reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Dzięki Mysiak do Baryły poszłam z polecenia. Reszty nie znam i nie słyszałam. Zawsze chodziłam w Żarach do jednego z każdą ciążą. Skończyło się jak się skończyło. Baryła jak na razie zajął się nami bardzo troskliwie.
Pozdrawiam

reklama
MAMAAGA4 Baryła kiedys pracował ww szpitalu, nie wiem jak teraz, ale bardzo pomogł mojej mamie przy porodzie
(ciezki porod w wieku 42 lat) facet ma duza wiedze i nie naraza na niebezpieczenstwo, szybko reaguje jka cos sie dzieje wiec napewno bardzo dobrze trafiłas...

MAMAAGA4 bardzo mi przykro z powodu tego jakie nieszczęście cię spotkało, ale teraz napewno wszystko będzie dobrze, będę trzymaa za to kciuki :)
co do porodów z tego co mi wiadomo u nas można wybrać znieczulenie ale niewiem czy się zdecyduje na znieczulenie,najbardziej prawdopodobny jest gaz, trzy porody przeżyłam więc i ten dam radę, ale jak ból bedzie nie do zniesienia to wtedy pomyślę nad znieczuleniem , ja przy każdym porodzie mam bóle krzyżowe, ale moje porody nie trwały długo, wszystkie trwały 3-4 godziny, więc nie jest źle

Jeszcze raz dzięki mysiak. W mojej sytuacji ciężko mi zaufać lekarzowi ale komuś trzeba. Też myślę że dobrze trafiłam i wiem że dalej pracuje w szpitalu bo na późniejsze badania będę mogła przychodzić na oddział do niego.

Niebieska81 wcześniej miałam się do Ciebie odezwać bo widzę po suwaczkach że Was dużo :-) co oczywiście pochwalam.
Moja najstarsza córka za dwa miesiące skończy 18 lat, synek w marcu skończył 5, drugi za dwa tygodnie miałby roczek a następna kruszynka pojawi się tak jak Twoja w styczniu. :-)

niebieskaa81 współczuje bólów z krzyża okropny ja przy pierwszym porodzie miałam ale na szczęście miałam cesarkę(bo nie wiem jak bym urodziła córkę ważyła 4280g) i teraz tez liczę na cesarkę źle znoszę ból.

czesc dziewczyny

u mnie dzis dzien bez mdlosci i jakos sobie zlecial, jutro niesttey do roboty :confused2:

titlaya
tez chcialam miec znieczuelenie na porodzie ale w mojej dziurze nie ma zzo nawet za kase..... ale teraz sie ciesze ze nie mialam, bo co chwile slysze od kolezanek z innych miast ktore mialy zzo ze pozniej miewaja dosyc mocne bóle kręgosłupa..... wiem ze to nie reguła ale ja dziekuje :tak:

mamaaga witaj , bardzo wspłóczuje tego co przełaś...... moja dobra kolezanka z pracy przeszła to samo , cała ciąża piekna i zdrowa a kilka dni przed terminem porodu synek udusił sie pępowiną w brzuszku....:zawstydzona/y::zawstydzona/y: nie ma słów na taką tragedie, ponad pół roku miała koszmary senne i wogóle nie wiem jak sie pozbierała po tej tragedii.... teraz strasznie sie boi zajść w ciąże..... mam nadzieje że tak jak i tobie jej równiez sie uda, i wierze ze tym razem i Ty urodzisz zdrowego bobaska:tak:

MAMAAGA4 to widze ze też masz dużą różnicę wieku między dziećmi, jak się dogaduje córka z bratem, bo moja najstarsza to jakos nie bardzo z młodszymi siostrami
wikcia2007 o tak ból niesamowity, teraz zapowiedziałam mężusiowi że będzie ze mną przy porodzie i bedzie mi masował plecy, bo przedtem sama rodziłam bo w naszym szpitalu nie było porodów rodzinnych

Witam . Troche mnie nie było. Cieszę sie , że nowe mamusie dołączyły :-). MAMAAGA4 jesteś niesamowicie silna i odważna. Będę trzymała kciuki mocno za Was. Jutro wizyta , chyba nie zasnę.... Ja też z czwartym dzidziolem :) - najstarsza córka ma 12 lat , średnia 10 , synek 6 no i poród w styczniu ( daj Boże ) . Wszystkie porody naturalne , bez znieczulenia . Z pierwszym dzieckiem były komplikacje, po urodzeniu córka była przewieziona do kliniki na oddział patologii noworodka gdzie spędziła miesiąc . Strasznie to przeżyłam ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło i córka jest zdrowa. Napiszę co i jak jutro po wizycie .

reklama
Czesc:-)

Kurcze Was nadrobić nie można:-D:-D co wchodze to mam zawszez kilka stron do nadrobienia;-)

MAMAAGA4 witaj wśród nas.. Straszne smutno jest to, co napisałaś.. Tak jak dziewczyny pisząsilna z Ciebie kobieta:tak: tak trzymaj..

MatkaEwa
trzymam kciuki za dzisiejsząwizyte..
Chyba ktoś jeszcze dziś ma

Co do porodów to ja wole o swoim nie pamiętać.. Długo dochodziłam do siebie.. W ogole straszne przezycie to było..A po porodze wcale nie lepiej.. ale teraz pozytywne nastawaienie od początku - bedzie dobrzei koniec:-):tak:

Do góry