reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

He widzę że jeszcze wszystkie śpią. Ja też chciałam ale oczywiście dzięki mojemu dziwnemu snu mogę o tym zapomnieć zawsze coś musi sie mi przytrafić co wyrwie mnie ze snu

reklama
Witam w piękny niedzielny poranek :-) Ja już od 8h na nogach a wczoraj poszłam spać po 24h Hmmm jakoś nie mogę spać Dziwne bo ja jestem wielkim śpiochem
Wiecie co mnie też bolą plecy na samym dole Nie wiem co to może być Wydaje mi się że zaczynają mnie boleć jak dzień wcześniej dużo się nachodzę
Dzisiaj zaczął mnie swędzić dziwnie brzuch nad pępkiem Patrze a tam czerwona plamka Hmmm nie wiem czy to jakieś uczulenie czy co Nie mam pojęcia czym mogę to posmarować Chyba czeka mnie wizyta u doktorka
Życzę wszystkim pięknej niedzieli i dużo wypoczynku Miłej niedzielki

Witam
Ja też już się zwlekłam z łóżka a poszłam spać chyba o 1. Na szczęście nie śpię już tak dużo i znowu mogę w weekendowe wieczory posiedzieć sobie z mężem. Mnie tez plecy na dole bolą ale ja mam trochę krzywy kręgosłup w dolnej części więc pewnie dlatego bo ani brzuszek nie jest mega wielki ani nie przytyłam za dużo. Biorę się zaraz za gotowanie obiadu. Będzie rosół i pieczony łosoś bo od tygodnia za mną chodzi. Chciałabym żeby dzisiejszy dzień szybko minął bo jutro wizyta i mam nadzieję, że coś się uda podejrzeć co tam ma miedzy nóżkami choć pewnie za wcześnie jeszcze

Witam z kawusia

U nas dzisiaj piekna pogoda.. ma sie utrzymac przez caly tydzien, szkoda tylko ze moj mezus na nocki pracuje :dry:

Co do bolow plecow to mam to samo wczoraj sie nachodzialam i wieczorem mnie zlapalo, jakby rwa kulszowa.. taki bol promieniujacy od dolu plecow przez posladek do uda.. na szczescie dzisiaj juz nic nie boli.

Zycze milej rodzinnej niedzieli, my dzisiaj chyba na jakis piknik sie wybierzemy.. hurra! :)

Hunianka jak urodziłam miałam pokój na przeciwko wejścia, rano przyszła babcia do wnuczka, jakie było jej zdziwienie, że wnusio okazał się wnuczką. Także przypadków jest wiele. Mój lekarz, chodziłam do ordynatora szpitala, robił mi usg4D i na 99,9% ustalił wtedy, że będzie dziewczynka i tak było. Ale pewnie wielu lekarzy ma jeszcze przestarzały sprzęt i może dlatego są takie przypadki. Czasami też dziecko tak się ułoży, że nie zobaczysz co tam ma między nóżkami, ale i tak najważniejsze, żeby było zdrowe.

Witam
W końcu ładna pogoda się zapowiada.
Wczoraj zjadłam pół tabliczki czekolady, mojej ulubionej z wiórkami kokosowymi i teraz mam wyrzuty sumienia, bo mi nie wolno słodkiego w ciąży. A tak fajnie się jadło kosteczka po kosteczce
:zawstydzona/y:
Muszę się pochwalić wchodzę dziś w II trymestr :-)

Witam wszystkie mamusie:-).

Ja leżę jeszcze w łóżeczku świeżo po śniadanku. Młody gra w grę na pleyce, mąż śpi po nocnej zmianie a córka od wczoraj poza domem. Cisza i spokój. Wczoraj tak jak wiele z was też byłam z młodym na grilu. Muszę się pochwalić że od czterech dni nie mam już "włosa w przełyku" i mnie nie mdli. Całkiem inne życie. Mam nadzieję że już tak zostanie i że tamten gorszy czas już poza mną. Tak się objadłam wczoraj na maksa. Dobre było.
Green flower narobiła mi smaka na rosołek:-) a że nie mam pomysłu na obiad to może zrobię rosołek i pomyślę coś na drugie danie.

Pozdrowionka i zdrówka wszystkim mamusiom.

Hej dziewczyny ;-) Witam się cała obolała. Wczoraj byliśmy z S. i moją siostrą nad oceanem przez 2 godzinki, było slońce, ale był też bardzo silny wiatr. S uprzedzał, żeby chwilę posiedzieć, bo słońce zdradliwe, ale przeciągnęło się i od wczorajszego wieczora lata wokół mnie, robi okłady mokrym ręcznikiem, lodem, smaruje kremem po opalaniu. Poleżałam trochę na brzuchu i mam spalone uda i zgięcia pod kolanami. Łydki jeszcze da się przeżyć. Cieszę się, że nie ma bąbli bo wtedy trzeba by było jechać do lekarza... Chodzę jak kaczka, siostra też, bo ma bardzo jasną karnację. Pierwszy raz w życiu tak się załatwiłam...
Marzenixx co do gofrów, za mną kochana chodzą od miesiąca, marzę, a raczej marzyłam... Chodził za mną taki z bitą śmietaną i polewą toffi lub karmelową i wczoraj jak schodziliśmy z plaży widziałam plakaty z goframi. Wprawdzie śmietany nie było, ale był karmel... Ugryzłam ten ich twór 3 razy i wyrzuciłam. Gofr niedopieczony i surowy w środku, a karmel to margaryna stopiona z cukrem... Normalnie fuj!!!!!!! Wyleczyłam się na co najmniej rok... Nigdy nie zamawiajcie gofrów we Francji, bo co jak co, ale na deserach się nie znają

Witam w piękny niedzielny poranek :-) Ja już od 8h na nogach a wczoraj poszłam spać po 24h Hmmm jakoś nie mogę spać Dziwne bo ja jestem wielkim śpiochem
Wiecie co mnie też bolą plecy na samym dole Nie wiem co to może być Wydaje mi się że zaczynają mnie boleć jak dzień wcześniej dużo się nachodzę
Dzisiaj zaczął mnie swędzić dziwnie brzuch nad pępkiem Patrze a tam czerwona plamka Hmmm nie wiem czy to jakieś uczulenie czy co Nie mam pojęcia czym mogę to posmarować Chyba czeka mnie wizyta u doktorka
Życzę wszystkim pięknej niedzieli i dużo wypoczynku Miłej niedzielki

Ja mialam tak wysypany caly dekold, pozniej zeszlo na brzuch, meczylam sie chyba z tydzien swedzi niesamowicie, bylam u lekarza i kazala mi bardzo tlustym kremem sie smarowac, zrobilam tak i przeszlo, ale do dtis to mnie rece swedza, to brzuch, i drapie sie jak bym grzyba jakiegos miala :))) . Ale dla twojego spokoju skontaktuj sie z lekarzem"!.

Hej kobietki,

ech wzięło mnie przeziębienie, chyba przez tą pogodę, raz świeci słonko, raz zawieje, czlowiek zgrzany i przewiany, katar mi spływa do gardła i mnie gardło i boli i swędzi automatycznie, echhh, wspomagam się pierdołami, ale wiadomo nic na gardło nie mogę wziąć....

Odnośnie wagi, to 58,5 wszystko na razie tak stoi w miejscu, ale w pierwszej ciąży chyba było podobnie. W 7 msc był start jak się patrzy i zachcianki takie, że mój mąż po nocach jeździł za świeżym slonecznikiem, albo śmietaną, żeby ją ubić hehehe

Emilia no własnie płeć jest dosyć późno determinowana tak w 100% więc lekarze mimo wszystko do tego 20 tc zawsze nie mówią, ze na 100% chłopczyk czy dziewczynka:) Ja coś czuję, że mój drugi łobuziaczek to chłopaczek:) No to kochana masz niemal wszystkie alternatywy lodówkowe na ciążowe zachcianki:)

Marzenixx oj czytam, że domek kończycie, superaśnie, my nadal mamy to wszystko w planach: zakup działki, potem budowa domu, ale trzeba się spieszyć bo to jest przede wszystkim dla dzieci..., a nie na moją starośc:) No i widzę znowu plackowa dziewczyna, oj jutro robię placki jak nic, chociaż ostatnio miałam to samo, najadłam się placków, a męczylam się z nudnościami chyba ze 3godziny...

Magda z Uk czytam, że dwa dni temu placuszki smazylaś, jejku uwielbiam je...gdybym nie szła na obiad do taty to pewnie bym zrobiła:D:D:D Współczuję kochana migreny, oj przechodziłam to w tym tygodniu i myślałam, że zejdę....

Cluue ja też raz nabrałam takiej chęci na chipsy, że normalnie sobie w sklepie dużą pakę kupilam:D:D:D po cichutku przed M, bo ogólnie staramy się unikać takich rzeczy, nie ze względu na wagę oczywiście....My też wczoraj gniliśmy na kanapach i oglądaliśmy jakiś film na tvn, ja oczywiście każdy wieczór zaliczam cały świezy słonecznik:)

Biłkabdg mam nadzieję, że grill udany, my też jak maluszek się obudzi gdzieś śmigniemy, chociaż nie wiem czy to dobry pomysł na moje biedne samopoczucie...

Niebieska bezpiecznej i szybkiej podrózy do Pl no i zdróweńka dla córeczki...

Alicja32 mój też jest wyrozumiały, ale jak moje podirytowanie przekracza wszelkie granice to wtedy zaczynają się rozmowy:D:D:D na szczescie zdaję sobie sprawę, że w większości przypadków to moja wina:D i przepraszam:D:D:D

Malinka i ja jestem w gronie marudzących i lekko przerażonych mamusiek, ale pamiętaj to hormony i nie miej wyrzutów sumienia...już musisz się hartowac bo jak przyjdzie na świat dzieciątko to dopiero sie wkręcają myśli" Czy jestem dobrą matką, czy czegoś źle nie robię, pewnie coś źle robię itp."

Natal84 niestety i ja po smażonych czuję się lekko gorzej...

Czarni mój maluch pomimo tego, że wierciuch brzuszkowy jakich mało, jeszczze mnie nie budzi, to się u mnie zacznie pewnie coś koło 8 msc, jak zacznie się wiercić o 5tej nad ranem...Ale mam to samo, co Ty, z tym, że u mnie Wiktorek mnie budzi: Ja Cię am am":D:D:D bardziej mu chodzi o to, żeby po prostu iśc do salonu, aniżeli jest głodny:D

Szylwias niech ręka szybko wraca do pełnej sprawności....Ja w zeszłej ciąży ciągle narzekałam na ból nadgarstków, to podobno częste, że są problemy ze ścięgnami, staja się bardziej rozciągliwe i nie trzymają tak kostek jak trzeba, stąd trzeba uważać na skręcenia i tym podobne...

Dotka85, jak Cię do tej pory nie wzieło to chyba nie powinno się przyplątać:) oj odpoczywaj kochana, wdychaj świeże powietrze...

Lanja i mój ciągle praca, praca, praca, ale dzięki Bogu to jego firma, więc jest na telefon.....chociaż tyle dobre no i weekendy sa nasze....Najgorsze jest to, że wszystkie najbliższe koleżanki nie mają dzieci, ani mężów nawet:D:D:D i jestem sama jak palec, bo nie zrozumie nas już osoba bez dzieci, do tego wyjścia itp...

Agaaga, a jak ta plamka wygląda? Może to uczulenie, a może jakiś niechciany rozstęp stara się przebić?

Green flower to ja poszłam wczoraj o 2giej...jakoś ostatnio tak wychodzi...kciukaski za wizytkę, no i może faktycznie dzidzia zdradzi pleć:)

Maonka no to chyba najgorszy okres za Tobą, a mnie w ciązy w ogóle na słodkie nie nachodzi, tylko kwaśne i konkretne, oprócz mięcha hehehe:D:D:

Mamaga też mam taką nadzieję, że u Ciebie zacznie się przyjemnośc kulinarna, a nie same zmagania:)

Titi oj klapsiory się należą, pamiętaj, że nawet przez chmury dociera do nas mega dawka UVA, ktora jest najgorsza dla naszej skóry. Jeżeli się nie opalasz to tylko 15 minutek na słońcu możesz siedzieć potem wysoki faktor:)

buziam styczniowki..

reklama
Ale mi narobiłyście smaka na gofry :tak:
Wczoraj pojechaliśmy z Hanuśką do ZOO. Największą atrakcją było zaczepianie innych dzieci :-D Dzisiaj pytam ją jakie zwierzątka widziała w zoo, a ona mówi, że "konika i ziabe" :-D:-D:-D. Żabę widziała na obrazku jak wracaliśmy do domu, bo przejeżdżaliśmy obok sklepu Żabka :-D:-D:-D

Czarni
u mnie w domu też muszą być cały czas owoce, a nektarynki i brzoskwinie obowiązkowo :tak::-D

Dotka85 udanego wypoczynku :tak:

Milusia83 na gardło możesz Homeovox, Tantum Verde, a jak masz sucho w gardle to spray Glosal. Na katar możesz robić inhalacje z wody i soli. Szybkiego powrotu do zdrowia ;-)

Do góry