-)

Do góry