reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Ja juz po obiadku, lenia mam mega wielkiego..... dobrze ze to moje dziecie bawi sie juz samo, tylko łapać je musze po całym mieszkaniu:-D
ZA godzinke na zakupy jade a tak mi sie nie chce..... ale jak pomysle że zjem pysznego loda toooo :-D:-D:-D

reklama
Agatka, przykro mi...

Ja w poprzedniej ciązy byłam od razu na L4, bo beta nie rosła, więc dhupaston i leżenie. Potem silne bóle brzucha i znowu leżenie. 2 pobyty w szpiatlu dodatkowo. Teraz nie pracuję, wiec nie mam tego problemu.

Kaja, mnie przeszły już wszystkie objawy, a maluszek rosnie zdrowo i serduszko pięknie bije :) Nie wymyślaj sobie powodów do niepokoju! :)

Titi, mnie w z synkiem obayw minęły dopiero w 17tc jak zaczął mnie kopać...stres chyba jest przypisany ciąży już ;)

Eh, synek wstał, więc tyle z mojego nadrabiania :p Całuję :*

Witam niedzielnie:-D
My wczoraj byliśmy na weselu. Pojedliśmy pysznego jedzonka i troszkę potańczyliśmy :-D Za chwilkę jedziemy po córcię do mojej mamy - kurcze jak ja za nią tęsknię.

Gieniek leż, odpoczywaj. Będzie dobrze :tak:

Witam nowe Mamusie :-D

moja córcia ma antybiotyk, gardło zawalone, zielkony katar, goraczka.
Zdrówka dla córci ;-)

ja też długo nie spałam, bo było mi smutno i płakałam, nie potrafiłam tego zahamować... Hormony mnie kiedyś wykończą...
Titilaya te hormony, to wszystkim nam buzują :tak:

Cały dzień mnie trzymają te mdłości... przecież ja dzisiaj oszaleje! Już się zaczynam zastanawiać czy to możliwie? Może to po luteinie? Jak myślicie? Nigdy mnie nie mdliło po luteinie, ale fakt faktem brałam ją max 10 dni. Może mdli po niej jak się dłużej bierze? Już nie wiem co mam myśleć. Tylko jak leże to mi ciut lepiej... Już mam dosyć leżeć ciągle, nic robić nie mogę :-(

kropka87 - to luteina...ja mam to samo- caly dzien mdli...masakra;/ juz tak prawie miesiac;/ mam na serio dosc....3 dni nie bralam przed badaniami i bylo super...zaczelam brac i katastrofa...ja biore 2x1 duphaston i 2x2 luteine dowcipna...a ty?

Milusia, dużo płacisz za wizytę, ale za to masz ją porządnie przeprowadzoną. :)

liiiviiia ciesz się, że masz porządnego lekarza nfz, ja takiego nawet na oczy nie widziałam ;)
Ja tuż przed ciążą schudłam i kg się trzymają.

Mysiak, zdrówka dla córeczki!

Gieniek, jeżeli krwiak nie wylał się na zarodki, to nie powinno sie nic złego stać, ja w to wierzę z całego serca i trzymam mocno kciuki za Was :*

Co do kremów, ja się w poprzedniej ciązy niczym nie smarowałam, teraz też nie zamierzam.

Ja się czuję już dobrze, objawy minęły praktycznie wszystkie. Czasem złapie osłabienie czy zmęczenie, ale to już rzadkość.
Objadam się słodkościami, z synkiem jadłam tylko tłuste i kwaśne, więc jakaś odmiana jest. :)

Gizmowa mi jedynie została tkliwość piersi i pojawiły się te zmiany nastroju, a konkretnie płaczliwość. Rodzice myśleli, że pokłóciłam się z S., a S. że coś bardzo złego musiało się stać, bo nigdy wcześniej się tak nie zachowywałam więc małe zamieszanie :-) ale pocieszam się faktem, że nie tylko mnie to naszło... Po senności i zmęczeniu nie ma śladu, a nudności nie miałam. Może jedynie po zapachu mięsa innego niż drób ;-)

Martinek ja luteine biore 2x1 pod język. W poprzedniej ciąży brałam dhupaston i nie było mi niedobrze po nim... kurde ja już się zastanawiam czy wizyty nie przełożyć na wcześniej, bo nie wiem czy dam rade, musze się poradzić lekarza, Poza tym kwasy mam straszne, aż mi do gardła idą.... Ja nie wiem czy mi żołądek nie zaczyna nawalać po tej luteinie. Może nie ma sensu jej brać??? Sesja w toku a ja na nic nie mam siły...

Martinek Ty to naprawde masz full tych leków bidulko... wcale Ci się nie dziwie tym bardziej wiem, że zarówno dupek jak i lutka rozwalaja watrobe...

ja sobie zmniejsze od jutra dawke, bo nie wyrobie...nic jesc mi sie nie chce...kwas w budzi, odbija mi sie... jak cos zjem troszke bardziej ciezkostrawnego to odrazu biegunka...2 razy naszczescie tylko, bo bardzo uwazam, jem bardzo zdrowo...ale mam juz dosc;/

reklama
Do góry