reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

reklama
Jasne,że tak. Masz absolutną rację. Ja te kalendarze traktuję mniej więcej tak,jak wróżenie z fusów:-D Tylko jak tu cierpliwie czekać aż do 29.08...;-)

No to jeszcze trochę ja mam wizytę 1 ale coś czuje że też sie nie dowiem... Okaże sie na wizycie
I oczywiście wszystkie kalendarze wróżby trzeba traktować z humorem tak jak my bo tak naprawdę na usg dowiesz sie co będzie a 100% jak urodzisz wtedy już nic sie nie zmieni.
Jak dobrze na dziś mam już koniec poprzatane obiad właśnie skończyłam a taki pyszny gulasz mi wyszedł że bym go samego jadła :-)
Jeszcze trochę wróci mąż i zasiądziemy do uczty :-D

Ostatnia edycja:
dziewczyny mi w tym chinskim kalendarzu wyszlo,ze to bedzie chlopak,ale jakies mam dziwne przeczucie,ze to jednak dziewczynka,jest to moja pierwsza ciaza wiez wiadomo co by nie bylo bede szczesliwa mamusia:-D
pora obiadowa wiec zycze wszystkim smacznego! narobilyscie smaka tymi plackami,ale ja juz dzis zrobilam makaron z sosikiem szpinakowym,apetyt troszke mi wrocil wiec moge w koncu obiad zjesc;-)
a na deser jakies owoce...
milego weekendu:-)

Cześć Babki,
A u mnie ten kalendarz chiński działa we wszystkich 3 przypadkach - jak na razie.
Mam 2 chłopaków i właśnie na USG się dowiedziałam, że w brzuchu jest dziewczynka. Chińczyk mówi to samo.
Ale podobno dziewczynka może się jeszcze zamienić w chłopca.
Słyszałyście o takich pomyłkach?

Witam się na chwilkę :-D
Hania poszła do sąsiadki, a mnie za chwilę czeka góóóóóóraaaaaa prasowania :szok: Wczoraj wybraliśmy się na spacer po deszczu. Hanuśka miała kalosze, więc musiała wejść do każdej kałuży - ale miała radochę :tak::-D. Spodnie i kurtka oczywiście od błota popryskane.

Kaja28 współczuję spotkań z wc.

Witam sie z piątkowy poranek standardowo leniwie. Co do nosa od tygodnia mam to samo. Susza i do tego jakieś strupy nie przyjemne sie robią ale wczoraj sie natknęlam że to normalne więc po prostu trzeba to przeżyć i nie używać żadnych spreyów do nosa.
Czarni z nosem mam identycznie jak Ty. Do tego czuję, jakby był gdzieś dalej zapchany :no:. W poprzedniej ciąży od ok 25 tygodnia miałam tak zapchany nos w nocy, że co chwilę się budziłam. Trochę pomagał nawilżacz powietrza i otwierane co chwilę okna. Po porodzie wszystko minęło :tak:

Mam jeszcze pytanko: W którym tygodniu wasi ginekolodzy podali wam płeć waszego maleństwa?
I jaka była wasza reakcja? Czy część z was przeczuwała czy to chłopiec, czy dziewczynka?
Biłkabdg ja w po przedniej ciąży dowiedziałam się, że będzie córcia dopiero w 27tc. Na samym początku ciąży przeczuwałam, że będzie synek.

Najbardziej się boję tego, ze lekarz powie że to np. dziewczynka ja wpadnę w szał zakupów nakupię pełno sukienek a potem się okaże że chłopiec ... pewnie do samego końca będę kupować ubranka tylko np. do dziewczynki a w myślach wciąż będę się zastanawiać że to moze pomyłka ... To już bym wolała, żeby lekarz mówil ze nie idzie zobaczyc... to bym kupowala ubranka neutralne i nie byłoby problemu ;D

Cześć Babki,
A u mnie ten kalendarz chiński działa we wszystkich 3 przypadkach - jak na razie.
Mam 2 chłopaków i właśnie na USG się dowiedziałam, że w brzuchu jest dziewczynka. Chińczyk mówi to samo.
Ale podobno dziewczynka może się jeszcze zamienić w chłopca.
Słyszałyście o takich pomyłkach?

Pewnie,że się tak zdarza. Słyszałam o tym,ale jakoś w moim przypadku nic się nie zmieniło. Miały być córcie i są-dwie,dorodne:-)

reklama
Alicja - mi też się tak zdarzyło w 8 miesiącu pojawił się łabądek między nogami.
Ale było to 10 lat temu.
Może teraz już urządzenia są lepszej jakości?

Do góry