reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Hej Kobitki, ależ się rozleniwiłam :) chyba muszę się zebrać na basen, bo zalegnę w koszulce i zastanie mnie południe:)
Co do odczuć brzuszkowych, tez tak mam czasem coś się przelewa, czasem ciągnie, kuje a czasem zupełna cisza. lekarka powiedziała, że przy pierwszej ciąży to ruchy czuć ok 20 tyg. więc mamy jeszcze trochę czasu.
Trochę dokucza mi rwa kulszowa, jak złapie to masakra, na szczęście nie za często i ból do zniesienia.

reklama
Cześć kobietki:-)
U nas kolejny dzień piękniej pogody,więc mąż rano wymienił nam wodę w basenie i już się szykujemy do ogrodu. Opaliłam się już troszkę,ale tak zdrowo.Zresztą ogólnie mam ciemna karnację,więc jedyne co,to mocno chowam brzuszek i okolice;-)

Co do tego "nie czucia ciąży".Ja ogólnie też tak mam.Jedyne co,to czasem jeszcze mdłości dają znać o sobie.No i chyba już chwilami czuję mojego małego robaczka w brzuszku,ale to tylko sporadycznie.Brakiem objawów bym się nie martwiła,bowiem ja zawsze w drugim trymestrze przestaję je odczuwać.Jest to dla mnie zawsze najlepszy czas ciąży. W pierwszej ciąży ruchy poczułam dopiero ok 25 tygodnia ciąży,także bywa różnie.Jeśli jednak ktoś ma duże obawy,to zawsze można umówić się na USG.Nawet u mnie,w UK prywatnie "na już" to koszt 70 funtów.Z jednej strony dużo,ale z drugiej....no ja bym tego na kasę nie przeliczała;-)
Miłego dnia dziewczęta Wam życzę i pewnie odezwę się wieczorkiem:-)

Witajcie dziewuszki :)

Pogoda w Bydgoszczy piękna....prawdziwe lato :)
Ale ja niestety siedzę w domku i porządki typu: odkurzanie, mycie podłóg, pranie i inne czynności domowe.
Popołudniu jak mąż wróci z pracy mamy jechać troszku nad jeziorko, bo ile można kisić się w domciu :)

Korzystajmy póki jest pogoda. Bo jeszcze dobre 5 tygodni i po sezonie letnim i po urlopach :)
Przyjdzie wrzesień i czekać nas będzie JESIEŃ :)
Pozdrawiam kobitki i do później.

Cześć dziewczyny ! No pogoda to dzisiaj jest cudna !:)
Byle nie było za gorąco bo mam dzisiaj dużo spraw do załatwienia w mieście. Najchętniej nie wychodziłabym dzisiaj z łóżka ;)

Rano zjadłam chlebka z nutellą położyłam się z powrotem do łóżeczka i nie wiem czy to przez nutellę czy to już tak będzie coraz częściej ale dzidzia tak szalała, że aż nie dowierzałam ! :szok: taką rewolucję w brzuszku miałam :)

a na obiadek dzisiaj mamusia robi gołąbki !<3 już na samą myśl mi ślinka cieknie :-) Najlepsze jest to że jem śniadanko i juz po 5minutach nie jestem wcale głodna ale już myślę co dobrego sobie zjem na obiadek, po obiadku powtórka z rozrywki ledwo zjem a już myślę o kolacji ;D

wasz też zaczyna brzuszko swędzieć ? To pewnie od tego, że rośnie, muszę zacząć częściej smarować. O sutkach to nie wspomnę ! Rano mnie tak bolały, były nabrzmiałe myślałam że zaraz pękną ! Tak bolały, że aż momentami miałam łzy w oczach :-( Na szczęście już lepiej. Ulgę mi przynoszą biustonosze takie sportowe ale wstydzę się w nich wychodzić na miasto, bo wyglądam jakbym wyskoczyła bez stanika :szok::-D

Dziewczyny udanych urlopów życzę ! Korzystajcie ile tylko możecie :-) zazdroszczę wam strasznie ! też bym się urwała na kilka dni gdzieś :)
Ale narazie za dużo na głowie mam :-( może w sierpniu się uda... oby ! :-)

Witam w ten przepiękny dzień Byłam u lekarza i przepisał mi maść Mam nadzieję że pomoże A o orzechach mogę zapomnieć do końca ciąży :-:)-(Byłam również na ryneczku i kupiłam sobie śliweczki węgierki i fasolkę szparagową:happy::happy:
Ale się wystraszyłam jak napisałyście że nie wolno używać maści z wit A Od razu poczytałam sobie o tym w necie i rzeczywiście nie można No ale jak się znajduje w balsamach to już nie przeszkadza tak
Hmm ja tam na razie nic jeszcze nie czuję w brzuchu Od czasu do czasu jak zjem tak konkretnie że się nie mogę ruszyć to czuje przepełnienie he he
Narobiłyście mi ochoty na ten serial Ciąża z zaskoczenia Kurcze ale nie mam TLC Szukałam na necie, na youtube ale nigdzie go nie ma Szkoda

Miłego dnia Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Witam w ten przepiękny dzień Byłam u lekarza i przepisał mi maść Mam nadzieję że pomoże A o orzechach mogę zapomnieć do końca ciąży :-:)-(Byłam również na ryneczku i kupiłam sobie śliweczki węgierki i fasolkę szparagową:happy::happy:
Ale się wystraszyłam jak napisałyście że nie wolno używać maści z wit A Od razu poczytałam sobie o tym w necie i rzeczywiście nie można No ale jak się znajduje w balsamach to już nie przeszkadza tak
Hmm ja tam na razie nic jeszcze nie czuję w brzuchu Od czasu do czasu jak zjem tak konkretnie że się nie mogę ruszyć to czuje przepełnienie he he
Narobiłyście mi ochoty na ten serial Ciąża z zaskoczenia Kurcze ale nie mam TLC Szukałam na necie, na youtube ale nigdzie go nie ma Szkoda

Miłego dnia Pozdrawiam

Wystarczy, że wpiszesz w googlach ciąża z zaskoczenia i jest mnóstw odcinków na chomikach różnych osób. Ja tak zawsze oglądam. Ogólnie jest mnóstwo w necie tych odcinków :) Pewnie szukałaś konkretnie w dnych źródłach

zimno zle,upaly tez nie dobrze-ukrywam sie w cieniu,bo slonce za mocno daje czadu.rano jak szlaqm na zakupy bylo w sam raz,teraz z domu nie da sie wyjsc;-).ale wieczorkim maly spacerek dobrze zrobi przed snem.
wczoraj objadlam sie fasolka,a dzis przyrzadzam marcheweczke gotowana na maselku,pychotka.

mnie brzuch nie swedzi,ale czasem piersi daja o sobie znac,a wlasciwie to sutki,czasem bola i nabrzmiale sa,ale do wytrzymania.

Kropka87 ale na tych chomikach to są strony płatne Bo ja tam sprawdzałam i zawsze wyskakuje mi że trzeba sms wysłać Może podasz mi tę stronę na której Ty oglądasz Dzięki

Witam
Bardzo lubiłam oglądać ciążę z zaskoczenia, ale teraz nie mam TLC.
Dziś po śniadanku mój maluszek nie polubił galaretki mięsnej i wszystko zwróciłam, może to dlatego, że polałam octem, w poprzedniej ciąży wymiotowałam tylko 2 razy, teraz częściej się zdarza. Ale i tak nie mogę narzekać.
Kropka a co będziecie robić w cz-wa? Jestem z cz-wa, ale już od przeszło 4 lat tam nie mieszkam.
Udanych wyjazdów

reklama
Hej dziewczyny:)
Dziekuje bardzo mnie uspokoilyscie:) Ale bylam juz u lekarza tak dla pewnosci, no i mialyscie racje nic zlego sie nie dzieje:) A przy okazji udalo nam sie dojrzec plec i jest tak jak mi intuicja i wg. niektorych objawy mowily od poczatku dorodny chlopczyk sie nam ukazal dzisiaj :) Bardzo chcialam synka wiec sie bardzo cieszymy:) jedynie czego sie dowiedzialam co mnie troszke zaniepokoilo to ze lozysko jest od strony brzuszka ale lekarz mowi ze to nic takiego niema sie czym martwic no i ze maluszek jest polozony glowka do gory ale jeszcze moze sie odwrocic troche mnei kolezanka nastraszyla bo podobno jak jest obrocone tak sie rodzi a moja mama miala cesarke bo ja nie chcialam sie dwrocic i nie wiem czy to moze byc dzidziczne,ale jeszcze nie martwie sie na zapas mam nadzieje ze maluszek jeszcze sie ulozy jak nalezy :)

Do góry