reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

reklama
Jasne,że tak. Masz absolutną rację. Ja te kalendarze traktuję mniej więcej tak,jak wróżenie z fusów:-D Tylko jak tu cierpliwie czekać aż do 29.08...;-)

No to jeszcze trochę ja mam wizytę 1 ale coś czuje że też sie nie dowiem... Okaże sie na wizycie
I oczywiście wszystkie kalendarze wróżby trzeba traktować z humorem tak jak my bo tak naprawdę na usg dowiesz sie co będzie a 100% jak urodzisz wtedy już nic sie nie zmieni.
Jak dobrze na dziś mam już koniec poprzatane obiad właśnie skończyłam a taki pyszny gulasz mi wyszedł że bym go samego jadła :-)
Jeszcze trochę wróci mąż i zasiądziemy do uczty :-D

Ostatnia edycja:
dziewczyny mi w tym chinskim kalendarzu wyszlo,ze to bedzie chlopak,ale jakies mam dziwne przeczucie,ze to jednak dziewczynka,jest to moja pierwsza ciaza wiez wiadomo co by nie bylo bede szczesliwa mamusia:-D
pora obiadowa wiec zycze wszystkim smacznego! narobilyscie smaka tymi plackami,ale ja juz dzis zrobilam makaron z sosikiem szpinakowym,apetyt troszke mi wrocil wiec moge w koncu obiad zjesc;-)
a na deser jakies owoce...
milego weekendu:-)

Cześć Babki,
A u mnie ten kalendarz chiński działa we wszystkich 3 przypadkach - jak na razie.
Mam 2 chłopaków i właśnie na USG się dowiedziałam, że w brzuchu jest dziewczynka. Chińczyk mówi to samo.
Ale podobno dziewczynka może się jeszcze zamienić w chłopca.
Słyszałyście o takich pomyłkach?

Witam się na chwilkę :-D
Hania poszła do sąsiadki, a mnie za chwilę czeka góóóóóóraaaaaa prasowania :szok: Wczoraj wybraliśmy się na spacer po deszczu. Hanuśka miała kalosze, więc musiała wejść do każdej kałuży - ale miała radochę :tak::-D. Spodnie i kurtka oczywiście od błota popryskane.

Kaja28 współczuję spotkań z wc.

Witam sie z piątkowy poranek standardowo leniwie. Co do nosa od tygodnia mam to samo. Susza i do tego jakieś strupy nie przyjemne sie robią ale wczoraj sie natknęlam że to normalne więc po prostu trzeba to przeżyć i nie używać żadnych spreyów do nosa.
Czarni z nosem mam identycznie jak Ty. Do tego czuję, jakby był gdzieś dalej zapchany :no:. W poprzedniej ciąży od ok 25 tygodnia miałam tak zapchany nos w nocy, że co chwilę się budziłam. Trochę pomagał nawilżacz powietrza i otwierane co chwilę okna. Po porodzie wszystko minęło :tak:

Mam jeszcze pytanko: W którym tygodniu wasi ginekolodzy podali wam płeć waszego maleństwa?
I jaka była wasza reakcja? Czy część z was przeczuwała czy to chłopiec, czy dziewczynka?
Biłkabdg ja w po przedniej ciąży dowiedziałam się, że będzie córcia dopiero w 27tc. Na samym początku ciąży przeczuwałam, że będzie synek.

Najbardziej się boję tego, ze lekarz powie że to np. dziewczynka ja wpadnę w szał zakupów nakupię pełno sukienek a potem się okaże że chłopiec ... pewnie do samego końca będę kupować ubranka tylko np. do dziewczynki a w myślach wciąż będę się zastanawiać że to moze pomyłka ... To już bym wolała, żeby lekarz mówil ze nie idzie zobaczyc... to bym kupowala ubranka neutralne i nie byłoby problemu ;D

Cześć Babki,
A u mnie ten kalendarz chiński działa we wszystkich 3 przypadkach - jak na razie.
Mam 2 chłopaków i właśnie na USG się dowiedziałam, że w brzuchu jest dziewczynka. Chińczyk mówi to samo.
Ale podobno dziewczynka może się jeszcze zamienić w chłopca.
Słyszałyście o takich pomyłkach?

Pewnie,że się tak zdarza. Słyszałam o tym,ale jakoś w moim przypadku nic się nie zmieniło. Miały być córcie i są-dwie,dorodne:-)

reklama
Alicja - mi też się tak zdarzyło w 8 miesiącu pojawił się łabądek między nogami.
Ale było to 10 lat temu.
Może teraz już urządzenia są lepszej jakości?

Do góry