reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

witam
my przygotowujemy się do wyjazdu, wieczna latanina po sklepach i nie tylko
Dorotqua ja właśnie za kilka dni wybieram się do Grudziądza, mieszkałam tam przed wyprowadzką do UK i teraz jadę do rodziny
u mnie też słoneczko
ja od początku ciąży cały czas mam katar, w nocy jest najgorzej
co do ubrań ciążowych ja juz mam niezłą kolekcję, mam kilka par spodni, leginsów i sporo bluzeczek , oprócz tego kupuję sukienki odcinane pod biustem (tylko że przez pogodę sukienki wiszą w szafie heheh) może w Polsce będzie lepsza pogoda
ja płci jeszcze nie znam , chciałam w Polsce iść na 3D/4D ale jeden lekarz akurat nie przyjmuje wtedy kiedy będę a do drugiego nie mogę sie dodzwonić a w Grudziądzu z tego co się orientuje tylko dwóch lekarzy wykonuje takie usg
moje córki wczoraj miały zakończenie roku, teraz troche odpoczynku od szkoły i rannego wstawania
placki ziemniaczane też za mna chodzą, tylko lenia mam na zrobienie

reklama

WITAJCIE DZIEWUSZKI :)

Dziękuję wam za informację w jakim tygodniu ciąży poznałyście płeć waszych dzidziusiów :)
Dorotqua mi również miło poznać koleżankę z okolic Bydzi :)

Koleżanki mieszkające w UK macie super z tymi wyprzedażami w niektórych sieciówkach. Ubrania są o wiele tańsze niż u nas w Polsce:) i z pewnością gatunkowo tez lepsze.

Piąteczkowo już nam - dzisiaj chyba na obiados będę pichciła śledziki w śmietanie z ziemniaczkami :) mniam. Chodzą za mną już dłuższy czas :)
Ogólnie mam apetyt na rybkę.

Kaja28 to chyba szybka przemiana materii przez dzidziulka tej kanapeczki :) hihi ;)

natal84 apetycik dopisuje. Nie przejmuj się ja też wcinam jak szalona.
Wczoraj wieczorem zjadłam w ciągu 0,5h: 2 kanapki chlebka sojowego z pasztetem, danio intenso, a na koniec popiłam to wszystko dużą dawką coca colki :) hihi ;) smakowało to nieziemsko :)

M@linka co do witaminek ja mam kupione od początku ciąży jak tylko się dowiedziałam FEMIBION Natal Classic. I jestem mega zadowolona. Cena opakowania - 60sztuk to około 34zł.
Ginka moja polecała mi witaminy o smaku czekoladowym, nie pamiętam nazwy, ale cena około 70zł. Chyba ją pogieło :/

Na ostatniej wizycie u lekarza dostałam super poradnik wydany przez: Nestle: Jestem w ciąży tytuł. I można w nim znaleść super nowinki i ciekawostki.
Podsyłam wam link do tego poradnika w necie: www.zdrowystartwprzyszlosc.pl

Czekam na informację co u was słychować drogie brzuszki :)
Pozdrówki :) pa.

hej Kobitki, ale dałyście czadu z tymi plackami aż mi ślinka cieknie, ale dziś jedziemy do teścia na weekend więc coś czuję, że w poniedziałek będzie wielkie ziemniaczane tarcie ;), chyba że złapię smaka np. na dżem ;) choć z drugiej strony kto powiedział, że nie można zjeść placków z dżemem :))). Pochłaniam jakieś mega duże ilości jedzenia... Nie przytyłam na razie bardzo dużo, bo 2 kg ( a wcześniej ze
2 jak nic straciłam przy porcelanie). Maluszek chyba głodny hihihi
Co do kataru mam to samo i podobno to normalne :).
Zmykam na małe zakupy :) Miłego dnia

Witam dziewuszki - przyszłe mamuśki :)
Nie wiem jak u was, ale pogoda psuje moje samopoczucie dodatkowo...słoneczko miło widziane, a śladu po nim nie widać :(

Drogie forumowiczki co do waszych zakupów to czytam, że część z was zaopatrzona już w wygodne jeansy z pasem na brzusio. A ja nawet się jeszcze nie rozglądałam. Słyszałam od znajomej, iż w h&m spodnie ciążowe mają być pod koniec sierpnia w niższych cenach :)
Może pokuszę się na jakieś wyprzedaże. Z tymi zakupkami jestem też dość ostrożna ze względu na to, iż moja ciąża była zagrożona. wszystko się unormowało i jest lepiej. Ale wolę dmuchać na zimne :)

Mam jeszcze pytanko: W którym tygodniu wasi ginekolodzy podali wam płeć waszego maleństwa?
I jaka była wasza reakcja? Czy część z was przeczuwała czy to chłopiec, czy dziewczynka?

Pozdrawiam serdecznie i spokojnej nocy :)

Czesć
Ja dowiedziałam się w 24 tygodniu ciąży! Od początku przeczuwałam że to będzie chłopiec :) Teraz też myślę że to będzie drugi synuś.

ja już byłam na zakupach wiec ogłaszam obiad placek po węgiersku :-D:-D:tak:
ale na tego śledzia też mi sie narobiła ochota :-p i co teraz... ;-) na kolacje będzie jak dostane :-D
wróciłam ze sklepu i opadam z sił strasznie mnie nogi bola nie mogłam sie podnieść ja już sobie współczuje co to bedzie dalej... wypije kawkę i bede brała sie za rootę bo czas ucieka a roboty nic nie ubywa
co do płci miałam wczesniej napisać i zapomniałam mi około 20 tygodnia lekarz powiedział i to z 100 % potwierdzeniem bo mała centralnie nogi mu rozchyliła :-D

Hej dziewczyny ja właśnie wróciłam z walki z moim kotem jestem cała podrapana i pogryziona. Musiałam ją wyczesać tak porządnie bo jest sporej wielkości i nie dawała radę się wszędzie wylizać więc miała sporo sierści do usunięcia. Przy okazji musiałam ją wykąpać a uwierzcie mi to nie takie proste utrzymać 8 kilogramowego kota w ryzach przy okazji go myć i samemu nie zamoczyć się za bardzo.
:cool2:Ale z dumą muszę przyznać że wyszłam zwycięsko z tej próby :-D:-D:-D.

Witam Ja już po zakupach i już nawet posprzątałam domek żebym jutro miała wolne Jutro muszę jakiegoś placka upichcić
Hmmm co do tych placków ziemniaczanych to mi narobiłyście ochoty :-)Uwielbiam je Ja mam w robocie wielofunkcyjnym różne tarki o różnej grubości oczkach Także u mnie z tym nie ma problemu Pozdrawiam

Abby instynkt kobiecy Cię nie zawiódł. I Twoje przeczucie się sprawdziło za pierwszą ciążą iż będzie synuś:) Czekamy na info, czy obecny dzidziuś noszony pod serduszkiem to też chłopiec?

Czarni
czyli pierwsza córcia jest :) to pewnie do kompletu przydałby się synuś. Jeśli będzie dziewuszka; to co 3 babki w rodzinie też super.
Mój tato zawsze miał babiniec w domu, bo mieszkał z samymi kobitkami: żonką, dwiema córkami i psiaczkiem też suczką:D także zawsze było przegłosowane ;)

Wróciłam z zakupków i oczywiście ruszył sezon na śliweczki ...musiałam kupić i konsumuję słodziutkie węgierki.
A na dokładkę mała babeczka z owocami :) mniam....
babeczkA.jpg

To co najgorsze to już za mną ziemniaki starte. Jeszcze gulasz no i oczywiście trzeb to po smażyc
Co do płci drugiego dziecka jest mi obojętnie chodź nie ukrywam dla dziewuszki wszystko prawie mam i z imieniem łatwiej ;-) nawet czuje sie na dziewczynę a co będzie sie okaże :-)
A jestem na prawdę ciekawa pewnie jak każda z nas i nie rozumiem ludzi czemu nie chcą znać płci

reklama
green flower strasznie zazdroszczę Ci tej energii ! ja dzisiaj jestem nie do życia ... od rana leże sobie i nawet mi się wstać nie chce.

dotka85
według kalkulatora powinnam już ważyć 54,5 a u mnie na wadze wciąż 52 :( Już się ostatnio nawet lekarz zaniepokoił że nie tyję i wmawiał mi że pewnie nic nie jem ... a ja jeeem duzo dużo a na wadze nic :( pewnie mi dzieciaczek jedzonko kradnie ;p

M@linka zazdroszczę Ci tego, że tak szybko zlatują Ci dni ... mi ostatnimi czasy tak się ciągną że szok. Pewnie przez tą pogodę :( chodzę z kąta w kąt i się nudzę ;p Pani z apteki jakaś nie poważna ... dobrze że przeczytałaś ulotkę, bo różnie by mogło być jakbyś zaczęła brać nie czytając.

EmiliaM zazdroszczę słoneczka ! uciekaj na dwór a spacer i wykorzystaj to słońce za nas wszystkie ;) u mnie dziś zachmurzone i pewnie tak w całej Polsce jest :(

natal84 trzymam kciuki żeby wyniki były jak najlepsze ! :)

Kaja28 mój dzidziolek chyba nie lubi kanapeczek z pomidorkiem bo ostatnio po nich nieźle mi dał w kość :( siedziałam nad kibelkiem chyba z 10 minut. Od tamtej pory mimo że lubię pomidorów nie jem bo mnie odpycha i się boję :( wybredne te nasze dzieciaki ! ;)

Dorotqua gratuluję zwycięskiej walki ! ;D jakbym miała kota to też bym Ci podrzuciła żebyś się nim zajęła ! :-D

Biłkabdg jak mogłaś takie zdjęcie wstawić ?! ;D aż mnie skręciło i ślinka mi pociekła. Od razu zadzwoniłam do mojego K żeby po drodze jak będzie wracał z pracy kupił jagódki ... u mnie w mieście po 9 zł za kg są a jak jechałam ostatnio do Wrocławia i zatrzymałam się żeby kupić to były po 12 !

Czarni też mam przeczucie na dziewczynkę ! :) chociaż różnie może byc ... ja od samego początku nie mogę się doczekać żeby wiedzieć już kto tam we mnie fika :)

Znacie jakiś dobry przepis na placki ziemniaczane ? Bo moje jakieś takie mdłe wychodzą :(

Do góry