reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

witam
my przygotowujemy się do wyjazdu, wieczna latanina po sklepach i nie tylko
Dorotqua ja właśnie za kilka dni wybieram się do Grudziądza, mieszkałam tam przed wyprowadzką do UK i teraz jadę do rodziny
u mnie też słoneczko
ja od początku ciąży cały czas mam katar, w nocy jest najgorzej
co do ubrań ciążowych ja juz mam niezłą kolekcję, mam kilka par spodni, leginsów i sporo bluzeczek , oprócz tego kupuję sukienki odcinane pod biustem (tylko że przez pogodę sukienki wiszą w szafie heheh) może w Polsce będzie lepsza pogoda
ja płci jeszcze nie znam , chciałam w Polsce iść na 3D/4D ale jeden lekarz akurat nie przyjmuje wtedy kiedy będę a do drugiego nie mogę sie dodzwonić a w Grudziądzu z tego co się orientuje tylko dwóch lekarzy wykonuje takie usg
moje córki wczoraj miały zakończenie roku, teraz troche odpoczynku od szkoły i rannego wstawania
placki ziemniaczane też za mna chodzą, tylko lenia mam na zrobienie

reklama

WITAJCIE DZIEWUSZKI :)

Dziękuję wam za informację w jakim tygodniu ciąży poznałyście płeć waszych dzidziusiów :)
Dorotqua mi również miło poznać koleżankę z okolic Bydzi :)

Koleżanki mieszkające w UK macie super z tymi wyprzedażami w niektórych sieciówkach. Ubrania są o wiele tańsze niż u nas w Polsce:) i z pewnością gatunkowo tez lepsze.

Piąteczkowo już nam - dzisiaj chyba na obiados będę pichciła śledziki w śmietanie z ziemniaczkami :) mniam. Chodzą za mną już dłuższy czas :)
Ogólnie mam apetyt na rybkę.

Kaja28 to chyba szybka przemiana materii przez dzidziulka tej kanapeczki :) hihi ;)

natal84 apetycik dopisuje. Nie przejmuj się ja też wcinam jak szalona.
Wczoraj wieczorem zjadłam w ciągu 0,5h: 2 kanapki chlebka sojowego z pasztetem, danio intenso, a na koniec popiłam to wszystko dużą dawką coca colki :) hihi ;) smakowało to nieziemsko :)

M@linka co do witaminek ja mam kupione od początku ciąży jak tylko się dowiedziałam FEMIBION Natal Classic. I jestem mega zadowolona. Cena opakowania - 60sztuk to około 34zł.
Ginka moja polecała mi witaminy o smaku czekoladowym, nie pamiętam nazwy, ale cena około 70zł. Chyba ją pogieło :/

Na ostatniej wizycie u lekarza dostałam super poradnik wydany przez: Nestle: Jestem w ciąży tytuł. I można w nim znaleść super nowinki i ciekawostki.
Podsyłam wam link do tego poradnika w necie: www.zdrowystartwprzyszlosc.pl

Czekam na informację co u was słychować drogie brzuszki :)
Pozdrówki :) pa.

hej Kobitki, ale dałyście czadu z tymi plackami aż mi ślinka cieknie, ale dziś jedziemy do teścia na weekend więc coś czuję, że w poniedziałek będzie wielkie ziemniaczane tarcie ;), chyba że złapię smaka np. na dżem ;) choć z drugiej strony kto powiedział, że nie można zjeść placków z dżemem :))). Pochłaniam jakieś mega duże ilości jedzenia... Nie przytyłam na razie bardzo dużo, bo 2 kg ( a wcześniej ze
2 jak nic straciłam przy porcelanie). Maluszek chyba głodny hihihi
Co do kataru mam to samo i podobno to normalne :).
Zmykam na małe zakupy :) Miłego dnia

Witam dziewuszki - przyszłe mamuśki :)
Nie wiem jak u was, ale pogoda psuje moje samopoczucie dodatkowo...słoneczko miło widziane, a śladu po nim nie widać :(

Drogie forumowiczki co do waszych zakupów to czytam, że część z was zaopatrzona już w wygodne jeansy z pasem na brzusio. A ja nawet się jeszcze nie rozglądałam. Słyszałam od znajomej, iż w h&m spodnie ciążowe mają być pod koniec sierpnia w niższych cenach :)
Może pokuszę się na jakieś wyprzedaże. Z tymi zakupkami jestem też dość ostrożna ze względu na to, iż moja ciąża była zagrożona. wszystko się unormowało i jest lepiej. Ale wolę dmuchać na zimne :)

Mam jeszcze pytanko: W którym tygodniu wasi ginekolodzy podali wam płeć waszego maleństwa?
I jaka była wasza reakcja? Czy część z was przeczuwała czy to chłopiec, czy dziewczynka?

Pozdrawiam serdecznie i spokojnej nocy :)

Czesć
Ja dowiedziałam się w 24 tygodniu ciąży! Od początku przeczuwałam że to będzie chłopiec :) Teraz też myślę że to będzie drugi synuś.

ja już byłam na zakupach wiec ogłaszam obiad placek po węgiersku :-D:-D:tak:
ale na tego śledzia też mi sie narobiła ochota :-p i co teraz... ;-) na kolacje będzie jak dostane :-D
wróciłam ze sklepu i opadam z sił strasznie mnie nogi bola nie mogłam sie podnieść ja już sobie współczuje co to bedzie dalej... wypije kawkę i bede brała sie za rootę bo czas ucieka a roboty nic nie ubywa
co do płci miałam wczesniej napisać i zapomniałam mi około 20 tygodnia lekarz powiedział i to z 100 % potwierdzeniem bo mała centralnie nogi mu rozchyliła :-D

Hej dziewczyny ja właśnie wróciłam z walki z moim kotem jestem cała podrapana i pogryziona. Musiałam ją wyczesać tak porządnie bo jest sporej wielkości i nie dawała radę się wszędzie wylizać więc miała sporo sierści do usunięcia. Przy okazji musiałam ją wykąpać a uwierzcie mi to nie takie proste utrzymać 8 kilogramowego kota w ryzach przy okazji go myć i samemu nie zamoczyć się za bardzo.
:cool2:Ale z dumą muszę przyznać że wyszłam zwycięsko z tej próby :-D:-D:-D.

Witam Ja już po zakupach i już nawet posprzątałam domek żebym jutro miała wolne Jutro muszę jakiegoś placka upichcić
Hmmm co do tych placków ziemniaczanych to mi narobiłyście ochoty :-)Uwielbiam je Ja mam w robocie wielofunkcyjnym różne tarki o różnej grubości oczkach Także u mnie z tym nie ma problemu Pozdrawiam

Abby instynkt kobiecy Cię nie zawiódł. I Twoje przeczucie się sprawdziło za pierwszą ciążą iż będzie synuś:) Czekamy na info, czy obecny dzidziuś noszony pod serduszkiem to też chłopiec?

Czarni
czyli pierwsza córcia jest :) to pewnie do kompletu przydałby się synuś. Jeśli będzie dziewuszka; to co 3 babki w rodzinie też super.
Mój tato zawsze miał babiniec w domu, bo mieszkał z samymi kobitkami: żonką, dwiema córkami i psiaczkiem też suczką:D także zawsze było przegłosowane ;)

Wróciłam z zakupków i oczywiście ruszył sezon na śliweczki ...musiałam kupić i konsumuję słodziutkie węgierki.
A na dokładkę mała babeczka z owocami :) mniam....
babeczkA.jpg

To co najgorsze to już za mną ziemniaki starte. Jeszcze gulasz no i oczywiście trzeb to po smażyc
Co do płci drugiego dziecka jest mi obojętnie chodź nie ukrywam dla dziewuszki wszystko prawie mam i z imieniem łatwiej ;-) nawet czuje sie na dziewczynę a co będzie sie okaże :-)
A jestem na prawdę ciekawa pewnie jak każda z nas i nie rozumiem ludzi czemu nie chcą znać płci

reklama
green flower strasznie zazdroszczę Ci tej energii ! ja dzisiaj jestem nie do życia ... od rana leże sobie i nawet mi się wstać nie chce.

dotka85
według kalkulatora powinnam już ważyć 54,5 a u mnie na wadze wciąż 52 :( Już się ostatnio nawet lekarz zaniepokoił że nie tyję i wmawiał mi że pewnie nic nie jem ... a ja jeeem duzo dużo a na wadze nic :( pewnie mi dzieciaczek jedzonko kradnie ;p

M@linka zazdroszczę Ci tego, że tak szybko zlatują Ci dni ... mi ostatnimi czasy tak się ciągną że szok. Pewnie przez tą pogodę :( chodzę z kąta w kąt i się nudzę ;p Pani z apteki jakaś nie poważna ... dobrze że przeczytałaś ulotkę, bo różnie by mogło być jakbyś zaczęła brać nie czytając.

EmiliaM zazdroszczę słoneczka ! uciekaj na dwór a spacer i wykorzystaj to słońce za nas wszystkie ;) u mnie dziś zachmurzone i pewnie tak w całej Polsce jest :(

natal84 trzymam kciuki żeby wyniki były jak najlepsze ! :)

Kaja28 mój dzidziolek chyba nie lubi kanapeczek z pomidorkiem bo ostatnio po nich nieźle mi dał w kość :( siedziałam nad kibelkiem chyba z 10 minut. Od tamtej pory mimo że lubię pomidorów nie jem bo mnie odpycha i się boję :( wybredne te nasze dzieciaki ! ;)

Dorotqua gratuluję zwycięskiej walki ! ;D jakbym miała kota to też bym Ci podrzuciła żebyś się nim zajęła ! :-D

Biłkabdg jak mogłaś takie zdjęcie wstawić ?! ;D aż mnie skręciło i ślinka mi pociekła. Od razu zadzwoniłam do mojego K żeby po drodze jak będzie wracał z pracy kupił jagódki ... u mnie w mieście po 9 zł za kg są a jak jechałam ostatnio do Wrocławia i zatrzymałam się żeby kupić to były po 12 !

Czarni też mam przeczucie na dziewczynkę ! :) chociaż różnie może byc ... ja od samego początku nie mogę się doczekać żeby wiedzieć już kto tam we mnie fika :)

Znacie jakiś dobry przepis na placki ziemniaczane ? Bo moje jakieś takie mdłe wychodzą :(

Do góry