reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

titilaya takie troche zakrecone te badanie bylo, idz jeszcze raz na badanie usg, moze poprostu gdzie indziej. Skoro powinnas byc w 9 tyg. to 5/6 tyd. ktory wyszedl z usg moze byc problemem. Chyba ze mial na mysli tyg. od zaplodnienia, czyli tak naprawde 7/8. Chyba za duzo nie wiesz z tego badania, wroc i zapytaj sie czy jest ok.

reklama
titilaya idź jeszcze raz, o badnie jeśli poprosisz nie powinien Ci odmówić, a moze nawet nie ma prawa odmówić, ale z usg (bo domyślam sie że chodzisz państwowo) to oszczędzają jak mogą, niestety, jesteś w 9 tyg może czeka do genetycznego? a ten drugi lekarz? coś mu chyba nie bardzo te mierzenie wyszło, taka różnica to chyba za dużo. wróć do swojego poproś o usg, albo idź gdzieś jeszcze, może prywatnie jeśli masz możliwość?

ja swoją pierwszą wizyte państwowo mam w 10 tyg i też sie zastanawiam czy mi zrobi usg, ale "przegląd" to jakby nie chciał to wymuszę bo dawno nie miałam :-) nie będzie miał wyjścia, bez zaglądnięcia nie wyjdę. a usg pewnie mi przełoży na kolejną wizyte-genetyczne.

a wgl, państwowo dają zdjecia? czy tylko można sobie popatrzeć?
i jak jest z tą położną? jest za darmo? czy trzeba płacić? samemu sie wybiera? czy jakoś przydzielają?
poszalałam z pytaniami :-D

titilaya: Na Twoim miejscu poszłabym do 3 lekarza na konsultację i już. Wizytya z dokładnym usg na dobrym sprzęcie i wszystko będzie jasne. Nie ma sensu snuć domysłów i się denerwować. Trzeba po prostu sprawdzić.

Hej Właśnie wróciłam od gina Mój szkrabek ma już 2.35 cm :-) Mam już drugą foteczkę Ale urósł jak porównywałam zdjęcie sprzed 2 tyg :happy2: Mam wyznaczony poród na 24 stycznia
titilaya Ja bym nie wytrzymała i bym poszła tam gdzie mi zrobią usg Idz jeszcze raz do niego albo zupełnie do innego Ja byłam trzeci raz u gina i za każdym razem mam dokładne usg Gin wszystko mi dokładnie tłumaczy i pokazuje co i jak I płacę tylko 80 zł

M@linka miałas racje! Teraz za przeproszeniem rzygam dalej niż widzę! Krótko trwało to moje szczęście bez mdłości :) i zmarnowalam je jeszcze na zmartwienie sie:))) trzymajcie za mnie jutro kciuki bo idę do gina na 15.00 ! Napisze od razu po co tam i jak tam:) Boże oby wszystko było ok... Jeszcze mężowi zachcialo sie do Warszawy na euro jeździć i nie bedzie mnIe mógł jutro zawieźć i muszę sie tu w domku sama stresowac:( na szczęście mam super tatę który mnie podwiezie do lekarza bo jednomauto u mechanika a 2 zabrał Maz i jestem niemobilna :((( dla mnie kazda wizyta jest strasznie stresująca !!!!

agaagaaga: Gratulacje! Może wrzucisz foteczkę na forum?

niebieska: Dobrze, że te bóle już Ci minęły, oby nie wróciły. Podobno na przeziębienie dobry jest syrop z cebuli Syrop z cebuli na przeziębienie - MojeGotowanie.pl - Przepisy - Przetwory - Syrop z cebuli na przeziębienie Można pić na noc. Poza tym nie ma takiego wyziewu jak po czosnku :tak:

A ja mam taki problem - chyba piję za mało wody :-( Według wszystkich informacji trzeba min 2 l, ale ja po prostu nie mogę aż tyle w siebie wmusić. Jest mi niedobrze po pierwszym łyku, aż się chce wymiotować. Przez jakiś czas pomagało mieszanie niegazowanej pół na pół z gazowaną, ale teraz to nic nie daje. Czy to woda czy sok, niedobrze mi po wypiciu. Zaczyna mnie mdlić i jakby mi coś w gardle stało. Nie wiem co z tym robić.

Hej dziewczyny ja tylko na chwilę. Relaxuje się u mamci :) Dziewczyny powiedzcie mi, bo tak się zastanawiam... Nie jestmi niedobrze już, brzuch mnie w ogóle nie boli (jakby trochę urósł) czasami zakuje jak szybko wstane, ale rzadko. Persi opuchnięte, ale w sumie nie bolą. Nie wiem czy wszystko w porządku. Jakieś 3 miesiące temu zapisałam się do gina w Cz-wie na NFZ (chciałam zrobić usg piersi) Mam tutaj nowiutką przychodnie, super sprzęt usg dopochwowe i piersi. Wizytę mam na czwartek , a u swojego 10lipca prywatnie. Wiem, że w ciąży nici z usg piersi, bo zmiany hormonalne itp. Miałam odwołać wizyte, ale z drugiej strony usg mógłby mi zrobić. Gin młody, bardzo symaptyczny, bo jak tutaj mieszkałam to też do niego od czasu do czasu chodziłam. Chciałam też zapytać o to żeby mi dał na te które się da skierowanie na państwowe badania, bo może. Boje się jednak, że będzie mi "tam grzebał", a mój gin do tej pory mnie ręcznie nie badał, bo powiedział, że do 12 tygonia lepiej tam nie grzebać. Nie wiem czy iść czy nie... Chyba pojde, tylko jak mu powiedzieć... tzn co mam powiedzieć, że chodzę do innego gina, a jestem tu przejazdem i coś ściemnić, że mnie trochę ciągnie i, że skoro się już zapisałam to chciałam sprawdzić czy wszystko ok? Jak myślicie?

reklama
Kaja28 łee nie luubię syropu z cebuli ... mam uraz z dzieciństwa jak byłam chora to zawsze babcia robiła a ja uciekałam bo tego nienawidziłam. Oddaj mi trochę Twoich sił, u mnie w domciu też by wypadało porządek zrobić a tu ani sił ani chęci :(

titilaya ja na Twoim miejscu poszukałabym jeszcze innego lekarza, może inny będzie bardziej solidny i ogarnięty. W głowie się nie mieści żeby czekać do sierpnia na usg

Hanus
trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku ! :)

Kochane mam pytanie do tych mamuś które już mają dzieciaczki ;) Powiedzcie mi czy ciąża wam się dłużyła czy szybko minęła ani nie zauważyłyście kiedy ? Bardzo mnie to zastanawia bo mi strasznie szybko czas leci ! mam przeczucie że końcówka się będzie dłużyć.

Jeeju. Jedna rzecz mnie teraz zastanawia. Jestem w 13 tygodiniu i 1 dniu ciąży wg usg dzidzia mierzy 68,7 mm, lekarz powiedział że waży 75 gram :o i teraz tak myślę że to chyba za dużo jak na 13 tydzień. Może się pomylił ? Nawet na zdjęciu mam napisane że 75 gram oO

Ostatnia edycja:
Do góry