reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Z jednej strony to wolałabym żeby przeszedł ją teraz niż później ajk urodzi się maleństwo a z drugiej boję sie o siebie i ciążę - ach beznadziejna sytuacja! Też mam nadzieję że wszystko będzie dobrze! Dzięki baśka

reklama
Co wizytę dostaję od lekarza reklamówkę z prezentami ;D najpierw dostałam krem na odparzenia + wode mineralną taką dużą z jodem i książeczkę z informacjami jak pielęgnować niemowlaczka a na poprzedniej butelkę tommee tippee, katalog z wózkami i pełno próbek żeli do higieny intymnej i kremow na rozstępy :)

ale masz fajnego lekarza, i nawet przydatne rzeczy Ci daje :-)

Ja też mam pewien problem jeśli chodzi o choroby zakaźne. Tzn narazie troszkę wyprzedzam fakty ale strasznie się boję! Mój synek miał kontakt z ospą wietrzną a jeszcze nie chorował. Boję się że jak zachoruje to i ja mogę przejść. Tzn. przeszłam w dzieciństwie ospę ale istnieje ryzyko zachorowania na półpaśćca. Pediatra mnie uspokaja ale ja się boję!!!!!!!!!!!!

ja ostatnio pisałam, że moja córcia choruje na ospę. Teraz już jest prawie po wszystkim, bo zostały jej tylko strupki i już odpadają. Ja może troszkę się bałam, ale jak na razie nic mi nie jest i mam nadzieję, że nie będzie żadnego półpaśca.

Kurcze dziewczyny ja tak rzadko się odzywam, bo czytam Was dopiero wieczorami i zanim przeczytam to wychodzi właśnie ta godzina i nie ma z kim rozmawiać:-(

hej girls :)
wspolczuje dziewczyny wam tego RZS nawet nie mialam pojecia ze to taka straszna bolesna choroba
Kropka super ze ciuszki juz masz, ale po chlopaku czy dziewuszce?
Milusia nie to jednak jelitka byly wczoraj i dzis juz ok :) na ruchy przyjdzie mi chyba poczekac jeszcze :)

olcia Jeszcze tylko kilka godzin i zobaczymy nasze serduszka ! :)
Ogólnie widzę że jesteśmy w podobnym wieku :) Rok starsza jesteś ... jesteśmy jedne z najmłodszych ;) :-D

domiska1 ja wizyty mam co 3 tygodnie i na każdej wizycie usg + nagrywanie zdjęć na płytkę. Trochę jeszcze poczekasz żeby ujrzeć dzidziulka :(

Chyba tak szczerze mówiąc nawet nie zwróciłam uwagi na to:D hihi :)
Ja też mam wizyty średnio co 2,5 -3 tygodnie :)

Ja to mam nadal mniejszy apetyt niż przed ciąża, chociaż staram się jeść regularnie wszystkie posiłki. Może to strach po tych mega mdłościach plus upały, bywały takie momenty, że szłam coś zjeść mówiąc do brzucha maluchu robię to dla Ciebie. Zobaczymy jak będzie teraz kiedy jest chłodniej.

Clue nie wiem jak masz zapinana suknię ale podpowiem,że moja kuzynka brała ślub właśnie w piątym m-cu i wstawiła sznurowanie na plecy plus na tyle dużo materiału pod sznurowaniem żeby można było poluzować w razie czego. I ta opcja świetnie się sprawdziła bo nawet w trakcie wesela poluzowywałam jej sznurki kiedy pojawiło się wzdęcie i suknia zaczęła uciskać.
A stres w dniu ślubu rzeczywiście puszcza bo na nic nie ma czasu:-). Dobrze że własny mam kilka lat za sobą, był cudowny ale tyle przygotowań i stresu przed że wolę chodzić na cudze :-D

U mnie jutro zaczyna się mały armagedon remontowy bo trzeba jeszcze parę rzeczy zrobić w mieszkaniu zanim pojawi się dzidziuś więc miłego weekendu życzę bo pewnie nie będę miała czasu tu do was zajrzeć

Powodzenia przy remoncie :p co by szybko się zakończył... :p Nas niestety(albo i stety) czeka przeprowadzka a najpierw generalny remont.. plus taki że nie będę musiała mieszkać " w remoncie" bo tego bym drugi raz nie zniesła :D

Witam was
Ja na swoim ślubie denerwowałam się tylko dopóki nie wyszłam z domu jak pan młody przyjechał a potem stres przeszedł w kościele to śmialiśmy się do siebie aż ksiądz się dziwnie patrzyła na nas :-p

Mam pytanie pobolewa was coś czasem w okolicy macicy ? nie wiem czy to może dlatego, że maluch rośnie i się "rozciągam" ? :eek:

Tak ja od czasu do czasu czuje takie jakby hm... naciąganie :) objaw raczej normalny bo przecież z dnia na dzień rośnie w nas żywa istotka:)

Cześć
Ja też mam pewien problem jeśli chodzi o choroby zakaźne. Tzn narazie troszkę wyprzedzam fakty ale strasznie się boję! Mój synek miał kontakt z ospą wietrzną a jeszcze nie chorował. Boję się że jak zachoruje to i ja mogę przejść. Tzn. przeszłam w dzieciństwie ospę ale istnieje ryzyko zachorowania na półpaśćca. Pediatra mnie uspokaja ale ja się boję!!!!!!!!!!!!

Kochana przede wszystkim to nie panikuj bo to najgorszy doradca, nic nie zmienisz tym że się będziesz denerwowała bo za bardzo nie masz wpływu na to czy synek się zarazi/ł czy nie :* "Przyjdzie czas będzie rada " jak to zawsze ujmowała moja babcia :) nie ma co siać paniki na zapas:) Dzidziuś też to czuje :p

hej girls :)
wspolczuje dziewczyny wam tego RZS nawet nie mialam pojecia ze to taka straszna bolesna choroba
Kropka super ze ciuszki juz masz, ale po chlopaku czy dziewuszce?
Milusia nie to jednak jelitka byly wczoraj i dzis juz ok :) na ruchy przyjdzie mi chyba poczekac jeszcze :)

Tak sobie pomyślałam , że teraz każda z nas wyczekuje tych pierwszych ruchów muśnięć a już jak będziemy na wylocie będą pewnie tak bolesne.... :D ale i tak nie mogę się doczekać... :p Ciąża to wspaniały okres, bardzo mi się podoba ale i tak chciałabym już przytulić tego bobaska , wystroić go , pogadać do niego i zobaczyć co mi "odpowie" , jak się uśmiechnie... ah..... :D

Wczoraj kuzynka zrobiła mi wróżbę z obrączką i wyszedł chłopak... Sama też czuje że chyba nosze pod serduszkiem chłopca...:D A mój małż się z nas śmieje , że tak teraz gdybamy a nam dzidzia psikusa zrobi i siurek "odpadnie":D

Witajcie z rana

Dziś pobudka o 5.22 :angry: moje dziecko jest szalone.. Codziennie wstaje dokładnie o tej samej godzinie.. Nie wiem jak ona to robi:eek: a jeszcze w nocy męczyłam się strasznie, tak mnie brzuch bolał, jakby macica się stawiała.. Tzn taka twarda byla jak kamień..
I pytanie do dziewczyn: Czy w tym tyg ciąży jest to już możliwe.. W poprzedniej około 16-17 tc zaczeła się stawiać tak bolesnie a teraz już tak szybko:eek:

Arbuz bo my o tej godzinie już spimy;-) najlepsza rada jak wpadasz na forum to od razu zacznij pisać a w między czasie czytaj:tak: może jeszcze kogoś złapiesz:-)

Olcia co do ruchów dokładnie tak będzie jak piszesz.. Pod koniec ciąży jest to dość bolesne.. Maluszek się rozpycha.. U nas zawsze pomagała jak mówiłam do Lenki wtedy się troszke wyciszała:tak:
Teraz się smieje, że drugi maluch zanim się urodzi pozna wszystkie bajki jakie Lena ma - bo u nas na dobranoc obowiązkowo bajka:-D

ale masz fajnego lekarza, i nawet przydatne rzeczy Ci daje :-)

ja ostatnio pisałam, że moja córcia choruje na ospę. Teraz już jest prawie po wszystkim, bo zostały jej tylko strupki i już odpadają. Ja może troszkę się bałam, ale jak na razie nic mi nie jest i mam nadzieję, że nie będzie żadnego półpaśca.

Dzięki za słowa otuchy ja też jestem dobrej myśli

U nas dziś pochmurno ale wolę to od upałów i tak wtym roku nie jedziemy na urlop bo mamy remont w domku :)

Baśka201 mi w poprzedniej ciąży macica zaczęła twardnieć ok 29 -30 tg. ciaży i trafiłam wtedy do szpitala ba miałam te przepowiadające myślę z\że to jednak za wcześnie i powinnaś zgłosić się do lekarza?

reklama
Abby no mi w poprzedniej tak jak pisałam zaczeła tak szybko.. lekarz wtedy przepisał mi relanium? bo niby ma one na celu rozluzniane itp i to pomagało tylko trzeba bylo leżec..
A do lekarza toi nie mam co isc:-( Moja doktorka wraca z urlopu 26 lipca a ten lekarz u ktorego byłam w zastępstwie powiedział mi, że to normlane i patrzył się na mnie jak na wariatke.. Wole poczekać na przyjscie mojej.. Chyba, że bedzie się nasilac to to pojade na IP wieczorem..
Dzieki:-)

Do góry