reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

reklama
Ja po dzisiejszym okropnym poranku zdecydowałam się na wizytę u fryzjera, farbowanie włosów i lekkie podcięcie. Zrobiło mi to dobrze, jak zawsze zresztą, ale teraz z każdą chwilą hormony chyba jednak robią swoje, bo humor się pogarsza tak jak pogoda za oknem...

Cześć dziewczyny!
Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie :( Zniknęłam na troszkę ponieważ mieliśmy remont w domku i musieliśmy się przeprowadzić na działkę do rodziców z komputera więc zrezygnowałam na pewien czas! Później musiałam się uporać ze sprzątaniem itp. Także teraz postaram się nadrobić stracony czas i być z wami na bierząco.
Teraz opowiem troszkę jak się czuję i jak tam mój bobasek w brzuszku :)
Otóż płci jeszcze nie znamy na ostatniej wizycie 25 lipca lekarz sprawdzał tylko czy serducho bije i jak wygląda łożysko bo było nisko położone - i nic mam dalej się oszczędzać bo jest tylko 1,5 cm nad ujściem szyjki macicy więc nadal nisko położone :) Następną wizytę mam 22 sierpnia więc wtedy będzie szczegółowe USG połówkowe i dowiem się coś więcej o wymiarach i stanie zdrowia naszego bobaska może też ujawni co ma między nóżkami - ja mam przeczucie że to będzie drugi chłopiec :) Czuję już ruchy - najsilniej jak się położę spać albo leżę i odpoczywam :) Najgorzej jest dla mnie w nocy - chodzi o pozycję do spania - brzuszek już coraz większy a ja uwielbiam spać na brzuchu - nienawidzę spania na boku - w pierwszej ciąży też miałam ten sam problem często się budzę i się kręcę bo nie mogę znaleźć odpowiedniej pozycji. Apetyt mam staram się odżywiać zdrowo - a i tak pojawiają mi się zaparcia wzdęcia i zgagi tak jak w pierwszej ciąży :( a to dopiero połowa ciąży się zbliża. To tyle jeśli chodzi o mój stan zdrowia.
Widzę że już co niektóre znacie płeć dziecka - gratuluję i życzę wam dziewczyny dużo zdrówka i jeszcze raz przepraszam za moją nieobecność :(

ale cisza :))
ja już po urodzinach objadłam sie słodkosci ;)
potem maż zabrał mnie na zakupy miałam kupic sobie sodnie ciążowe ale zrezygnowałam wstrzymam sie do wrzesnia co najmniej ale zakupiłamsobie sweterek :) jestem zadowolona no i zakupiłam dziś pierwszą paczkę pampersów :)) wiec już po mału zapas trzeba robic ;) teraz idę leżec bo sie jednak zmeczyłam tym chodzeniem :)

Hej dziewczyny.
Dzisiejsza wycieczka była bardzo udana.Oceanarium zrobiło na moich dziewczynkach ogromne wrażenie. Nachodziliśmy się, ale było bardzo fajnie. Warto było jechać tylko kilometrów. Jutro wybieramy się na pokaz klasycznych samochodów. Może to nie zbyt wielka rewelacja dla mnie, ale dla mojego męża jak najbardziej;-)

Alice88
jak tam humorek? Oby choć troszkę lepiej...:tak:

Abby witamy po przerwie:-)

Spokojnej nocki babeczki;-)

Hej dziewczyny, jeśli chodzi o wczorajszy dzień- to totalna porażka. Cały czas płakałam, krzyczałam i tak na zmianę.
Teraz mam trochę większy problem.
Mianowicie w formie suplementów przyjmuję dziennie 475 mg magnezu (to już ponad normę dla kobiet w ciąży). Tyle tylko, że ja tego magnezu wcale nie wchłaniam chyba... Męczą mnie w nocy skurcze w łydkach, z nocy na noc coraz gorsze. Dzisiaj nie spałam już całą noc, a te skurcze pojawiały się znikąd (wcześniej np. przy przeciąganiu albo zmianie pozycji) i nie chcą odpuszczać... Jestem niewyspana, mam tak obolałe nogi, że ledwie chodzę no i oczywiście się martwię. Mój lekarz jest na urlopie jeszcze tydzień... Zastanawiam się, czy nie iść dzisiaj do szpitala i poprosić o konsultację z dyżurującym ginem. Co myślicie?

Czesc dziewczyny :)
W nocy dwie pobudki mialam nad ranem bylam glodna wiec musialam cos zjesc,ale wstalam teraz wyspana ;) Wczoraj zajrzalam tutaj tylko raz bo rozbolala mnie glowa na wieczor i odrazu sie polozylam :/ ufff migrena nie zaczela sie na dobre dzieki temu ze pospalam ;) Wczoraj jak sie wykapalm hmmm cos dziwnego sie wydarzylo,maz mowi,ze to maluszek robi takie wygibasy,ale przyznam wystraszylam sie troche lezalam sobie bokiem i jakos pol brzucha mi wkleslo przez srodek taki pasek sie zrobil(no wielkosci maluszka wlasnie)a druga polowa byla okraglutka zmienilam pozycje i wszystko wrocilo do normy,potem jeszcze raz polozylam sie na boku i juz bylo ok :/ przestraszylam sie bo nie czulam zeby maluszek sie ruszal a bylo widac jakby to wlasnie on tak szalal :) Eh jak bym chciala czuc juz takie porzadne ruchy - tak jestem pelna obaw. Malo tego od paru dni cos mnie tak czasem zakluje w brzuchu przewaznie z lewej strony wydaje mi sie,ze to rozciaganie sie macicy,ale zeby tak wysoko(okolice pepka a nawet wyzej czasami)? Moze doswiadczone juz kolejna ciaza mamy wiedza lepiej. Tak pozatym wszystko dobrze,pogoda jak dla mnie super, uwielbiam chlodek dlatego tez zaraz jedziemy z mezulkiem na zakupy :))) Milego dnia dziewczynki :)

Witam w kolejny chłodny dzień z czego jestem zadowolona wpadam na chwile napisać że mąż właśnie wraca do domu i będzie na urlopie więc na pewno będę rzadko pisać czytać może częściej :-)

januarka
mnie też tak kuło coś i jak byłam ostatnio na wizycie to powiedziałam lekarzowi i mówił że może tak być żeby się nie martwić. Może to zależeć od tego jakiego rodzaju pracy wykonuje w domu czy w pracy teraz też mnie coś kuje ale trwa to krótko i za jakiś czas znów to samo. Powiedział też że jeżeli nie ma innych niepokojących objawów to się nie martwić i nie przemęczać

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i życzę miłej niedzieli ;-)

reklama
Witam

Ale zescie naskrobaly jak mnie nie bylo.. 17 stronek :szok:

NAsz wypad pod namiot udany, pogoda nam dopisala.. troche mi bylo niewygodnie spac na materacu no i halasliwi sasiedzi (owce, krowy i jakies rozwydrzone bachory drace gebe w srodku nocy, rodzice kompletnie to ignorujacy, masakra)
Ogolnie jestem zadowolona. Bzik moj mial ubaw, strasznie mu sie spanie w namiocie podobalo :)

Ja mam mnostwo ogarniania, zrobilam 3 pralki prania i jeszcze mnie ze 2 czekaja..

Milego dzionka zycze, do pozniej jak sie ogarne z praniem

Do góry