reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Martinek i Matkaewa wasze historie podniosły mnie na duchu, mam nadzieję,że u mnie również będzie pozytywne zakończenie..a czy wy tak non stop leżałyście w łóżku?Zastanawiam się,czy za parę dno mogłabym już zacząć powolutku sobie chodzić..ciekawe skąd się biorą te cholerne krwiaki...:-(
Goniasobol witamy Cię serdecznie!

reklama
martinek ja ja pytałam ostatnio o krem przeciw rozstępom to pani w aptece powiedziała, że dopiero po 3 miesiącu można stosować wiec nie kupiłam ale jak pójdę na wizytę 11 to zapytam mojego lekarza co on na to :) Puki co smaruje się oliwką dla dzieci podobna tez zapobiega czy prawda to nie wiem :confused::-)

Gieniu-ja tez bym ci odradzala chodzenie. Szkoda ryzykować.

Cześć Goniasobol! Gratulacje i witamy!

Dziewczyny, zabilyscie mnie tym pytaniem o kosmetyki, i ze je już stosujecie! Przez 2 ciąże nic nie robiłam, żadnego smarowania, a brzuszek jak pupcia niemowlaka :-). Ale chyba tym razem to rozważe, bo kto wie.

Hej kochane tak szybciutko się witam:)

Witam nową stycznióweczkę...:)

Kochane ja jestem mgr kosmetologii po farmacji i powiem Wam, że skład jest zupełnie inny:D Owszem dwa kosmetyki bardzo dobre...Ja stosowałam mustelę, ani jednego rozstępa

Porównaanie INCI, jak znajdę czas rozszyfruję Wam

Mustela:
Aqua (Water), Lactic Acid, Triethanolamine, Cyclomethicone, Octylpalmitate, Hydrogenated Cocoglycerides, Sodium Lactate Methylsilanol, Propylene Glycol, Isodecyl Neopentanoate, Hydrolyzed Soy Protein, Glyceryl Stearate, Arachidyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Stearic Acid, Behenyl Alcohol, Polyacrylamide, Phenoxyethanol, Sophora Japonica Extract, Arachidyl Glucoside, Beeswax (Cera Alba), C13-14 Isoparaffin, Fragrance (parfum), DEA-Cetyl Phosphate, Zinc Gluconate, Methylparaben, Butylene Glycol, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Cetyl Palmitate, Cocoglycerides, Laureth 7, Enteromorpha Compressa Extract, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben.

Baby Dream

Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Heliantus Annuus (Sunflower) Seed Oil/Unsaponifiables, Sorbitol, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Dicaprylyl Ether, Myristyl Alcohol, Perfum, Tocopheryl Acetate, Lanolin, Chlorella Vulgaris Extract, Potassium Palmitoyl Hydrolyzed Wheat Protein, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Glyceryl Caprylate, Xanthan Gum, Polyglyceryl-10 Lauryte, Polyglyceryl-2 Lauryte, Glyceryl Caprate, Tocopherol, Sodium Hydroxide.

Szylwia S jedynie mustela jest od praktycznie pierwszego miesiąca, cała reszta powyżej 3 miesiąca, ale dla mnie i tak to wszystko jest zabawne bo smarujemy twarze kremami, farbujemy włosy, malujemy paznokcie, a tam to dopiero jest mega jazda ze składem...

Huniankaa nic tylko gratulować tak sprężystej skórki:) ja jechałam na balsamach...

Ostatnia edycja:
a ja kochane stosowałam krem ktory kupłam w aptece Fissan sie zwie... fissan.jpg

ale słyszałam, ze to kwestia genetyki... ja przytyłam 23kg z czego w pupie utyłam 2cm a reszta to brzuch i piersi...nie mam zadnego rozstepu na brzuchu i piersiach, ud nie smarowałam a na nich rozstepy mam.

gieniek jesli masz krwiaka powinnas leżec a wstawac tylko do wc i na posiłki. siostra moja miała i lezała do 12 tyg az się wchłonął...

Ja dzis w miare odpoczywałam....ale obiad zrobiłam, troche pochodziłam po mieszkaniu, ale głównie leze...

gieniek - leżałam plackiem , tylko kibelek !!!! Nie wstawaj. Witam nowe mamusie :) . Ja stosowałam Fissan w każdej ciąży i na brzuchu nie jest źle - po trzech ciążach parę kreseczek . Ale biodra już niestety rozstępione :-p.

Martinek, Hunianka , Mysiak, MatkaEwa dziękuję za informację, w takim razie leżę i się nie ruszam. Miałam umówioną wizytę u endokrynologa, na którą czekałam dość długo i inne wizyty,ale poprzekładam-teraz moje bąbelki są najważniejsze! A czy też czułyście taki ciężar i pobolewanie w podbrzuszu?:-(

Dobrze,że zwróciłyście uwagę na temat kremu-trzeba już o tym zacząć myśleć, ja na razie kupiłam oliwkę dla dzieci,to moja pierwsza ciąża i nie wiem,czego się spodziewać:tak:

reklama
gienek ja miałam krwiaka w 12tyg, powód-odklejone łożysko. 5 dni w szpitalu z wstawaniem tylko na siusiu i serie zastrzyków i kilogramy tabletek, później polegiwanie w domku i luteina + nospa i się wchłonął. także leż kochana jak najwięcej, nie wysilaj się, jak masz jakieś leki to je bierz i będzie dobrze ;)

Do góry