reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

aninek chyba będzie ciężko przewidzieć jak się można wtedy czuć. ja w 7 musiałam siedzieć w domu, właściwie to jak najwięcej leżeć, przez skurcze. a na tym etapie ciąży (15 tydz) nie spodziewałam się że będę "udomowiona". pozatym to nie miałam jakichś dolegliwośc, stopy mi spuchły trochę, ale gdyby nie te skurcze to można by powiedzieć że tylko brzuch miałam, większe cycki i więcej siku robiłam a i stopy mi spuchły troche. sama ciąża mi specjalnie nie ciążyła, mimo 20kg+, choć napewno nie było tak jak przed nią. :tak:

gizmowa powodzenia! więc chyba to przyzwyczajenie jak nie zauważył różnicy :tak: zmniejszaj powoli dalej może przestanie mu smakować i sam którejś pięknej nocy nie zechce :-)

aaaaa to taka różnica pomiędzy 3d/4d :happy2: dobrze wiedzieć ;-)

reklama
wlasnie wrocilam od fryzjera-jak zwykle nie zawiodla mnie moja fryzjerka,ladnie obciela i kolorek doradzila taki,ze jestem bardzo zadowolona.zawsze rozjasnialam wlosy,mimo jasnego blondu,ale tym razem troszke przyciemnilam i jest super.
nie ma to jak poprawic sobie nastroj nowa fryzurka ;) ciekawe czy mojemu sie spodoba...

teraz ogorkowa gotuje,bo juz od kilku dni za mna chodzi ;)

Hej kobietki,
dni tak lecą, że nawet sama nie zauważyłam, że u mnie już połówka praktycznie ciąży,a ciąży wcale tak nie widać, :D wrzucę Wam fotkę pośniadaniową to same ocenicie:)

Alicja32 no to najważniejsze, żeby nieć dobrego fryzjera, ja ciągle zmieniam bo niestety jestem nieusatysfakcjonowana:)

Szylwias ja z kolei tęsknie za upałami, uwielbiałam je normalnie:D ot taki gorąco lubny człowiek:D:D:D

Ada oj współczuję, mam nadzieję, że dziś się wyśpisz..........

Gizmowa ja dawałam małemu kaszkę łyżeczką tak o 18 tej, gęstą, sytą, a przed samym snem tylko ciepłe mleczko, żeby się lepiej spało........Co do hemoglobinki polecam chela fer - najlepiej przyswajalne......Wiem coś na ten temat bo pod koniec ciąży miałam poniżej 9 i brałam zastrzyki, teraz dzięki temu ładnie się trzyma....

Niebieska ja w ogóle nie biegam do toalety, wcześniej tak, teraz jest super i pewnie znowu zacznę biegać coś koło 27 tc:D

Columbina udanego wypoczynku, też wybieram się gdzieś z synkiem i mężem we wtorek lub środę:)

Agaaga też mi się lepiej śpi jak jest chłodniej.......

Magda UK sok z buraków niestety nie podnosi hemoglobimy, to się jakoś tak utarło, że podnosi bo jest czerwony i od dawien dawna ludzie spożywali..........Najnowsze badania wskazują, że przyswajalność to poniżej 5%.....Odnośnie cyców:D:D:D U mnie cycki giganty z ogromnymi sutami, które już zmieniają zabarwienie na ciemne.......

Aninek powiem Ci, że w 7 msc macica często się spina, u mnie bardzo często i jest to straszny dyskomfort........Myślę, że na początku nie ma problemu, ale po 7 msc latanie już jest raczej nie wskazane...Ogólnie jeżeli nie stresujesz się lataniem, nie przeżywasz tego jakoś mocno to nie ma żadnych przeciwskazań...

ANINEK ja w tym samy tygodniu ciązy co ty mam zamiar wybrać sie do PL , tyle że ja autem, ale coraz bardziej przekonuje się ze chyba nie dam rady, teraz było ciężko w 16 tyg.jechać a co dopiero w 7 miesiącu, w pierwszej ciąży do samego końca czułam się znakomicie, brzuszek był bardzo malutki wogóle ja młodo urodziłam więc może dlatego tak dobrze znosiłam ciąże, kolejną tez dobrze znosiłam ale brzuszek już był dużo większy, ale ostatnia już nie była taka fajna, często bolał brzuch i mega bóle spojenia łonowego miałam, a teraz to czuję ze będzie jeszcze gorzej, bo spojenie juz zaczyna mnie boleć (w ostatniej ciąży bolało dużo później) i jak tylko trochę pochodzę boli brzuch i dół pleców

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi, ja ogolnie nie mam problemow z lataniem, nie stresuje sie, chociaz teraz pewnie bym sie stresowala, bo mialabym leciec sama :baffled: Chyba pomysle jakto wykombinowac, zeby poleciec wczesniej. W takim razie mam pytanie do dziewczyn z UK - mam zamiar wziac Maternity Allowance, bo Statutory mi nie przysluguje (w obecnej pracy jestem dopiero od konca czerwca) i mam pytanie czy duzo sie trzeba nachodzic do tego Jobcentre, nawypelniac papierow i naczekac, zeby dostac ten benefit? Bo jesli bym miala leciec zanim pojde na ten Maternity to nie wiem ile czasu wczesniej, zebym potem po powrocie miala czas na zrobienie tych wszystkich papierow?

hej!! u mnie dzis strasznie!! ryczec mi sie chce , i wogole wszystko sie do d.. wydaje!! :-( caly tydzien prawie taki mialam, mam nadzieje ze przyszly bedzie lepszy. Buziaki!!!

Natal strasznie współczuję, ja tak wyłam i podirytowana chodziłam kilka dni temu, wszystko na nie, wszystko do bani, z niczym nie dam oczywiście sobie rady itp........, to minie na pewno, to wina hormonów, które skacza jak nie wiem co....

Cześć Laseczki :-)

Mnie normalnie pogoda powaliła, bo od wczoraj upał taki, że szok. Prawie nie mam apetytu, za to piję hektolitry płynów. W taki skwar najbardziej brakuje mi jakiejś "wody" w sensie jeziorka czy czegokolwiek. W takich chwilach najbardziej tęsknię w rodzinne strony (czyli mazury).
Ale cóż....Za miesiąc wyprowadzam się z tej betonowej dżungli w nieco bardziej zielone miejsce, na szczęście.

Co do cyców to są wielkie, nie ma co :tak: Bez ciąży już miałam E, teraz nawet nie wiem ajki noszę, bo bratowa dała mi stanik, który założyła krótko przed porodem. Ale są większe nieco i dużo cięższe.
Brzuch już troszkę wystaje, na liczniku przybyło 1kg jak na razie. Czekam na zdecydowane ruchy bobaska. Coś tam już czuję, ale nie jestem w stanie do końca stwierdzić czy to właśnie dzidzia mnie dziuga :tak:

Natal nie martw się. Jak już Milusia napisała - to tylko hormony.

reklama
hej dziewczyny ciezko mi bedzie Was nadrobic po 3 tygodniach nieobecnosci, mam nadzieje ze wszystko u kazdej w porzadku, w miare mozliwosci postaram sie podczytac chocicaz co na wizytach, bo tu to tyle stron naskrobalyscie ze hoho :)

ja wrocilam z urlopu ale nie do pracy tylko na 2,5 tygodniowe zwolnienie, na wakacjach bylo super nad morzem i w bieszczadach potem, ale chyba przegielam ze spacerami i do tego te upaly.

W niedziele mielisy wracac z urlopu, a w sobote rano macica mi sie spiela i twarda i no spa nie pomogla, bol w podbrzuszu sie pojawil i do szpitala pojechalismy. Zatrzymali mnie, we wtorek dzis wyszlam. Masakra obcy szpital ponad 500km od domu. Zbadali mnie, stwierdzili wzmozone napiecie macicy, plamien brak, szyjka ok, pobrali krew i mocz i usg zrobili, na szczescie ok. Mam sie oszczedzac, najprawdopodobniej to przez wysilek i upaly. Mam dowcipna luteine brac przez tydzien i na kontolre do swojego gina. Niezly final urlopu mialam.

Ale mi usg zrobili przynajmniej :p maluszek sie wypial tylkiem i nie podejrzal plci wiec dalej nic nie wiem na 100%, ale jestem z niego dumna bo juz 160gram wazy :D no i mam wrazenie ze dzis pierwsze mizianie poczulam :D

Do góry