reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Marzenko gdybym mogła to kołobrzeg chodź nie powiem oddział w koszalinie zrobił na mnie wielkie wrażenie ale tylko oddział... Położne były straszne chodzą naburmuszone jak by siedziały za karę ja rozumiem że każdy może mieć zły dzień ale akurat mają taka pracę że służą pomocą i uśmiechem a nie tym co wczoraj. A tak naprawdę nie mam pojęcia gdzie ja będę rodzic czas pokaże w planach mamy wyprowadzke więc nie wiem gdzie nas poniesie.

Ostatnia edycja:
reklama
ok ja tez poki co kwas biore, dzis wizyta to sie dowiem. A na to usg polowkowe pojde do babki co mierzy wszystko i w 4d widac tez maluszka ;)

Dzień dobry :) Ja już z domku, w szlafroczku w żaby i z kubkiem owocowej herbaty :) - jestem na zwolnieniu :))))
Byłam u lekarza, kilka słów w odpowiednim wątku. Co do kwasu, to pytała czy jem i grzecznie potwierdziłam, więc będę jadła dalej.

Wczoraj kupiłam spodnie ciążowe, baaardzo fajne w vero modzie ale w outlecie. W H&M kosztowały 179 zł a ja dałam 59 :))) w Piasecznie pod Wawką. Także jestem zadowolona.

Witam

Jestem w końcu po remoncie i odzyskałam internet. Dużo bałaganu i sprzątania ale na szczęście miałam sporo pomocy więc gładko poszło Nie było mnie pięć dni a tu tyle nowych osób (witam wszystkie styczniówki) i czytania że ho ho. Widzę, ze ochłodzenie trochę wszystkich na nogi postawiło :-)
Ja o porodzie to wcale jeszcze nie myślałam ale na pewno będzie bez męża bo to jeszcze przed ślubem zapowiedział, że nie dla niego takie atrakcje. Także dawno się do tego przyzwyczaiłam i nawet tak wolę bo wystarczy że się skaleczę to mi półmetrowy plaster niesie a co dopiero poród :szok:
MAMAAGA ja jestem z Wrocławia i mogę polecić Ci Medfeminę bo prowadzę tam swoja ciąże, sprzęt maja super i pracują w soboty. Kurcze nie będzie mnie akurat w tym terminie w sierpniu we wrocu więc nie wybiorę się na targi :(

Witam się i ja :)

Ja też łykam jeszcze kwas foliowy wizyta dopiero 3 sierpnia więc d tego czasu na pewno będę łykała:)

Ja niestety niani zatrudniała nie będę... tzn wszystko będzie zależało od tego jaką prace znajdę (bo do tej powrotu juz nie ma) i czy będzie mi się opłacało zatrudnić nianie... bo jak mam jej dawać tyle co zarobie to wole ja z dzieckiem siedzieć, przede wszystkim że planujemy drugie dziecko w jakimś niedługim czasie maks 2 lata różnicy żeby było..

green też już bym chciała się pochwalić że jestem już PO remoncie :D możesz się pochwalić w odpowiednim wątku :p:p

A tak reszta jak się czuje ???:> nie wiem jak wy ale ja za każdym razem jak leże to się tak wyciszam i z taką nadzieją dotykam brzuszka że w końcu coś tam wyczuje... :p

Cześć dziewczyny, u mnie pada, pada, pada...... Chyba wolę już upały.
Ja już po wizycie. Na tą chwilę wszystko w porządku. Dziecię wczoraj było strasznie leniwe, zero ruchu. Całe 9,6 cm leniucha. Raz tylko po mojej zewnętrznej zachęcie się poruszyło i dalej sen. Lekarz się śmiał że takiego lenia jeszcze nie widział i że to pewnie dziewczynka, co ja mu na to że jak leń to pewnie chłopak.:-D:-D
Przed następną wizytą kazał mi tuż przed wejściem coś zjeść to cukier w organiźmie trochę je rozbudzi.

W przyszłym tygodniu znowu muszę się wpisać na oddział do szpitala na badanie przepływu krwi w tętnicach żylnych-cokolwiek miałoby to znaczyć.

Szylwias ja na pewno będę miała w 20 tg USG genetyczne w szpitalu obowiązkowo. Ale w poprzednich ciążach sama szłam prywatnie właśnie w 20 tgc do specjalisty żeby sprawdzić czy wszystko jest ok i dowiedzieć się jaka jest płeć.

Ja miałam nianie dla Oliwierka sztuk dwie. Nie jest to prosta sprawa i o dobrą naprawdę trudno. Teraz też będę szukać i już jest mi słabo ale na szczęście jeszcze o tym nie myślę żeby się nie stresować. U mnie akurat to koszt 700 złotych ale w większych miastach trzeba liczyć najmniej 1400.
Mój Oliwier chodzi do prywatnego przedszkola za które płacę 650 zł miesięcznie i mają oddział żłobkowy od 1 roku życia dziecka ale trzeba zapłacić 850 zł, więc jeżeli trafię na fajną nianie to żłobek nie będzie mi się opłacał.

Znowu mam mdłości idzie się wykończyć, marzę o dniu w którym się obudzę i będzie normalnie. A jak jeszcze pomyślę że trzeba coś na obiad ugotować to całkiem mam cofkę i z racji tego zaraz się położę i mam wszystko w nosie.

Pozdrawiam:-)

Niunie powiedzcie mi .... czy wy też macie takie uczucie " przechodzenia prądu" przez macice?? ja to porównuje do tego jak przez ciążą dotykałam mocniej pępka to też takie prądy szły ... i nie wiem czy to normalne czy może powoli będę czuła ruchy ??

Dziewczyny orientuje się moż któraś jak to jest z medycyną pracy w ciąży ? Jeśli we wrześniu pójdę na badania okresowe to może mi przez ciąże lekarz wypisać że jestem nie zdolna do pracy ? czy jak to jest ?

Ostatnia edycja:
reklama
Miałam napisać o tych plackach ... Nie będę pisac w wątku kulinarnym bo tak na prawdę nie ma co tam pisac... Placki robi sie tak samo tylko zamiast ziemniaków to tre cukinie albo kabaczka i dodaje ze 3 ziemniaki starte na grubych oczkach
Pychota :-)

Do góry