reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Cluue serdecznie gratuluję! Ale zazdroszczę - oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu!
Ja dziś robiłam badania z krwi ło matkooo ile tego se ze mnie wysysnęli...
A jutro pierwsze USG, strasznie się cieszę ale stresuję też mocno.
Miłego dnia!

reklama
Witam wszystkie mamusie! Z ogromna radością dołączam do przyszłych styczniowych mamusiek 2013 :-):-) Pierwze USG juz w sobotę, nie moge się doczekać, mam nadzieję, że usłysze juz moje małe serduszko :-) szczęście mnie rozpiera!:happy:

Oj tak, jest Nas całkiem sporo! Powiem Wam, że do końca jeszcze do mnie nie dociera, że jestem w ciąży... Ale dla ostatecznego potwierdzenia zrobiłam w poniedziałek test i kreska testowa wyszła ciemniejsza niż kontrolna, więc to na pewno nie złudzenie :-) Zostawię sobie teścik na pamiątkę :-) a w zeszły poniedziałek, to był mój 30 dc zrobiłam betę i wyszło 387, mam nadzieję, że to całkiem niezły wynik :-)
domiska1 3mam kciuki za USG! obyś już usłyszała bijące serduszko :-) wiem co czujesz, też niesamowicie stresuje ale jednoczesnie ekscytuje mnie sobotnia wizyta u gina :-) to Twoje pierwsze dziecko?
Cluue gratuluje!! nie dziwię się, że się wzruszyłaś! to musiało być piękne i niezapomniane... :-)

Oj dziewczyny, ale miałam zaległości!! Witam wszystkie nowe mamusie :-) ja dziś od rana chodzę jak zakręcona i nic mi się nie chce, ale zdążyłam upiec chlebek:) jak ja bym chciała zobaczyć moją kropeczkę, ale mój gin każe czekać, bo to z nfz, więc może przy następnej wizycie... ale jak już pisałam - mam mdłości na pocieszenie:rofl2:

dziewczyny a powiedzcie mi wasi lekarze jakie mają usg
bo mój lekarz jest bardzo dobry ale sprzętu nie ma rewelacyjnego i zawsze na takie poważniejsze wizyty chodzę prywatnie
i ciekawa jestem czy on na nim zobaczy to samo co inni na tym "nowym"...

ale zescie sie rozpisaly przez te kilka dni:-).
ja juz po pierwszej wizycie.bylam wczoraj i widzialm moja fasolke,nawet bylo widac jak serduszko bije:tak:.wedlug lekarki to skonczony 6 tydzien.mam skierowanie na mase badan i usg juz zarezerwowane na poniedzialek.bylam rano u poloznej zapytc sie czy to nie zawczesnie i kazala przelozyc na inny termin.musze isc po poludniu do apteki i poszukac wolnego terminu w innym szpitalu.
u mnie ciag dalszy nudnosci i mdlosci i do tego spanie i siusianie mnie mecza okrutnie.

agatka13 - gratuluje :-) i już serduszko było słychać....
ja tez już nie mogę się doczekać mojego USG!

U mnie z objawów najbardziej męczy mnie okropna senność i brak jakiejkolwiek energii :-D siusiu tez często, ale już nie aż tak :-) no i okresowo łapią mnie chwilowe bóle brzucha;-) delikatnie wypukla mi sie brzuch i piją mnie spodnie, chyba czas zacząć robić zdjęcia brzuszka :-)

reklama
Cześć, dołączam się do przyszłych mam:) Mi termin wypada grudzien-styczen...jeszcze nie wiadomo dokładnie:) Moja historia jest dosyć ciekawa:) Jeszcze w lutym lekarz podejrzewał u mnie PCO w związku z długimi cyklami, troche nieregularnymi i n jajnikach widział jakieś pęcherzyki, kazał zrobić badania hormonalne, które wyszły dobrze...więc uznał że powinnam próbować zajść w ciąże , sprawdzać testami owulacyjnymi czy występuje owulacja. Testy nie pokazywały owulacji, ale my oczywiście robiliśmy swoje jak zawsze...nawet nie wiem kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia:) Zaszłam w ciąże w pierwszym cylku starań...kompletnie niespodziewanie na 3 tygodnie przed planowanym 2 tygodniowym wyjazdem do Egiptu, z którego zreszta zrezygnowaliśmy za radą lekarza....

Co do objawów, to od 4 dni męczą mnie mdłości...masakra największa jest wieczorem...odbija mi sie cały dzień...i kręci w głowie co jakiś czas...ogólnie średnio się czuję...dzisiaj w sumie najlepiej od tych paru dni

Dzisiaj idę do gina na 20.20 ..moze usłyszę już serduszko:)
Czy któraś z was jest może z Poznania ?? Ja chyba będę rodziła na Polnej bo stąd mam ginkę:) Oczywiście mam nadzieje ze wszystkim nam I trymestr przeleci szybciutko i bezproblemowo:)

Do góry