reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Magda, ja byłam poprzednio w 33tc na 4d i bałam się, że nic nie zobaczymy, a tu widziałam każdy fragment buźki...jak ziewa, jak otwiera oczka, wkłada kciuki...cudo. Niestety wiem, że teraz mogę nie mieć już tego szczęścia, bo ponoć najlepiej robić nie później niż w 28tc.
Co do mleka, uwierz mi, ze mnie pocieszyłaś, ja nie chce się nastawiać na efekty od razu, dobrze wiedzieć, ze to może potrwać długo. W sumie to jakby nie patrzeć nie spieszy nam się. Dzięki kochana. :*

Ah co do piersi, ja po poprzedniej ciąży mam +2 rozmiary. Teraz zaczynam się nie mieścić w biustonosz, ale może nie będzie jeszcze aż tak źle. :-D

Niebieska, mąż w sukience też może ładnie wyglądać. :-D

Kupiłam wczoraj urosept, ale nie pamiętam jakie miałam zalecenia co do brania, jakie ilości. :-(

reklama
Gizmowa najważniejsze, to nie zniechęcać się i konsekwentnie dosypywać coraz mniej mleka. Dać sobie na luz i zobaczysz, że nim się obejrzysz synek się oduczy:happy2:

oj dziewczyny co do piersi to ja mam wrazenie ze codziennie jak wstaje to sa większe :szok:tak w dzień mnie nie bolą, ale jak wieczorem tylko stanik ściągne to są bolące i cieżkie jak kamienie :baffled:teraz mam super rozmiar, takie chcialabym miec, niestety u mnie po porodzie zmniejszyły sie o cały rozmiar i wyglądały jak uszy jamnika :dry::baffled:

Gizmowa mi jak lekarz przepisał Urosept to miałam go zażywać 2x1. Ale wiem że nieraz więcej karzą zażywać. A nie możesz do niego przedzwonić? Albo może w karcie ciąży napisał? Bo u mnie na bank pisał :)

A moim zdaniem przełączenie zwykłego USG na 4d podczas wizyty kontrolnej to co innego jak badanie genetyczne. Na genetycznym siedzi się dobre 45min. Do tego płytka, zdjęcia... Dlatego płacę aż 290zł...

Gizmowa i jak zmniejszenie jedzenia? pomogło? :)
mi tak coś świta że u nas jak zaczął jeść normalnie taką gęściejszą kache łyżeczką to chyba sie tak nie budził. ale głowy nie dam że to to pomogło :-)

moje cycki normalnie są B, nawet takie nie za hola :-) teraz od dłuższego czasu już noszę C. przez jakiś czas jakby stały w miejscu, nie bolały, nie swędziały, ale teraz zaczynają swędzieć i chyba znów urosły nieco ale nadal się w C mieszczą.
w poprzedniej też z B startowałam i na C stanęło, po porodzie i karmieniu szybko wróciłam do B. chociaż te C mogło by zostać. bo sa takie akurat, nie za duże nie za małe :happy:

a czym się różni usg 3D od 4D?

Witam Was kobitki, my dzis wstalismy oboje straaaaasznie pozno, bo moj wrocil z pracy o 2 w nocy, a ja tez padlam jak tylko wrocilam z mojej pracy wieczorem.
Co do wstawania w nocy na siku to ja nadal sie budze ale raz, gora dwa razy, a na poczatku moj rekord byl 6 razy :-p. A co do piersi, to u mnie to byl pierwszy objaw ciazy (i na dodatek bylam wtedy na wakacjach), ze mnie strasznie bolaly piersi, troche urosly i staly sie ciezkie. Ale ogolnie mieszcze sie w stare staniki, a nowy, taki ciazawy, kupilam tylko dlatego ze w starych mnie zaczely fiszbiny uwierac.

Mam pytanie do tych dziewczyn, ktore juz byly w ciazy - jak Wy sie czulyscie w 7 miesiacu? bo ja bym chciala poleciec do Polski tak na ok 2 tygodnie i nie wiem czy to nie jest za pozno? Teraz pracuje i chcialam leciec jak juz pojde na macierzynski, a to moge wziac najwczesniej od 29 tygodnia. I czy to w ogole bezpieczne jest latanie z brzuszkiem?

Zycze wszystkim milego dnia!

Deszczyk, wstał standardowo o 1 i 4 z tym, że nie robił problemu, ze ma mniej w butli i, że nie smakuje tak samo. Zjadł i zasnął. ;-)
Usg 3d jest w bezruchu a 4d widzisz jak się dzidzia rusza. ;-)
Ja startowałam z C, po ciąży zostało E. Zobaczymy jak teraz, ale nie chce większych...:-p

Columbina, dziękuje Ci bardzo za odpowiedz. ;-)
Ja właśnie 4d będę robila na genetycznym, za całosć z płytką płacę 200zł.

Aninek ja pamiętam tylko problem z bólem nerek, pachwin, kręgosłupa... No nie czułam się najlepiej. Ale ciężko jest powiedzieć jak Ty się będziesz czuła, bo przecież może być rewelacyjnie. ;-)

reklama
Anitek jezeli samolotem odradzam... ale to musisz dowiedziec sie od swojego lekarza prowadzacego nie wiem czy jest jeszcze taki przepis ale jak ja byłam w ciazy to od 7 miesiaca był zakaz..

Do góry