reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Witajcie dziewczyny,
ja coś ostatnio senna jestem i na nic siły nie mam, a ten mój szkrabik to wulkan energii, skąd dzieci mają tyle siły:D ja bym tylko siedziała, a on na odwrót:)
Dzisiaj zazeralam się ogórkową na obiad, normalnie zeżarłam tyle, że niewiele co zostalo dla mojego M, ale czekam na niego bo jest na wyjeździe i może coś dobrego zrobię na kolacyjkę:)Odnośnie wagi to schudłam 1kg.....

Bella już niedługo otrzymasz większą dawkę energii, mnie się wydaje, że to po to jesteśmy senne, żeby każdą wolną chwilunie odpoczyać.......

Kropka u mnie tez tak, że smaki jakieś są, a jak tylko się najem, to od razu walczę ze sobą, żeby nie przywitać się z porcealną...

Gieniek już pewnie za kilka tygodni będziesz mial pewność kto mieszka w Twoim brzuszku, ja z objawami podobnie jak u Ciebie, oprócz brzuszka....

Abby no to zazdroszczę Ci bardzo dobrego samopoczucia, ja się tak "nacierpialam", że szkoda pisać, już jakieś doliny mnie przez to brały bo bylo chwilami bardzo ciężko.....

Kaja28 spokojnie ja w pierwszej ciąży do 12 tc schudłam 2,5 kg, póxniej pięknie się wszystko normuje, ciesz się, że nie tyjesz:):):)

ooolcia prenatalne najlepiej między 11-13 tc później już nie jest tak wszystko pięknie widoczne....

Titylaya jakieś konkretne plany masz związane z wyjazdem?

Madziamadzia, a u mnie na odwrót, mdłości w domu,a wpracy nie:D Dobrze, że córcia zdrowieje.......Odnośnie spania, ech i mnie dzisiaj zmogło, poszłam z WIktorkiem spać...Kochana mnie też łapią ciążowe klimaty, ale to hormony i tego się tryzmamy...

Elisse witaj :)

Ada ja też mdlosci miałam tak falowo, raz nic się nie działo, a raz chwycilo nawet w 5tym miesiącu, ale niechęć do zapachów zostala mi jeszcze na długo po porodzie:)

Malinka ja tak mialam jakbym połknęła coś...........uczucie cięzkości na żołądku, mięta raczej nie jest wskazana bo wydziela soki żołądkowe, pij siemie lniane, ulży Ci troszkę....

Deszczyk naprawdę cyrk i dobrze zrobiliście, za co macie płacić? Za pogawędkę, to powinna 30 zł wziąc....

Flamandka witaj

Monika222 mi to z kolei nos się zatyka..., ale krwawienia z dziąseł mialam w poprzedniej ciąży tak ok. 30 tc

Olcia09 szukaj innego lekarz.......kolejny konował .....echh

reklama
Witam z rana:)
Dziwczyny jak Wasze piersi bolą jeszcze? bo ja mam kłopot dziś rano przestały mnie boleć, jak dotykam to pobolewają ale nie jest to to co było ostatnio, i nie wiem czy to normalne czy powinnam się martwić;/

Hej Bella u mnie to samo już nie bolą przy każdym ruchu ale przy dotyku pobolewają. Chyba wszystko ok. Ja mało doświadczona jestem ale może dziewczyny co już są mamusiami coś powiedzą na ten temat :)

czesc dziewczyny;-)

u mnie cos sie chmurzy i chyba bedzie padac :dry:
a chciałam isc a spacer z dziubkeim eh....

bella u mnie piersi to dopiero bolą od tygodnia a tak to nic nie bolały az sie martwilam.....
olcia zmien lepiej lekarza.....
kropka i jak tam twok krzyz??

jak tam przygotowania do meczu?? wszystkie beda kibicowac dzis??:-)

Deszczyk Ojej, szkoda że nie widziałaś maluszka...za to jak teraz go zobaczysz to już kawał dziecia będzie :)

Ja prywatnie przedwczoraj też nie miałam usg, bo moja lekarka czekała na sprzet, ale zaprosiła mnie za godiznę na dyżur do szpitala i tam mi zrobiła. Słuchaliśmy serduszka i dała mi zdjęcie.

Monika, mnie w poprzedniej ciąży też leciała krew z nosa. Oby Ci szybko minął czas oczekiwania na wizytę. :)

Dziewczyny, piersi nie będą Was boleć całą ciąże, więc cieszcie się jak przestały. :)
Mnie dopiero co zaczęły boleć, więc się męczę.

Witam z rana:)
Dziwczyny jak Wasze piersi bolą jeszcze? bo ja mam kłopot dziś rano przestały mnie boleć, jak dotykam to pobolewają ale nie jest to to co było ostatnio, i nie wiem czy to normalne czy powinnam się martwić;/
Hej
Mnie już od conajmniej dwóch tygodni nie bolą. Ale nie przejmuj się w pierwszej ciąży bolałay mnie też tylko na początku a póżniej tylko były pełne :)

Dziewczyny nie uwierzycie, znalazlam na forum gdzies odgrzebana wiadomosc odnosnie lekarza naciagacza i napisalam do dziewczyny zeby koniecznie napisala mi skad to lekarz, jak si enazywa i co jej przepisal (na jest z Irlandii ja z Anglii) i nie uwierzycie ze to ten sam lekarz! ja leczyc chcial na torbiel, tym samym Crinonem i zalamalam sie jak to przeczytalam wszystko co mi napisala! Biore ten Cinone dowcipnie juz dzis 4 dzien bedzie i mam nadzieje ze progesteron dzidzi nie zaszkodzi! prosze napiszcie co myslicie. Nie zrobil mi zadnych badan na poziom progesteronu i dzwonilam w sumie do lekarza w przychodni tu i powiedzial ze nadmiar nie zaszkodzi ale jak to naprawde jest? czy powinnam brac dalej czy odstawic? co robic? mam przepisane na 15 dni i wizyte zaplanowana u niego na 1 lipca ale lece 9 lipca do polski i chyba jeszcze wysiedze ten tydzien dluzej i pojde do zaufanego lekarza. Boje sie ze jak do niego pojade to znow cos znajdzie i powie ze jest zle i wtedy wiadomo- mimo ze nie ufamy to z mysla o dziecku jestesmy sklonne sluchac tak ja ja posluchalam.

Olcia możesz powiedzieć mi ciś więcej o tym lekarzu? Też jestem w Anglii i chcę się upewnić, że na niego nie trafiłam :tak: Też dostałam progesteron (Cyclogest 200 mg), ale podobno w pierwszym trymestrze ten hormon jest jak tlen, nie zaszkodzi, a może pomóc.

Jeśl chodzi o piersi to mnie juz dawno nie bolą..czasami cos zaboli podczas przekrecania sie w lozku, ale za to mdlosci nie ustepuja trwaja caly dzien najgorzej jest 2h po wstaniu i wieczorem...

Ja biorę progesteron od poczatku ciazy...moja ginka jest zwolenniczka podawania tego hormonu bo on nie szkodzi a czasami moze bardzo pomoc uratowac nawet przed poronieniem

Jak czytam wasze przejscia z lekarzami to naprawde ciesze sie ze trafilam (odpukać) tak dobrze...ja mialam lekarza z polecenia od 3 pracownic, 2 z nich mialy u niej cesarke i byly zachwycone ..oczywiscie nigdy jeszcze nie weszlam do gabinetu o umowionej godzinie zawsze opoznianie to minimum 20minut , lekarka odbiera tez czasami komorke w trakcie wizyty, ale to akurat moim zdaniem dobrze o niej swiadczy bo juz dwa razy slyszalam jak odpowiadala na jakes pytania swoich ciezarnych pacjentek- jest zawsze do dyspozycji...ja sie czuje poprostu bezpiecznie, teraz np na tydzien poleciała do Turcji i mi powiedziala ze telefonow nie bedzie odbierala ale moge pisac smsy jak cos sie bedzie dzialo i ona napewno odpisze...pozatym pracuje w szpitalu w Poznaniu w którym chce rodzic i jak trzeba zrobic jakies badania na nfz to odrazu skierowanie pisze...

reklama
Cześć dziewczyny
Mnie piersi pobolewają tylko przy dotyku nie tak jak wcześniej. Natomiast dzis tak mnie mdłości meczą od raza, że szok i pierwszy raz skończyło się na rozmowie z muszla :baffled: fuj okropne uczucie wydaje mi się, że wszystko mi w gardle stoi...;/ współczuje i podziwiam te dziewczyny które tak miały od początku ja bym nie dala rady.

Do góry