reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Najbardziej się boję tego, ze lekarz powie że to np. dziewczynka ja wpadnę w szał zakupów nakupię pełno sukienek a potem się okaże że chłopiec ... pewnie do samego końca będę kupować ubranka tylko np. do dziewczynki a w myślach wciąż będę się zastanawiać że to moze pomyłka ... To już bym wolała, żeby lekarz mówil ze nie idzie zobaczyc... to bym kupowala ubranka neutralne i nie byłoby problemu ;D

Wiesz,ja miałam powiedziane,że będą dziewczynki i czasem,gdzieś tam mi przeszło przez myśl,że może jednak nie,ale jakoś nie zniechęcało mnie to do robienia zakupów dla dziewczynek.Nawet za drugim razem kiedy mąż do końca wierzył,że będzie chłopak:-D Fakt,faktem,że rzeczy takie jak łóżeczko,fotelik,czy wózek mieliśmy w kolorach neutralnych.Sukienek nie kupowałam,bo zawsze wydawały mi się nie praktyczne dla takiego maleństwa,no a co do reszty,to cóż....zawsze można odłożyć na później,bądź dać komuś w prezencie w razie niespodzianki;-)

reklama
Hej

No ja z tym sloneczkiem to troche zbyt optymistycznie myslalam bo okolo 10 rano sie zachmurzylo i sloneczka brak.

Co do przewidywania plci dziecka to w UK jest szal teraz na cos co sie nazywa NUB Theory. Znaczy to ze niby mozna przewidziec, albo bardziej odczytac plec dziecka ze zdjecia USG miedzy 11 a 14 tyg ciazy. Mam tutaj stronke na ktorej mozna przeczytac co i jak, jest po ang.. Nub theory: How to predict your baby's gender at 12 weeks - Parentdish
A tutaj tez jest duzo informacji ze zdjeciami.. jak dla mnie to troszke jest takie niepwene wiec reki bym sobie nie dala uciac ale z tego co przeczytalam to wychodzi ze moje drugie dziecko bedzie dziewczynka.. patrzac na zdjecie z USG z pierwszej ciazy wychodzi jak nic chlopak wiec nigdy nie wiadomo Embryo Development external genital sex organs - angle of the dangle boy or girl ultrasound gender scan - Baby2see

A mi sie chce ogorkow malosolnych.. tylko gdzie ja takie w UK dostane? :(

Czarni zebym ja jeszcze wiedziala jak sie te ogorki robi.. nigdy nie widzialam tutaj takich maly gruntowych ogorkow. W tym roku chcialam sobie sama wychodowac ale przez pogode mi slimaki zrzarly wszystkie sadzonki :/

Skocze zaraz do polskiego sklepu chyba zobacze czy maja ogorki.

Z chęcią ci napisze robię je regularnie co 2 3 dni :-)
Ogórki koper kawałek chrzanu liść chrzanu czosnek i jak masz możliwość liście porzeczki
Na około półtora kg ogórków korpu z 3 sztuki liścia chrzanu z 2
Najlepiej robić w garnku glinianym bądź w słoju na spod położyć liść chrzanu ogórki 2 ząbki czosnku pokrojony chrzan koper liść chrzanu zagotowac wodę na każdy litr wody jedna łyżka soli czubata zalejesz wszystko przycisnac by ogórki sie nie unosiły i były przykryte woda :-) mam nadzieję że zrozumiałas bo ja pisze z telefonu

Czarni ja właśnie po obiadku, a na nim gościł śledzik w śmietanie z cebulką.
Rewelacyjny, przepyszny :) Polecam:)

EmiliaM
chyba pozostaje polski sklep z ogórkami :)
Bo w UK chyba nie wiedzą co to ogórek kiszony lub małosolny :)

Ja dzisiaj sprawdzałam 2 kalendarze chińskie: z jednego wychodzi chłopiec, a z drugiego dziewczynka. Pozostaje czekać.
W środę: 25 lipca mam wizytę u ginki może coś powie. A jak nie to kolejna wizyta: 22 sierpnia - i nie wiadomo, czy już się dowiemy ?
Najważniejsze to zdrowie dzidziusia, a płeć to będzie dla nas radość tym bardziej bez względu na to czy dziewczynka, czy chłopiec... to moja pierwsza dzidzia więc jestem ciągle zaskakiwana będąc w ciąży. Nie sądziłam, iż kobieta w tym okresie jest wyczulona na zapachy, smaki i ma nastroje od euforii, po smutaśne dni.
Zawsze słuchałam koleżanek, które spodziewały się dzidziusiów i w myślach nasuwało mi się mnóstwo pytań: czy to wszystko nie jest wyolbrzymione? Ale już teraz wiem, że to odmienny stan - błogosławiony i czuje się wyjatkowo i każda z nas zapewne jest dumna, że nosi pod sercem bąbelka małego :)
Wzruszona....ehhh:blink:

Mykam przed tv :)
Do usłyszonka wieczorkiem.

Hej Mamusie.

Mdłości przeszły, ale nadal nie mam apetytu, tzn, z chęcią bym coś zjadła, tylko nie odkryłam niczego, co mogłabym przełknąć :baffled: Do tego tak mnie głowa rozbolała, że leżałam plackiem kilka godzin z okładem. Masakra.

Co do płci to na początku byliśmy przekonani, ze będzie dziewczynka, ale teraz nie ma żadnego przeczucia. Także okaże się dopiero 28 sierpnia.
A odnośnie niespodzianek, to chyba rok czy dwa temu miała miejsce taka sytuacja (w UK czy w Belgii), że kobitka przy porodzie dowiedziała się, że jest 2 dziecko! :-) Dzieciaczki tak się ułożyły w brzuchu, że mimo kilku usg nikt nie dostrzegł drugiego bobaska. Podobno jest to możliwe i to nie pierwszy taki przypadek na świecie. To dopiero niespodzianka co?

EmiliaM U mnie prawie w każdym polskim sklepie są małosolniaki. Oprócz tego kapucha kiszona na wagę i pomidory malinowe, także wybierz się koniecznie. Jak mam ochotę na coś polskiego, to przychodzę w dniu dostawy, wtedy wszystko można dostać, łącznie bułą drożdżową :tak:

widze ze zeszlo na tematy jedzeniowe ;) placki ziemniaczane tez bym zjadla, ale i ochote na kalafiora w buleczce mam mniammm ;)

mi z chinskiego wychodzi chlopiec i takie tez mam przeczucia ;)

Jeny, dziewczyny, tak tu piszecie o jedzeniu, że sama już nie wiem na co mam ochotę? Placki usmażyłam dziś i były wyborne:happy2: Teraz znowu mnie naszedł śledzik w śmietanie,więc muszę jutro zakupić.Poza tym,mam ochotę na ciasto z rabarbarem i chyba jutro upiekę.

Poza tym,nie chcę zapeszać,ale co nie co poprawiło się u mnie w kwestii ciągłych mdłości i niechęci do jedzenia.Tzn. mdli mnie tylko jak jestem głodna,ale poza tym....tylko ciiiiii....nie zapeszam;-)

reklama
ja za kilka dni będę w PL to najem się ogórasków:)
w niedzielę wyjazd a moja średnia córa dostała dziś gorączki 39,5 st., udało nam się dostać do lekarza ma infekcję gardła i dostała antybiotyk, mam nadzieję że do nocy niedzielnej gorączka ją opuści
co do płci mi też zależy na chłopcu , czwarta dziewczynka to już by było za dużo hehe no ale jak będzie jednak laleczka to i tak będzie bardzo kochana
co do kalendarzy to mi się w żadnym nie sprawdza ze średnią córką w każdym wychodzi że powinna być chłopcem

Do góry