reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Hej Kobietki.

Pogoda piękna, ale mi najwyraźniej nie służy, bo kolejny dzień spędziłam z okładem na głowie :baffled:
A tak poza tym to mam coraz większy apetyt. Muszę zacząć więcej gotować, bo co chwilę muszę biegać do kuchni i wymyślać.

Wszystkim urlopowiczkom życzę wspaniałego wypoczynku!

Do dziewczyn z UK: Jak wcześniej wspomniałam, niedługo przeprowadzamy się do 2-bed mieszkania. Tam wszystko jest na prąd. I mam do Was pytanie - czy mieszkałyście w nieruchomości, gdzie wszystko było na prąd? Jeśli tak to jakie mniej więcej były koszty? Słyszałam różne opinie, jedni są zadowoleni, inni nie i już sama nie wiem. Podpowiedzcie coś.

reklama
Czesc dziewczyny :)
Mnie też swędzi brzuch i piersi ale to już chwilę trwa. Ja smaruje się już od ok miesiąca olejkiem przeciw rozstępom i dodatkowo oliwką dla dzieci.
januarka gratuluję chłopca u mnie w 12 tyg lekarz powiedział, że chłopak będzie ale jeszcze czekam na potwierdzenia za 2 tygodnie na wizycie :p

Pozdrawiam spokojnej nocy życzę :)

Witam Was dziewczyny ponownie:-)
Kolejny słoneczny dzionek błogiego lenistwa zaliczony. Oczywiście w między czasie gotowanie i szybkie sprzątanie,ale poza tym ogród,basen i słoneczko:happy:
Pazurki u rąk i nóg zrobione, wizyta u fryzjerki umówiona.Mam ogromną potrzebę jakiejś odmiany;-)

Poza tym, coś jest nie tak z moim apetytem. Tzn. są chwile,kiedy jestem głodna,albo Wy narobicie mi na coś ochoty,ale kiedy tylko zaczynam jeść,to koniec.Nic mi nie wchodzi,a po wszystkim czuję się okropnie najedzona.Efekt jest taki, że np. dziś zjadłam tylko 2 kromeczki rano z wędliną i musztardą i na obiad malutką porcję ziemniaków, łyżkę marchewki duszonej i jednego małego mielonego.To tyle na cały dzień. Jestem pełna:oo: Pić za to mogłabym ciągle. Ech...Czy Wy też tak macie?

Cluue mnie tak strasznie piersi bolały w pierwszej ciąży.Pamiętam noce,kiedy leżałam na plecach i przyciskałam je poduszką i wyć mi się z bólu chciało.:szok:Pamiętam,że po około połowie ciąży to minęło.Trzymaj się!

januarka nie przejmuj się. Ja już jestem 3 raz w ciąży,a wciąż mam jakieś wątpliwości:confused: Zazdroszczę Ci,że już znasz płeć,a najbardziej tego,że to chłopczyk,czyli moje marzenie:zawstydzona/y:Piszesz,że niektóre objawy mówiły Ci,że będzie chłopczyk.Możesz zdradzić jakie?

Kaja28 szczerze Ci współczuję tego fatalnego samopoczucia:no2:Trzymaj się jakoś. W końcu musi być lepiej:tak:
Pytałaś o mieszkania w UK, gdzie wszystko jest na prąd. Tutaj Cię nie pocieszę. Z moich doświadczeń wynika,że jest to dość droga impreza. Niestety. Za kwartał zimowy ok 500f. Latem trochę mniej. Tyle,że my mieliśmy spory dom - 3 bed.Teraz mamy gaz i prąd i wynosi nas dużo taniej. To moje doświadczenia,ale może dziewczyny napiszą coś bardziej optymistycznego;-)

Pozdrawiam Was wszystkie i każdą z osobna.Spokojnej nocki:happy:

Magda z uk: Dzięki. Zbieram po prostu opinie. Mam znajomych, którzy za 2-bed flat płacili 100Ł miesięcznie w okresie zimowym za prąd. Teraz mieszkam w dużym domu, gdzie ogrzewanie, woda i kuchenka są na gaz i za kwartał zimowy przyszło 565Ł za sam gaz. Dlatego badam temat, bo róznie ludziom wychodzi.

Witam w piekny sloneczny poranek

Kaja28 my z mezem kiedys mieszkalismy w 2 bed mieszkaniu i mielismy wszystko na prad. Nie chce cie straszyc ale rachunki za prad za okres zimowy byly masakryczne.. duzo zalezy od tego jaki rodzaj ogrzewania jest, jesli sa tam storage heaters to mozesz byc pewna ze rachunki beda wysokie. Nam za okres od pazdzirnika do grudnia przyszedl rachunek na ponad 1000 funtow!!:confused: Oczywiscie maz moj napisal zarzalenie do landlorda i do providera bo nie mozliwe zebysmy az tyle pradu zuzyli i po wielu miesiacach walki rachunek nam obnizyli na 350 funtow. SAma kuchenka jak jest elekryczna i nowa to niewiele zuzywa.. no chyba ze na okraglo jest wlaczona.

Magda ja mam to samo z apetytem, wczesniej zajadalam sie strasznie wszystkim a teraz to w sumie nic mi sie nie chce, jakiegos owocka czy salatke.. moze to przez ta pogode, jak goraco to tez nie chce sie jakiegos wielkiego obiadu jesc.

Januarka tym ze dzidzi jest glowka do gory to wogole bym sie nie martwila.. moj syn w 33 tyg ciazy byl glowa do gory i zdarzyl jeszcze sie obrocic wiec nie masz czym sie martwic naprawde :-)

Sylwias moze musisz zmienic te smarowidla, moze dlatego cie swedzi.. ?

Witam się porannie :-)

Postanowiłam wstać, póki jest jeszcze w miarę rześko. Niedługo jedziemy na małe zakupy, więc potem nie będę musiała wychodzić na ten ukrop! i spokojnie posiedze sobię w ogródku.
W nocy chyba przygniotłam brzuszek, bo jak się obudziłam, to mnie tak dziwnie cisnęło :confused:

EmiliaM Dzięki za odpowiedź. Nie wystraszyłaś mnie, skoro Wasz pierwszy rachunek okazał się pomyłką :tak: Z dobroci serca by Wam nie obniżyli. Podobno nie jest to takie rzadkie i trzeba wnikliwie sprawdzać, czy aby dobrze odczytali licznik itp. Wczoraj przeczytałam też, że trzeba dopasować taryfę do własnych potrzeb. Powiedz mi jeszcze czy gotowałas normalnie? W sensie obiady itp? Bo ja gotuję codziennie i kuchenka właśnie najbardziej mnie przerażała.

Witam z samego rana ehm dzisiaj wstalam 5:30 zreszta od poczatku ciazy nie moge sie przestawic na pozniejsze wstawanie, chyba maly chce mi powiedziec "mamusiu szykuj sie bedzie tak codziennie " ;p jeden plus przewaznie wstaje wyspananawet po 4 h snu :) Ale cotu robic tak wczesnie?
Magda_z_uk ja juz od pierwszego dnia ciazy powiedzialam mezowi to napewno chlopczyk intuicja mi to za kazdym razem mowila tak poprostu czulam a potem jak doszly objawy to juz wiecej jak pol na pol bylam pewna mianowicie wg wielu osob szpiczasty brzuszek idacy w przod nie w boki wprawdzie jeszcze nnie jest duzy ale juz od poczatku maz zaowazyl ze nie ide w szerz tylko w przod, no i jestem prawie ze wegetarianka zajadam tylko drob a raczej zajadalam i to od swieta i to w malych ilosciach a od poczatku ciazy musze zjesc jakies miesko 2do3 razy w tygodniu z ziemniaczkami oczywiscie,a szynek to wogole nie jadlam teraz oblizuje sie na sam widok do tego fasolka szparagowa i inne odmiany fasoli a to tez wg.wielu na chlopczyka podobno, oprocz tego jakos nie wchodza mi soki i owoce przerzucilam sie na kakao za ktorym nie przepdalam -ale to chyba malec ma po tatusiu bo maz uwielbia ;p ogolnie rczej mam ochote na mdle i slone rzeczy zadnych kwasnych i pikantnych ktore przed ciaza uwielbialam a jesli chodzi o slodkosci tylko knopers i lody czekoladowe mi wchodza dobrze tak raczej nie smakuje w slodyczach . Oprocz takich smakowych zachcianek bardzo szybko rosna mi wlosy jestem w szoku jaki mam juz odrost:szok:wg.niektorych wymioty czeste sa na dziewczynki a ja wymiotowalam ze 3 razy wprawdzie mialam okropne mdlosci ale tylko mnie mdlilo na zapachy zwlaszcza. Od zawsze mam problemy z tradzikiem a juz od poczatku przestalam uzywac masci od dermatologa i zakupilam zwykle mydelko dla dzieci no i krem hipoalergiczny dla dzieci ktorym smaruje buzie (normalnie bez zadnych masci bylabym zasypana tradzikiem) a tu nic no prawie nic bo cos tam czasem jeszcze wyskoczy ale jeszcze nigdy nie mialam tak pieknej cery :) Takze tyle z moich objawow miedzy innymi z ktorych wrozono chlopczyka, wiem ze sa dziewczyny ktore maja tak samo a maja dziewczynki no ale jakby nie patrzec mnie sie sprawdzilo na chlopca :)

EmiliaM Dziekuje za ta informcje uspokoilas mnie troszke :*

Ostatnia edycja:
witajcie !
januarka gratuluje chlopczyka;) ja tez juz z niecierpliwoscia czekam az sie okaze co tam miedzy nogami ma dzidzia:-)

jak milo zjesc sniadanko i nie odczuwac zadnego dyskomfortu zoladkowego;) moze w koncu bez rewolucji bede mogla jesc ;)
jesli dobrze bede sie czula przez najblizsze kilka dni to wybiore sie w koncu do fryzjera,bo odrosty mam ze masakra;)
i przydalo by sie odwiedzic dentyste...

reklama
Kaja co do gotowania to tez praktycznie codziennie gotowalismy, rachunki normalne na miesiac nam wychodzily niewiele ponad 50 funtow na miesiac. A z rachunkiem to byly problemy bo provider nie chcial uznac naszego zazalenia, na szczescie Chrisa tato zna sie na takich prawnych kruczkach i nam doradzil jak mamy to zalatwic, takze provider nie mial wyboru i ze strony prawnej musial rachunek obnizyc.. w sumie co do licznikow to niby wszystko bylo tak jak powinno. Ale co ja sie bede rozpisywac..

Do góry