reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Ada Ja biorę omega3 od początku ciąży, jedną kapsułkę dziennie (omega3 fish oil 1000mg, brand Boots, 60 kapsułek). Teraz będe brać 2 x tyg. Kwasy omega3 są bardzo ważne w rozwoju mózgu dziecka, także na pewno nie zaszkodzi, jak się wspomożesz przez jakiś czas.
Co do znajomych - wiesz, to chyba takie czasy są, że ludzie nie potrafią się przyjaźnić. To nie jest tak, że w np. w PL mieszkają sami cudowni ludzie, a na emigracji spotyka się "tych złych". Ja w PL mam tylko kilka sprawdzonych osób i są to ludzie poznani jeszcze w czasach szkolnych. Reszta, którą poznawałam w różnych firmach - obłudnicy i plotkarze. Życzę Ci, żebyś trafiła na życzliwe osoby, które będą Cię wspierać i będą potrafiły cieszyć się Twoimi sukcesami.

U mnie weekendzik nieco leniuchowy. Co prawda w sobotę było domowo na całego - czyli sprzątanie, pranie, gotowanie itd., ale dziś totalny odpoczynek. Cały dzień zanosiło się na deszcz, ale nic z tego nie wyszło. Zapewne to przyczyna mojego bólu głowy.

Życzę wszystkim miłego wieczoru :tak:

reklama
Witam się z Wami wieczornie.
Zmęczona już jestem. Chyba te dwa dni chodzenia tu i tam zrobiły swoje. Od jutra szara rzeczywistość. Z samego rana idę do przychodni przedłużyć zwolnienie do pracy i może się dowiem jak wyszły moje próby wątrobowe. Mam nadzieję, że wreszcie zeszły do poziomu normalnego.

ada1989
rozumiem Cię doskonale:tak: Choć w sumie wolałabym, żeby takie sytuacje były mi obce. Widzisz, ja nauczyłam się tutaj, że czasem obcy ludzie i to niestety najczęściej Brytyjczycy, więcej mi pomogą niż "znajomi" Polacy. Smutne, ale prawdziwe. Nie uogólniam, bo wiem, że są i Ci bardziej w porządku. Mimo to, nie wiedzieć czemu, Polak Polakowi wilkiem. Kaja28 napisała, że to nie jest tak, że w Pl ludzie są super, a tutaj nie....Hmm...ja chyba widzę jednak pewną różnicę. Ciężko mi opisać dlaczego. Sama doświadczyłam wielu przykrych sytuacji od ludzi, którym na prawdę żeśmy z mężem dużo pomogli. Jesteśmy tu już długo. Sami przecieraliśmy szlaki. Wszystkie sprawy załatwialiśmy sami. Potem chcieliśmy się tym podzielić z innymi, bo przecież tak trzeba. Pomagać sobie. Ale potem od tych samych ludzi zaznaliśmy wiele złego. I to właśnie w większości z powodu głupich plotek. Niestety, ale z naszych obserwacji wynika, że jak już ktoś stanie tu na nogi i czegoś się dorobi, to zapomina, co to znaczy przyjaźń. Na prawdę nie wielu jest takich, którzy pozostają sobą. I bardzo bym chciała kiedyś jednak zmienić zdanie;-) A takie sytuacje o których piszesz nauczyłam się ignorować, chociaż jest mi ciężko, bo z zewnątrz twarda, ale w środku jestem za miękka i potem ryczę gdzieś po kątach. Najważniejsze jest to, co Ty wiesz o sobie, o Was. A to, co inni myślą pozostaw bez komentarza. Nie warto walczyć z takimi ludźmi, bo wówczas trzeba się zniżyć do ich poziomu, a przecież tego nie chcesz:no: Trzymaj się:happy:

A za to ciasto drożdżowe Cię zabiję:crazy:.Teraz muszę jutro upiec drożdżówę. Było mi smaka robić;-)?;-)

Dotka85 paputki są boskie!!! Ty to masz talent dziewczyno:szok:.Ja się do takich spraw nie nadaję:baffled: Ale Twoje dzieło mi się bardzo podoba:happy:

Kaja28 podejrzewam, że i mój dzisiejszy ból głowy był spowodowany tą pogodą. Dało się przeżyć. Mam nadzieję, że czujesz się lepiej:tak:

Spokojnej nocy dziewczyny.

Hej u mnie dzień miną w kratkę... Rano znośnie popołudnie spędziłam w kinie a potem poszłam kupić jednak te spodnie z których jestem teraz bardzo zadowolona nie dość że były w promocji zapłaciłam 59 zł stara to 159... To też tak szybko z nich nie wzrosne jak przewidywałam bo w środku mają ściągacze więc posłużą... Potem stałam sie zoulona... Poszliśmy do znajomych a jak wróciłam do domu to naryczalam sie jak głupia... Ale to już dłuższa historia... I mój problem z moja matka... Która zastałam w moim łużku bez zapowiedzi przyjechała... Jezu wogóle porażka mam kilka dni do dupy. Mimo że jestem już dorosła mam własną rodzinę to w kółko są te same problemy nie mogę sie od niej uwolnić a psychicznie mnie tak dobija... Jestem załamana. Nie dość że mam teraz tyle problemów to jeszcze ona...

witam po weekendzie.
wczorajsza wycieczka udana,pieklismy kielbaski,podziwialismy piekne widoki...
czarni -wspolczuje.trzymaj sie:-)

dotka paputki przepiekne!

milego dnia wszystkim:-)

Witam w kolejny chłodny dzień z czego jestem zadowolona wpadam na chwile napisać że mąż właśnie wraca do domu i będzie na urlopie więc na pewno będę rzadko pisać czytać może częściej :-)

januarka
mnie też tak kuło coś i jak byłam ostatnio na wizycie to powiedziałam lekarzowi i mówił że może tak być żeby się nie martwić. Może to zależeć od tego jakiego rodzaju pracy wykonuje w domu czy w pracy teraz też mnie coś kuje ale trwa to krótko i za jakiś czas znów to samo. Powiedział też że jeżeli nie ma innych niepokojących objawów to się nie martwić i nie przemęczać

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i życzę miłej niedzieli ;-)

Dzieki :) no wlasnie juz wczoraj tego nie czulam,mam nadzieje, ze to normalne i wszystko jest ok :) troszke mnie to dziwilo,ze tak wysoko te uklucia;)

Witm kolejnym rankiem :) Znow pobudka byla,ale wzielam sie za moja ksiazke i zasnelam znowu po godzince wiec sie wyspalam:) Tak sobie was czytam dziewczyny, ja wprawdzie zadnych skurczy nie mam w nogach raz mnie gdzies chwycilo ale lekko przez kilka minut i tyle,ale tak sobie mysle czy nie powinnam rowniez wspomagac sie magnezem z potasem i omega 3 lykam tylko falwit mama w ktorym ani omega niema ani magnezu hmmm czy nie bedzie mi go brakowac? Ryb za duzo nie jem staram sie raz badz dwa w tyg dla dobra dziecka,ale specjalnie nie mam na nia ochoty,jedynie kupuje rame z dodatkiem omega 3 do kanapek no i jem migdaly i morele suszone w ktorych jest magnezu troszke ,ale jak tak czytam to zastanawiam sie czy aby napewno dostarczam maluszkowi wszystkiego co potrzeba :/ no i od dzisiaj przez te kilka dni zaczne brac ten urosept ktory lekarz zalecil choc czesto korzystam z toalety, to czasami zaczynam czuc,ze niechce cos leciec,zadnych objawow innych nie mam ktore wskazywalyby na jakas infekcje poza tymi bakteriami w moczu od poczatku, na ktore nawet lekarz specjlnie uwagi nie zwrocil dopiero jak zapytalam to zalecil kilkudniowe branie tych tabletek.

Milego dnia :biggrin2:

[FONT=&quot]ps.zapomnialabym ja bedac za granica a tez spedzilam prawie 3 lata w roznych miejscach,zle wspominam tylko Pl niestety,mam swoja grupke z ktora mam kontakt do dzisiaj i okazali sie swietnymi ludzmi,ale wiekszosc hmmm brak slow, nie moge sie denerwowac wiec nie bede opisywac szczegolow :/ I niestety z przykroscia musze stwierdzic,ze choc w Pl juz zamiezamy zostac pomimo,ze maz jest obcokrajowcem to tutaj tez nie powiedzialabym,ze polcy sa inni jak tam tutaj poprostu jest nas wiekszosc na jednym poziomie dlatego lepiej sie dogaduja,ale zawsze niestety potwierdzam opinie obcokrajowcow na temat Pl niestety one w duzej wiekszosci sie sprawdzaja, i ta wiekszosc pokazuje nasz narod w nienajlepszym swietle :/[/FONT]

dzieki dziewcznyny ;)
ja musze zaczac rozgladac sie za jakas bluza albo kurtka, bo w swoja skore i plaszczyk juz sie nie dopinam :) tez juz tak macie? :D

reklama
czesc dziewczyny

Jakoś tak mi leniwie weekend minął, zaglądałam jednym okiem ale nie miałam weny pisac....

Dotka piekne paputki :tak: co do kurtki to ja narazie nie nosze wiec nie mam problemu ale zapewne bym sie juz nie zapiela hehe, w ostatnich tygodniach wywaliło mi porzadnie :) na szczęscie na zimie będe miec płaszczyk od siostry ktora rodziła w listpadzie takze sie nie martwie:tak:

czarni wspolczuje, wiem co to znaczy przejmowac sie rodzicami, eh tez niestety mam ich na głowie, takze spokoju zycze ;-)

Jak ja sie ciesze ze upały juz mineły i mozna spokojnie wyjsc na dwor :happy:
Codziennie odczuwam już ruchy maleństwa ale są dosyc delikatne, wydaje mi sie że bede miec to samo co z pierwszym synkiem, albo te moje dzieci mnie oszczedzają i nie chca za mocno kopać mamuni albo mam tyle tłuszczu na brzuchu ze nie czuje :baffled:

No to buzka, miłego dnia wam zycze;-)

Do góry