reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Kurcze dziewczyny ale się wystraszyłam... Nie wiem czy to wina tych upałów ale pojechałam do sklepu kupić coś na obiad, w sumie bardzo krótko byłam na dworze a tak mi się słabo i niedobrze zrobiło, że myślałam że zemdleję...zawroty głowy i jakiś taki odpływ krwi z głowy poczułam aż nie wiedziałam co robić:shocked2: Chyba pierwszy raz aż tak mocno mnie chwyciło. Ogólnie ostatnio czuję się już lepiej a tu nagle takie coś...:szok:
Ja tez zrezygnowalam dzis z wyjscia, nie czuje sie najlepiej od rana slabo i w glowie jak po kielichu!! Dobrze ze nic ci sie nie stalo!!!!!! :tak:

reklama
lanja, malinka, natal Dlatego nie przepadam za upałami, bo i bez ciąży sie tak czułam. Teraz jeśli wychodze to tylko rano lub późnym popołudniem. Uważajcie na siebie dziewczyny!
A na orzeźwienie polecam porzeczki :tak: Zjadłam właśnie świeże czerwone, a potem sorbet z czarnych. Do tego lekko schłodzona woda z cytryną, zasłonięte żaluzje i jest nieźle. Dziś czuję się lepiej i postanowiłam zrobić duszoną pierś z indyka z zuszonymi śliwkami.

Ja mam odrosty okropne na szczescie jestem blondynka naturalna i rozjasniana pasemkami wiec niema big roznicy w kolorze, takze odpuszczam sobie farbowanie zwlaszcza ze jak tak dalej szybko beda mi rosly wlosy to musialabym farbowac za miesiac znowu wiec to chyba niema sensu. Apropo farbowania uslyszalam kiedys od jednej kolezanki, ze jesli farbuje sie wlosy w ciazy to urodzi sie rude dziecko heh ludzie to maja pomysly, a gdyby farby byly szkodliwe wydaje mi sie ze byloby na nich ostrzezenie dla kobiet w ciazy hmm a przynajmniej powinno byc jesli ma jakis negatywny wplyw na dzieciaatko.

Wspolczuje upalow u mnie pogoda na szczescie w sam raz troszke popadalo0 ale juz nie kropi i jest taki cieply chlodek ;p bardzo przyjemnie, ja rowniez nieznosze upalow i ciesze sie ze bede rodzic zima :)

skwar i duchota nie ma czym oddychac,rano wyszlam tylko po zakupy i siedze w domu-rolety zasloniete,woda z cytryna i jakos daje rade.lubie jak jest cieplo,ale nie taki upal.
milego popoludnia:-)

Cześć dziewczyny;-)
Widzę,że upały dają się wszystkim we znaki.U nas co prawda nie aż tak duszno i chyba już powoli kończy się ładna pogoda,ale ponieważ mieliśmy dziś z mężem mnóstwo rzeczy do załatwienia,to mam dość:no:
Apetytu zero. Wszystko na siłę. Pije na potęgę,ale coś mi woda stoi w organizmie. Mam nadzieję,że to tylko chwilowe:confused:

Ja w pierwszej ciąży zauważyłam,że farba po farbowaniu w ogóle mi się nie trzyma na włosach,więc w ciąży nie farbuję.Ale to pewnie tylko ja. Raczej nie uważam,żeby farby w ciąży były szkodliwe.
Miłego wieczorku Wam życzę:happy2:

Hej stycznióweczki :)

Natal84 uważaj na siebie i maleństwo.
Zakupki najlepiej poznym popoludniem jak bedzie chłodniej :)

Magda_z_uk ja dzisiaj też nie bardzo apetyt, ale dużo piję wody.

januarka ja też cieszę się, że mam termin styczniowy-zimowy :)

pozdrawiam dziewuszki :)

hej

Ja dziś cały dzień w domu przesiedziałam z dzieckiem, u nas takie upały że masakra, Michasiowi gorączka przeszła i katarku prawie nie ma, myślę że to kolejne ząbki idą, w każdym razie jest taka pogoda że nawet z dzieckiem nie ma jak wyjść bo przecież nie wystawie go na taki ukrop!!:no:

Oglądam na TLC Porodówke i myślałam że padne, klientka przed porodem zaczęła się golić - po twarzy!!!:szok::-D
A u drugiej nie zdążyło znieczulenie zadziałać i tak sie darła okropnie, jak ja :baffled: masakra ze tam zadko kto rodzi bez znieczulenia a u nas każdy musi :dry::dry:

Dziewczynki witam wieczorną porą. Dzisiaj zdecydowaliśmy z mężem, że pójdziemy na wizytę do pewnej Pani doktor bardzo zachwalanej, która przede wszytskim pracuje w instytucie, w którym jakby się coś działo po porodzie z dzieckiem maja wszelki możliwy sprzęt i lekarzy wielu specjalności, którzy mogą pomóc odrazu maluchowi, a nie tak jak w prywatnym na łubinowej do którego chodzę obecnie. Ta Pani bierze 80 zł za wizyte i wiyta trwa 30 min z pełnym ogladaniem na usg razem z usg 3d, Pani mega fajna i konkretna... mój obecny lekarz mimo, że miejsce super nowoczesne itp, zaczął mnie ostatnio denerwować ze wielu względów.... no i właśnie chyba zdecyduje się na zmiane lekarza... ale Kochanienkie do rzeczy:-):-):-):-)

Z racji tego, że wizyta nieplanowana, nie piszę w wizytkach tylko tu... prawdopodobnie będę miała syneczka malutkiego :D!!!!!!!!!!!

Mały był dzisia niesamowity, ręką wywija pępowine we wszytskie strony, drugą miał pod głową, nogami wierzgał, ale po 10 min je rozszerzył... Pani doktor właczyła doplera, żey zobaczyć czy to nie pępowina, tzn czy nie tętni, no i okazuje się, że to chyba siusiak :D :D

W ogóle to mały albo i mała no nigdy nie wiadomo na 100% daje mi już nieźle w kość, lewy bok mnie ciągnie, albo cisnie na pęcherz, albo jak już nie ciśnie to zgaga i ta w kółko..:szok:

Hej dziewczyny,
Razem z mężem znaleźliśmy fajną ofertę i jedziemy sobie w niedzielę na 8 dni do Kołobrzegu :-D:-D.
Trochę się martwię bo nie dość że przytyłam to jeszcze u mnie pojawiły się rozstępy wewnątrz ud:baffled: co prawda są koloru cielistego ale zawsze:dry:. Mam nadzieję że nikt nie pomyli mnie z morsem czy inną orką i nie będzie mnie chciał wodować w morzu :-D:-D. Trochę się stresuję czy dam sobie radę w te upały ale w sumie od przyszłego tygodnia ma być trochę chłodniej więc mam nadzieję że przeżyjemy z maluszkiem :-). Życzę Wam miłego dzionka ja już z rana włączyłam sobie wiatrak i nigdzie nie wychodzę aż do popołudnia :tak:.

reklama
Hej dziewczyny,
Razem z mężem znaleźliśmy fajną ofertę i jedziemy sobie w niedzielę na 8 dni do Kołobrzegu :-D:-D.
Trochę się martwię bo nie dość że przytyłam to jeszcze u mnie pojawiły się rozstępy wewnątrz ud:baffled: co prawda są koloru cielistego ale zawsze:dry:. Mam nadzieję że nikt nie pomyli mnie z morsem czy inną orką i nie będzie mnie chciał wodować w morzu :-D:-D. Trochę się stresuję czy dam sobie radę w te upały ale w sumie od przyszłego tygodnia ma być trochę chłodniej więc mam nadzieję że przeżyjemy z maluszkiem :-). Życzę Wam miłego dzionka ja już z rana włączyłam sobie wiatrak i nigdzie nie wychodzę aż do popołudnia :tak:.
Zazdroszcze!!! tez bym sobie na pl morze pojechala bo uwielbiam!!!!! wiec udanego wypoczynku zycze!!!! ;-)
Ja zdychalam wczoraj , glowa mnie tak bolala jak jeszcze nigdy w zyciu, to :szok:bylo straszne , az sie poryczalam, wypilam kawe , polezalam z recznikiem mokrym , i lekko sie uspokoilo, ale jak wstawalam to czulam jak by mi mozg pulsowal! Myle ze pogoda tez sie do tego przyczynila! i juz mam dosc tych upalow!! sorry ale nie w tym roku :-D Milego dzionka wam!!

Do góry