reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Alice nie wiem jak dlugo bierzesz juz ten magnez, ale wiem ze magnez wchlania sie bardzo powoli, ja tez bralam kiedys to chyba dopiero po trzech miesiacach poczulam skutki. Jak masz obawy to idz do lekarza, moze Ci pomoze. Ja dawniej unikalam lekarzy jak ognia a teraz biegam z kazdym problemem, o dziwo lepiej sie potrafie z nimi dogadac czy tutaj czy w Hiszpanii niz w Polsce :-p

Wczorajsze zwiedzanie Londynu z kolezanka i jej mezem wyjatkowo udane! Ah jaki to byl piekny dzien :-) i nawet mnie troche sloneczko opalilo. Ludzi mnostwo i jeszcze pod Palacem Buckingham udalo nam sie zobaczyc koncowke olimpijskiego szybkiego chodu. Ale nachodzilismy sie bardzooo duzo i potem jak wrocilam do domu to zaczal mnie bolec brzuch, spial mi sie caly na dole i po bokach. Pierwszy raz cos takiego mialam i nie wiedzialam czy to sie macica rozciaga czy moze mnie poprostu brzuch boli bo zjadlam w McDdonaldzie, ale chyba to bylo to pierwsze bo dzis rano jak wstalam to brzuszek juz byl troche wiekszy (za to ubylo mi kolejne pol kilo).

reklama
Alice88 nie wiem jak jest u Ciebie ale ja mam podobne problemy i zauważyłam że oprócz magnezu brakuje mi jeszcze potasu i dlatego biorę Aspargin bo on ma jedno i drugie i dopiero on mi pomaga. Jak brałam sam magnez nawet w dużych dawkach to dolegliwości wracały a jak biorę magnez i potas to jest w miarę ok:tak:Może Tobie też by pomogło.

A tak poza tym to witam się po kilku dniach nieobecności, wyjazd się udał ale troszkę za krótki niestety. Mam nadzieję, że uda się jeszcze gdzieś wyskoczyć na kilka dni. Moje samopoczucie średnie, wczoraj jakiś nerw też mnie dopadł, wszystko mnie wkurzało bez wyraźnego powodu...chyba zmiany pogody tez się do tego przyczyniają.
Miłej niedzieli życzę i pozdrawiam cieplutko;-)

Hejka

Alice88 współczuje bardzo skurczy, mnie czasem nawiedzają ale nie aż tak, w poprzedniej ciąży co noc mnie łapały i potem łydki bolały:( jak na razie,tfu tfu, mi specjalnie nie doczkuczają, oby i to bie odpuściły:)

mam pytanko czy mogę beż problemów przyjmować kwasy omega? bo teściowa dała mi całe opakowanie, niby pytała lekarza czy mogłabym brać no ale ja sama nie wiem, może któraś z was bierze?

My dziś byliśmy na mieście, pare pierdółek pokupować, pogoda dzisiaj już gorsza, niby ciepło ale słońce się schowało:( i jutro ma padać...
odwiedziła mnie dziś kumpela z pracy, może jakoś w tygodniu ja zjarze do niej.... ech jakoś mi brakuje spotkań ze znajomymi a tutaj niestety za wiele dobrych nie mamy... niby tyle ludzi ale co poniektórym nie chce nawet ufać...

Hej dziwczyny, u mnie lepiej, wczoraj na grilla do znajomych sie wybralismy i caly zly humor minol, za to opilam sie zimnej coli i wody i dzis czuje nie tak z gardlem, zrobilam sobie syrop z cebuli, i zebym tylko chora nie byla :-( znacie jakies jeszcze sposoby na przeziebienie bez tabsow? pozdrawiam!!!
A moj lekarz ostatnio wyjasnil mi ze te skurcze nawek okolo pepka to rozciagajaca sie macica, u mnie nie calkiem siega jeszcze do pepka, ale u tych dziewczyn co sa dalej niz ja w ciazy to juz ma swoje rozmiary, wiec bez obaw ;-)

natal ja znam ale niespecjalnie dla ciężarnych.... piwo z sokiem malinowym na ciepło, do tego kanapki z czosnkiem i od razu pod kołdre, wygrzać się, wypocić najlepiej przez noc, no ale piwo odpada:)

Hej babeczki:happy:
My już wróciliśmy po całym dniu. Nogi mi w **** wrastają, ale super było. Co prawda chmury nam wisiały cały dzień nad głowami, ale nie padało.

Co do skurczów, to ja nie pomogę. Owszem, coś tam mi się działo w obu poprzednich ciążach, ale nie było to jakoś szczególnie upierdliwe. Słyszałam, że sam magnes, to za mało. Tak, jak M@linka pisała, lepiej jak jest z potasem. Jednak, czy pomaga, to nie wiem:baffled:

Co do różnych skurczów brzucha, to zazwyczaj są one normą. Ja nawet pytałam kilka razy lekarzy w poprzednich ciążach, ale oni zawsze mnie uspakajali, że wszystko się rozciąga i to normalne. Dopóki nie jest to zbyt uporczywe, to bym się nie martwiła. Dla spokoju zawsze można zapytać na najbliższej wizycie lekarza.

Miło słyszeć, że wszelkie wyjazdy Wam się udały no i oczywiście fajnie, że znowu jesteście z nami.:happy:

Ada1989 kiedy czytam o zaufaniu do znajomych, to jakbym o sobie czytała:tak:. Niby mamy mnóstwo znajomych i fajnie czasem się spotkać, ale jednak ciężko poznać tu kogoś takiego od serca. Mam świetna przyjaciółkę, ale ona na razie jest w Pl i też mi czasem brakuje kogoś na ploteczki.:baffled:

natal84
ja również polecam uderzającą dawkę czosnku, albo imbiru. Podobno imbir ma nawet lepsze właściwości niż czosnek. Może zatem jakaś herbatka z korzenia imbiru? Do tego dużo cytryny (wit C) i biegiem do wyrka:tak:. Syrop z cebuli to również dobry pomysł tyle,że ja nie znoszę zapachu, więc dla mnie odpada. Trzymaj się i nie daj się;-)

Miłego wieczorku dziewczyny!

Magda no ja miałam ostatnio nieprzyjemna sytuacje, mianowicie to jedna znajoma znam juz od 5 lat, czyli od początku w uk, zawsze miło się z nią gadało, ale miała coś dziwnego w sobie.... teraz ma męża i jest w ciąży, na dzis ma termin i chyba właśnie przez ciąże i siedzenie w domu jej się poprzewracało w głowie.... zaczeła ploty siać na mój temat, że niby głupia jestem że w ciąże zaszłam bo mój M nie miał pracy, wychwalała się wszystkim że łaskawie pomogli nam przy przeprowadzce i że skoro ja jestem w ciąży to moja kumpela(właśnie ta co była u mnie dziś) też pewnie niedługo zajdzie bo my przecież "papużki nierozłączki" i ten tekst moja kumpela właśnie usłyszała od jej męża, no masakra!!:baffled: nie wiem czy to zazdrość czy co.... a i jeszcze teksty że cała fabryka gada o tym że mój M nie pracował, no chyba jakiś żart, jak pracowałam to nie miałam takiego odczucia żeby ktoś nas nie lubił czy nas obgadywał..... a co do tych papużek nierozłączek to ja się bardzo ciesze że mam tak dobrą koleżankę tutaj, mogę na nią liczyć zawsze, do pracy razem chodziłyśmy bo w tym samym kierunku i w ogóle się świetnie z nią dogaduje, a tamtej chyba znajomych brakuje, bo na siłe zawsze chciała do siebie każdego zapraszać, tyle że każdy odmawiał bo jedyne na co ją było stać to plotkowanie o innych.... ech no niestety dlatego tutaj mało komu ufam...

ooo ale mi wyszło wypracowanie:-D

ciasto drożdżowe właśnie wstawiłam do piekarnika, nie moge się doczekać jak sie zrobi :)))

Alice moze zbadaj sobie w labloatorium z krwi magnez to zobaczysz czy masz niedobor, ze mna dziewczyna co lezala w szpitalu to podawali jej w kroplowce magnez na skurcze

ja na szczescie dobrze sie czuje i mam nadzieje ze te moje skurcze i pobyt w szpitalu to byl jednorazowy incydent. A i wyszelkowalam dla swojego skrzata paputki ;) korzystam poki jestem na zwolnieniu bo jak wroce to czasu na to nie znajde ;)

Zobacz załącznik 490360Zobacz załącznik 490361

reklama
Dziewczyny byłam w zaufanej aptece i usłyszałam, że faktycznie przyczyną może być brak potasu. Dostałam Aspargin i mam brać 3 razy dziennie po dwie tabletki. Podobno jeśli to potas, to bardzo szybko poczuję różnicę- kwestia dwóch dni, a już dziś w nocy powinno być lepiej po 4 tabletkach. Mam nadzieję, że pomoże i znowu zacznę się wysypiać, szczególnie, że do pracy codziennie wstaję na 6... Dzięki za rady!!

dotka85 te paputki są CUDOWNE!!

Do góry