reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Kochanienkie witam się jeszcze z łożeczka.. Wczoraj do 2 rozpracowywałam mój nowy telefon i program do niego-koszmar:baffled:

Mam gorącą prośbę, z racji większej ilości czasu chciałabym bardziej się udzielać i tym samy odpowiadać każdej z was, tylko nie wiem jak mam cytować np. wypowiedzi kilku dziewczyn -no wiecie cyt. plus moja odp, cyt. plus moja odp i tak dalej... Oświećcie zadżumioną :sorry:

Alicja32
mnie jako tako mdłości przeszły (żeby nie zapeszyć jak ostatnio) węch mam wyostrzony, ale nawet nic mi tak nie śmierdzi. Za to co wczoraj mi się przytrafiło... Bożeeee... Wstałam rano, patrzę, a tu na balkonie, na kafelkach wielka kupa... no kto ją zmyje jak nie ja... ubezpieczona w gumowe rękawice i tone ręcznika papierowego plus cilit w spray-u idę do walki... za nim doszłam i tyle co popatrzyłam na tą "kupę", odrazu tak ze mnie zaczęło rwać....:szok: cały balkon w moich... nie muszę kończyć co... najgorsze jest to, że za nim to opanowałam troche spłynęło na dół do sąsiadów.... i gryzyłam się z sumieniem czy isć czy nie do nich.... poszłam... ale nikogo nie było, pomyślałam, a było mi tak głupio, że jak wrócą, to pewnie przyjdą, więc wtedy im powiem co i jak i że byłam u nich ale nikogo nie było... no ale nikt nie przyszedł... więc chyba nie będę nagorliwa:eek: ale wstyddddd:zawstydzona/y:

Co do kwasu, to ja żelazko z nim łykam, pewnie potem będą jakieś witaminki, co też w nich będzie... więc tak do końca ciąży...

Co do połówkowego, to mój gin mi będzie robił z końcem sierpnia, ma uprawnienia no i potem jest ostatnie gnetyczne tylko nie wiem, w którym tygodniu?

Też mnie korci żeby iść na to 4d, ale się nie orientuje ile trzeba zapłacić.... muszę się rozejrzeć....

Kurde dziewczyny.... ten brzuch wolno coś rośnie... nic tam nie czuje, tak jakbym w ciąży nie była, czasami "zarwie" jak się "zerwe" za szybkko i tyle, żadnych pobolewań, skurczy, spinania się macicy, no nic:confused2: jak ja wytrzymam do 14 sierpnia, to nie wiem :/

reklama
czarni proszę przyjsc do mnie z plackami :pPP w zamian moge pomidorowke oddac :-D
clue ja sie nie znam, a wogole to troche nie zrozumialam twojego pytania :sorry:

kropka
pod suwaczkami masz roznie opcje i jak chcesz kogos zacytowac to klikasz w ostatni plusik i tak przy kazdej wypowiedzi na ktora chcesz odpowiedziec, potem standardowo wciskasz odpowiedz i bedziesz miec tam tyle ile wscinelas plusików :)

Hej dziewczyny ja dziś koszmarnie się czuję. Od samego rana coś mnie głowa pobolewa coś jakby delikatne pulsowanie ale nie tak mega bolesne jak przy migrenie. Będę musiała się zebrać i kopnąć do apteki po apap jak już będzie źle.
Dziś rejestrowałam się do stomatologa na NFZ bo mam kilka zębów do leczenia. Zgadnijcie na kiedy mam termin? Na 28 września:eek:, dobrze że nie mam stanu zapalnego bo pewnie po drodze bym umarła.

Kropka ja mam to samo, już wczoraj mojemu mówiłam, że nie czuję się w ciąży. Lekarz mi powiedział że jeszcze co najmniej półtora miesiąca zanim zacznę czuć jakieś ruchy. Żadnych prądów też nie bardzo czuję ale czasem mam takie hmm skurcze w pachwinach ale takie bardzo bardzo delikatne takie jakieś, miłe i ciepłe. Pamiętam że czułam je na samym początku ciąży kiedy jeszcze nie wiedzieliśmy na bank że będziemy rodzicami.
Co do kwasu to nie łykami bo dostałam od lekarza "Femibion" i mówił że w nim jest kwas i mam go łykać co drugi dzień. Bo podobno się po nim tyje, ja i tak przestaję już patrzeć na swoją wagę bo wpadłabym w depresję:baffled:. Ale w ramach pocieszenia- w styczniu zrzucę ten słodki ciężar:tak:.

kropka a co do twojej historii to wspolczuje :baffled: ja tak podobnie mam codzien jak mój synuś kupe zrobi, czasem tak mnie mdli przy przewijaniu ze ledwo oddycham :baffled:
dorotqa moj gin mi kiedys opowiadal ze mial rekordową pacjentke co pierwsze ruchy poczuła dopiero w 27 tyg !:szok: takze nie stresujcie sie , napewno juz niedlugo cos tam do was zapuka :tak:

Witam właśnie zajadam pyszny wiejski chlebek z samym masełkiem. Pychota
Jedziemy dziś do teściów na noc, ewentualnie jeszcze do szwagierki na kolejną noc więc melduje, że mnie nie będzie.

kropka87-to rzeczywiscie nie przyjemna przygoda;-),ale nic nie poradzimy na takie odruchy.chcialabym sie wybrac do stomatologa,ale obawiem sie,ze jak mi zacznie grzebac w jamie ustnej to zle to sie skonczy,zdarza mi sie czasem nawet podczas mycia zebow odruchy wymiotne.masakra:szok:
marzenixx-tego tez sie obawiam,ze nie dam rady przewijac malenstwa,ale moze jakos da sie z tym oswoic...

maonka to milego pobytu ;)

Ostatnia edycja:
Witajcie.

U mnie od rana deszcz i mdłości. Dziś jest nieco lepiej, bo przynajmniej dało się coś zjeść, ale ostatnio mam tak, że po jedzeniu też robi mi się niedobrze.
Kropka współczuję Ci przygody. Mnie teraz też takie rzeczy odrzucają, za to ja z kupką mam do czynienia codziennie, bo sprzątam po swoim piesku. Dobrze, że jest mały, to i kupki są małe. Ale np. dziś na samą myśl o wejściu do sklepu mnie rwało, więc mąż poszedł sam.
I czasem też się zastanawiam czy ta ciąża to naprawdę, bo brzuch nie rośnie, waga też. Ptem pewnie będę się z tego śmiać, jak będę się toczyć wszędzie :tak:

Kwas foliowy mam w witaminach, więc dodatkowo nie biorę.

Nie no mnie się tyje cały czas, chociaż jem tak samo, słodyczy staram się wcale nie jeść... no ale więcej śpie i mam mniej ruchu, poza tym fajki rzuciłam, to metabolizm też czuje, że mi się pogorszył... zawsze była rano kawka i papierosik... Dzisiaj na obiad mam pierogi z kaputsa i pieczarkami, bo musi być troche ostro i kwaśno, a potem stwierdziłam, że upiekę strucle z jablkami i cynamonem (z papierówek, no bo musi być kwaśno) :p

Dziewczyny jakie znacie sklepy gdzie jest jeszcze odzież ciążowa oprócz H&M? Nigdy się nie interesowałam i nie wiem :/

Kurcze ja nie czuje żadnych prądów,ani nic brzuch cały czas jakbym mocno pojadła, nad spojeniem łonnowym takie trochę większe opuchnięte niby jest, piersi w szachownice z żył, ale już nie bolą, tylko nabrzmiałe... Skoro moje dziecko już jest wielkości brzoskwini, to brzuch chyba powinien się powiększyć nie??? A wygląda jakby był gruby.... Teraz już kiedy nie mam takiego apetytu, to chyba zaczne zmieniać nawykii jeść ostatni posiłek max przed 20... dupka mi urosła, uda powiększyły, twarz okrąglejsza, no i brzuch jakby był napchany macdonaldem :p musze miecmega wzdęcie żeby był jak piłeczka... ale właściwie, to czesto mam wzdęcia...

Dziewczyny co myślicie o aktywności ruchowej? Tzn. jakieformy polecacie oprócz basenu, bo mam alergie na chlor, a ozonowanych nie ma w pobliżu

Kropka polecam rower stacjonarny. Wiem, że jest dużo zajęć dla ciężarnych i trzeba po prostu dopasować do własnych potrzeb. Moja bratowa chodziła na yogę i była bardzo zadowolona. Ja oczywiście pływam, bo to lubie najbardziej :tak:

reklama
forum mi się popsuło :((

uff naprawiło się jakos :( ale już mi smutno było że nie będę się mogła już tu z wami kontaktować :( Całe menu miałam po angielsku, nie było polskich znaków tylko jakieś znaczki i trudno się było doczytać co piszecie. Po 10 znakach urywało mi posta i koniec :(( mam nadzieje, że już wszystko będzie ok

co do aktywności ruchowej to ja przed ciążą nałogowo chodziłam na zumbę, dowiedziałam się że jest w moim mieście również zumba dla ciężarnych ale wraz z ciążą rozleniwiłam się strasznie i nawet nie chciałoby mi się chodzić :) może po ciąży znów do tego wrócę

Ostatnia edycja:
Do góry