reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

reklama
Cześć babeczki:-)
Właśnie zeszliśmy z ogrodu. Dziewczynki jedzą kolację, a ja korzystam z chwili i lookam na forum.
Dzięki za odzew w sprawie piersi. Widzę jednak, że jestem chyba jedyną tutaj, której nic nie urosły:confused: Absolutnie nie ubolewam nad tym, bo mam C, ale to jakieś dziwne, bo w poprzednich ciążach musiałam już dawno na tym etapie wymieniać staniki. No nic. Zobaczymy jak to będzie dalej.

niebieskaa81 mam nadzieję, że Twoja córeczka już się lepiej czuje. Dużo zdrówka dla niej:tak:Szkoda tylko, że wycieczka nie wypaliła. Może jutro?

aninek ja w obu poprzednich ciążach właśnie w 6-7 miesiącu czułam się najlepiej. Dolegliwości typu koszmarne bóle pachwin pojawiały się dopiero później. W obu ciążach również podróżowałam do i z UK zarówno samolotem, jak i autem i bardzo dobrze to znosiłam. Jak dla mnie samolotem było lepiej niż autem.
Co do MA, to szczerze Ci powiem, że nie wiem ile trwa to wszystko, ale już się tu nauczyłam, że lepiej zaczynać bardzo wcześnie załatwiać takie sprawy. Oni tu maja zawsze na wszystko czas:sorry2:

Alicja32 gratuluję udanej wizyty u fryzjera. Najważniejsze, że Tobie się podoba;-)

Milusia83 jak widać całe życie człowiek się uczy;-) Nie miałam pojęcia o tym soku z buraków, ale tak czy siak mojej kumpeli pomógł. Czemu? Nie wiem.:baffled:

natal84 uszy do góry. Będzie lepiej. Zobaczysz. Jakby co, to przychodź się tu wygadać. Chyba większość z nas ma teraz częściej niż normalnie gorsze dni. Trzymaj się:tak:

Kaja28
ja właśnie się cieszę, jak jest taka pogoda, bo my mieszkamy nad oceanem i jeśli tylko mamy ochotę, to raz dwa i jesteśmy:happy2: Do tego stopnia, że czasem to już się nie chce i wolimy zostać w ogrodzie:sorry2:

Dotka85
gratuluję tak dorodnego maleństwa. Oczywiście współczuję Ci całej tej przygody ze szpitalem:no: Trzymaj się i uważaj na siebie:happy2:

U mnie USG 3d/4d z badaniem genetycznym kosztuje 170 zł więc nie dużo a dostaje z 10 zdjęć i płytkę.
dotka85 dobrze że wszystko tak się skończyło oszczędzaj się teraz :)
Magda_z_uk mi też nie urosły jedynie co to są pełniejsze ale rozmiar ten sam bez zmian :-)
A ja dalej nic nie czuje wieczorem leże i czekam i nic aż zasypiam i na tym się kończy :-( mam nadzieje że już niedługo maluch da o sobie znać
Życzę spokojnej nocki wszystkim ;-)

Cześć dziewczyny ! :) znów narobiłam sobie zaległości ... Jestem strasznie zalatana przeprowadzka, ślub i jeszcze ta moja skrócona szyjka. Mam nadzieję, że na następnej wizycie okaże się że już wszystko dobrze, bo ciągle o tym myślę :(

Nie wiecie może co tam słychać u titilaya ? Miała wpaść po ślubie zdać relacje i jej coś nie widać ...

Miałam na kolejną wizytę umówić się dopiero na wrzesień a w sierpniu jechać na 4d (u mnie to koszt 200 zł) ale mój lekarz chce obejrzeć jeszcze moją szyjkę pod koniec sierpnia więc 4d muszę sobie odpuścić. Bo szkoda mi kasy żeby 100zl płacić mojemu i po dwóch dniach 200zł za 3d skoro i tak u mojego dzidzie zobaczę... chociaż wiadomo, ze to nie to samo no ale trudno.

Ogólnie to mam ostatnio ogromną ochotę na chipsy :zawstydzona/y: gdyby były zdrowe jadłabym codziennie ... ale niestety muszę się powstrzymywać :)

Buziaki ! ;*

hej:)
ja dopiero wieczorkiem tu zaglądam. Moje piersi chyba się nie powiększyły, ale zaczęły mnie swędzieć, więc pewnie urosną. Wolałabym, żeby nie, bo i tak mam dość duże i czasami jest to uciążliwe.
Moja Natalka ma chyba zapalenie pęcherza moczowego, bo dziś zaczęła często robić siku i bardzo malutko za każdym razem. Podałam jej Furaginę i chyba już jest nieco lepiej, ale jeszcze będę jej dawać kilka dni. Tylko mam problem z podaniem jej tego, bo mała w ogóle nie ma ochoty tego łykać. Dziś tak się zakrztusiła, kaszlała, aż coś z niej rwało, ale obyło się bez wymiotów. Ja bardzo się przestraszyłam, dobrze, że nic się nie stało.

Dotka uważaj na siebie. Dobrze, że wszystko jest OK.
Niebieska oby to nie była jakaś jelitówka. Mam nadzieję, że córcia już nie wymiotuje.

hejka

aninek ja ci powiem że ja w połowie 7 miesiąca leciałam samolotem do PL i czułam się bardzo dobrze, żadnych przykrości ani dolegliwości,nic. A jeżeli pójdziesz do lekarza to najprawdopodobniej powie ci że jeżeli będzie wszystko w porządku to mozesz lecieć. Z tego co kojarze to chyba w ryanair nie wolno latać po 36 tyg, w wizzair wyczytałam że nie wolno po 34 a od 28 trzeba mieć zaświadczenie lekarskie(chociaż ja jak wracałam z PL to też powinnam mieć ale na szczęście brzuszek miałam mały i założyłam szerszą bluzę:-D) tak więc decyzja należy do ciebie bo rozumiem że wcześniej kupisz bilet, pytanie tylko jak sie bedziesz czuła :)

niestety co do MA to ci nie pomogę, poprzednio płacili mi SMP i też będę to miała, a nie orientowałam się jak to wygląda. Może na stronie JobCentre bedzie opisane? Ja wiem że przy tej ciązy będę się starać o becikowe, poprzednio ku mojemu zdziwieniu nam przyznali więc mam nadzieje ze i tym razem się uda:)

co do powiekszenia piersi to przed 1 ciążą miałam miseczke D a teraz mam E i chyba trzeba będzie kupic większe staniki...

Hej kochane,

szykujemy się z M na imprezkę dla naszego dwulatka, robimy taki wiejsko standardowy stół:) w sumie teraz to on robi, ja bardziej leseruję:D:D:D
Dzisiaj mój maluch leniwy był rano i ja oczywiście dalam mu czas tak do 13tej, potem musiałam popukać, postukać w brzunio, z pewnością inaczej się ułożył, bo skóra podskakuje po lewej stronie, a wcześniej po prawej:) Ot tak mój mały gospodarz swojego M zmienia lokalizacje.........Nieraz jak kopnie to aż mnie już boli........

Arbuz zdróweczka dla córci, oj kup żuravit, albo urinal, powinno pomóc........, ewentualnie suszoną żurawinkę niech wcina, jest słodka i calkiem smaczna....

Magda z UK strasznie zazdroszczę ogrodu, nie mogę się doczekać kiedy ja będę mogla zejść do takiego ogrodu z wlasnymi dzieciaczkami......

Cluuee spokojnie, bez sstresu, wdech i wydech.......po malutku spokojniutku....

Dotka współczuję przeżyć, naprawdę bardzo mocno.........., pewnie stresu się najadłaś, mnie też macica się spina, wtedy odpoczynek, no-spa i melisa przede wszystkim bo jedno drugie nakręca...........stresik i spinanie idą w parze......

Szylwias pewnie nadejdzie taki moment, że będziesz pisała, że maluch za bardzo kopie po żebrach:D:D:D wsłu**** się w swoje ciało, w pewnyn momencie poczujesz:)

Witam!

Ja za USG 3/4D genetyczne będę płaciła 290zł. I to taka normalna cena jak na Kraków. Wczoraj wisiałam na telefonie, żeby się gdzieś zapisać. Lekarz mój polecił mi 3 różnych lekarzy, do których warto iść na to badanie. No i powiedział, że robi się je między 18, a 23tc. Więc doszliśmy z mężem do wniosku, że najlepiej iść tak koło 20tc. A tu kicha. Nigdzie nie ma miejsc! To i tak cud, że udało mi się wcisnąć na 24 września. To będzie mój 22tc. Ja uważam, że warto iść. Nie tylko dlatego, że to badanie genetyczne jest. Ale dzidzię można sobie wtedy dokładnie pooglądać :) moja szwagierka widziała na tym badaniu nawet wargi sromowe córci :p no i kolejny plus... 90% szans, że pozna się płeć ;)

Ehh ja dzisiaj chyba źle spałam. Tak mnie boli szyja, że nie mogę nią ruszać :/ a tu do pracy trzeba się zbierać... na szczęście weekend wolny. A potem we wtorek jedziemy na 5 dni do Zakopanego. Więc odpoczniemy :D

Ja rowniez bede miala w 22 tyg to badanie, jestem z okolic krk,ale na badanie zapisze sie do oswiecimia bo blizej rozmawialm juz z lekarzem i niema problemu moge nawet kilka dni przed sie zapisac miejsca sa,moze dlatego ze on maa otwarte caly tydzien prywatnie nie jak wiekszosc ze dwa razy w tyg :) czytalam conieco wczoraj o tym badaniu no i chyba sie jednak skusze :)

reklama
Magda, ja byłam poprzednio w 33tc na 4d i bałam się, że nic nie zobaczymy, a tu widziałam każdy fragment buźki...jak ziewa, jak otwiera oczka, wkłada kciuki...cudo. Niestety wiem, że teraz mogę nie mieć już tego szczęścia, bo ponoć najlepiej robić nie później niż w 28tc.
Co do mleka, uwierz mi, ze mnie pocieszyłaś, ja nie chce się nastawiać na efekty od razu, dobrze wiedzieć, ze to może potrwać długo. W sumie to jakby nie patrzeć nie spieszy nam się. Dzięki kochana. :*

Ah co do piersi, ja po poprzedniej ciąży mam +2 rozmiary. Teraz zaczynam się nie mieścić w biustonosz, ale może nie będzie jeszcze aż tak źle. :-D

Niebieska, mąż w sukience też może ładnie wyglądać. :-D

Kupiłam wczoraj urosept, ale nie pamiętam jakie miałam zalecenia co do brania, jakie ilości. :-(

mnie lekarz alecil urosept brac 3 razdy dziennie po 2 tabletki przez 8do10dni.

Do góry