reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Dorotqua Ja przed i do 5 miesiaca pracowalam jako kelnerka w japonsko-koreanskiej restauracji, jadlam ostre potrawy codziennie przez ten czas, ktore uwielbialam wtedy. Sami oni tak sie odzywiaja zn. Koreanczycy i Japonczyczy (najzdrowszy narod). Moje dziecko do dzisiaj nie ma problemow z jelitami,ale jadlam rowniez duzo owocy i innych potraw no i po 5 miesiacu zadko ostre. Sama ocen, moim zdaniem jak nie przesadzasz nie ma sie o co martwic.

reklama
hejka

dorotqua moim zdaniem to przesadzone, można jeść prawie wszystko byle z umiarem, jeżeli masz ochote na coś ostrzejszego to czemu nie raz na jakis czas. Ja czasem jadłam pizze bo miałam ciągoty i w zeszłej ciąży też w sumie to co chciałam i ostre też się zdarzało a mój synek kolkę miał może z 4-5 razy i tyle, i to itak głównie z mojej winy bo czasem się zapominałam i coś wzdyzmającego przekąsiłam:zawstydzona/y::sorry:
kaja ja też nie mogę sie doczekać swojej wizyty, napisz koniecznie ile serduszek jest:)))

ja mam wizyte w czwartek, troszke sie boje.... nie miałam jeszcze w ogóle usg więc tak naprawde to nie wiem czy na bank ktoś mieszka i ile maluszków... a teraz jakoś te objawy wszystkie sie schowały, tylko pozostały te jedzeniowe a właściwie to nie wiem, bo często mam wrażenie że jestem głodna ale na nic nie mam ochoty i mi sie płakać chce..... jakoś mało czuje tą ciąże, no ale nadal mam jakąś nadzieje że wsio ok:zawstydzona/y:

co do witamin to ja w poprzedniej ciąży nie brałam w ogóle tylko kwas foliowy i moje dziecko urodziło się z wagą 3600 i też mało choruje:) więc to chyba niewiele znaczenia ma, myśle że więcej dla mamy daje jak chodzi o samopoczucie i witaminy. Ja nie będe rzadnych kupować, wole owoce lub warzywka zjeść, codziennie ze 2 owoce jadam i do tego marchewke surową, czy coś innego:) i myśle że to starczy

Ja tez łykałam witaminy po 3 m-cu a dziecko miało 2800 g więc nie duże, ale babki w szpitalu niektóre twierdziły ze witaminy pobudzają apetyt.

Witam wszystkie styczniowe przyszłe mamunie :)
Ja na forum od niedawna goszczę...
;-) Termin mam na 29 stycznia wg ostatniej miesiączki :)
Jak się czujecie przyszłe mamusie ? :)

Pozdrawiam serdecznie :)

Witam
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. Moja wizyta będzie w czwartek, dziś byłam na badaniach, jutro wyniki i jestem lżejsza o 67zł :-( Ale mam nadzieję, że wszystkie wyjdą dobrze.
A dzięki za linka do próbek z Johnsona

Cześć dziewczyny :) Ufff wróciłam jeszcze tylko ciuchy zostały mi do rozpakowania. Później wkleję obiecane foty z 9 tygodnia. Co do lekarzy na NFZ tak jak kiedyś pisałam byłam 26 go na tej wizycie ściemniając, że poerwszy raz w ciąży u ginekologa. Gin ogólnie sympatyczny, ale na ciąży mało się zna (byl to równy 10 tydzień) zrobił usg, nie pokazał dzidziusia, dopiero jak wstawałam to widziałam ostatnie ujęcie na monitorze. Stwierdził tylko, że wszystko ok, nie podał wymiarów - a jak zapytałam ile dzidziuś ma, to spojrzał na zdjęcie (którego mi nie dał tylko wpiął do karty) i powiedział czujecie to!!! że ma 1,5 cm :szok::-D nic tylko się śmiać z kretyna, bo w dziewiątym tygodniu co byłam u tej znajomej na usg miał coś prawie 3 centymetry hahahha k...wa mać co to są za lekarze!!!! Ale jeden plus tej wizyty, to to, że przepisał mi badania na toxo igg i igm, mormologie, mocz, glukoze, kiłe na NFZ, więc zaoszczędziłam 110 zł. Tylko hbs i hcv jutro jade zrobić prywatnie, bo we wtorek 10 go wizyta i muszę mieć komplecik. Oczywiście zadeklarował się, że poprowadzi moją ciąże i, że mam iść od 11 do 14 tygodnia na prenatalne (podał dwa miejsca) kazał brać kwas i tyle. Nic więcej nie powiedział. Kazał przyjść 19 lipca. Na całe szczęście nie badał mnie "ręcznie" powiedział też, że tego 19 go lipca zrobi mi cytologie. Chyba już do niego nie pójde, no chyba, że będę u rodziców w tym czasie, więc co mi szkodzi... No ale położnikiem to on nie jest dobrym to na pewno... Boże co za ludzie.... 1, 5 cm... masakra:eek:

Ostatnia edycja:
M@linkaja miałam opryszczkę w 7 tygodniu ciąży i lekarz powiedział, że te różne maści przeciw opryszczce działają miejscowo (nie przenikają do krwiobiegu), więc można smarować. Ale u mnie zrobił się już strup, więc nie smarowałam, bo to nie ma wtedy sensu.

Marzenixx ja w poprzedniej ciąży brałam witaminy od początku i córcia ważyła 3750g, więc sporo. A pierwszy katar miała w 4 miesiącu życia. A teraz chodzę do innego lekarza i on nie każe mi brać witamin w I trymestrze. Zobaczymy jaki drugi bobas się urodzi, ale słyszałam też, że kolejne dzieci często rodzą się większe i już się boję:baffled:

reklama
Kropka masakra co za lekarz wymiary z ksiezyca bierze, szok!
Marzenix haha to sobie narobilas, limo pod okiem dobrze ze slonce to nos okulary sloneczne

u mnie cos na burze sie zbiera

Do góry