reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Cześć dziewczyny, witam nowe stycznióweczki :-)

Niestety tak to jest z tym światem, że wszystko napędza kasa. Najgorsze jest tylko to, że płacimy składki, niby jesteśmy ubezpieczone zdrowotnie, a i tak jak coś się dzieje to za wszystko trzeba płacić. Do ginekologa, dentysty, dermatologa... można by tak długo wymieniać. Przykry ten nasz kraj...

reklama
Hej ja za swoje wizyty płacę 70 zł razem z badaniem i usg więc w porównaniu do waszych to jest nic :)
A mam pytanie nie wiecie może czy jak obecnie biorę kwas foliowy i magnez a od poniedziałku mam brać inne tabletki prenatal to kwas i magnez mam odstawić czy brać dalej ?:confused:

Hej ja za swoje wizyty płacę 70 zł razem z badaniem i usg więc w porównaniu do waszych to jest nic :)
A mam pytanie nie wiecie może czy jak obecnie biorę kwas foliowy i magnez a od poniedziałku mam brać inne tabletki prenatal to kwas i magnez mam odstawić czy brać dalej ?:confused:

Mnie się wydaje, że odstawić, bo tam już to wszystko jest.

Witam :) Poranek spokojny - bez mdłości i innych dolegliwości . Ja się nie zdecyduję na aminopunkcję , chyba , ze usg prenatalne wykaze jakieś nieprawidłowości . Chore czy nie już jest i będzie .... Zostało 6 dni do wizyty - stresa mam .

Hej dziewczyny marzena geslerowa masakra przy najbliższej okazji wybieramy sie na te pysznosci ze śledzi ;-) co do różnicy to ja widzę tylko w jedzeniu bo samopoczucie mam idealne jak w poprzedniej ciąży ale wszystko może sie jeszcze zmienić
Witam nowe mamuski :-)

Hej.Witam nowe mamy.
Jejku ile wy wydajecie na te wizyty :sorry: Ja chodze normalnie panstwowo i wszystko mam za darmo.Chodze do tego lekarza co z pierwsza ciaza (moja mama tez do niego chodzila i ja sie u niego rodzilam) nie narzekam i szczerze nie widze roznicy w tych wizytach a w prywatnych poza tym ze kasa zostaje w portfelu.Mysle ze to duzo zalezy od czlowieka czy jest lekarzem z zawodu czy z powolania.Wizyty mam raz w miesiacu jak jakies badania trzeba czy cos to i czesciej.Jedyny minus to ten ze ma tlum ludzi bo jest znanym lekarzem i w poczekalni trzeba z godzinke posiedziec ale czesto jest tez tak ze na oddzial mi kaze przychodzic i wtedy z biegu mnie przyjmuje i robi usg poza tym mam pewne miejsce do porodu na jego oddziale.Jedynie co zrobie tym razem to usg prywatnie bo ten lekarz mi nie chcial powiedziec plci zeby byla niespodzianka a teraz 9 msc nie wytrzymam w niewiedzy ;-) podswiadomie ciagle mowie "ona" ;-)
Juz mam obolale cale piersi lacznie z sutkami :sorry: dotknac sie nie moge. Do tego strasznie tyje MASAKRA juz mi 2 kg przybylo Wam tez juz wagi skoczyly??

Dzis zaczynam 7 tydzien tylko u mnie to raczej ksiazkowo nie bedzie bo owulacja byla (PODEJRZEWAM NIE PO 2 TYLKO 3-4 TYG. i wydaje mi sie ze dzidzia ma jakies 3-4 tyg.dopiero a nie 5)

Dziecko mi humor rozbroilo :-) rozmawiamy o dzidziusiu i mowie ze na razie jest malenkie w brzuszku a on patrzy z takim zasluchaniem i otwarta buzka i mowi " ZJADLAS GO?" :-D

witam wszystkie mamusie
liiiviiia moja najmłodsza córeczka tak samo jak twój synek zapytała czy zjadłam dzidziusia, wogóle to mówi że musi dzidziusiowi kupic skarpetki albo da mu swoje, że pożyczy mu łożeczko dla lalek, będzie go karmić, kąpać i spiewać mu kołysanki, hehe zobaczymy jak to będzie naprawdę
ja w środę mam wizytę z położną, troche sie obawiam bo ja jestem w Anglii od listopada i nigdy przedtem nie uczyłam sie angielskiego i słabo z tym u mnie, więcej rozumię niż potrafię powiedzieć, ale na szczęście mój mężuś pójdzie ze mną
dziewczyny z Anglii czy wy też dostałyście jakieś papiery do wypisania i odesłania do szpitala, ja dostałam też tą kartę NHS maternity exemption certificate, a tak wogóle to lekarz mi jakoś dziwnie obliczył termin porodu, według niego to jest 13 styczeń, a ja obliczyłam na 23 stycznia, mam nadzieję że położna dobrze obliczy bo jeszcze im wyjdzie że będę miała przenoszoną ciąże hehehe
sporo płacicie za te wizyty, tyle kasy na to pójdzie, ja w październiku mam zamiar jechać do Polski to pójdę sobie na usg 3D bo tutaj robią tylko 2 razy usg w czasie ciąży

Nie wiem jak Wam dziewczyny, ale mi już chyba całkowicie dzienna senność i zmęczenie minęły. Wstałam dziś koło 6 jak co dnia, obejrzałam film na lapie, zjadłam śniadanko, 2 godzinki na zakupach z mamą, a potem umyłam okna, wszystkie 8! Zazwyczaj dizelę to na 2 dni i myję po 4, bo mi się nie chce. I ani odrobinę zmęczona nie jestem, tak jakoś wszystko szybko poszło, sprawnie. Może to ten zastrzyk energii, który poradniki obiecują w 2 trymestrze, tylko, że przedwczesny, albo po prostu dobry dzień :-) Jakaś taka dumna z siebie się zrobiłam. Wracam do talerza ogórkowej ;-)

No heloł kobitki

moja córcia ma antybiotyk, gardło zawalone, zielkony katar, goraczka.

Mnie gardeło cmi, jem czosnek, pije wode z cytryna, psikam hascoseptem i licze na cud ze sie nie rozchoruje do konca...

dzis zaliczyłam pawia z rana, mecza mnie troszke mdlosci, zmeczenie dopiero mnie dopada

reklama
tak postanowiłam sobie Was podczytać:) sama jestem styczniówką, ale 2012:) gratuluję wszystkim mamom jeszcze raz:) życzę spokojnych i radosnych miesięcy ciąży:)

Titilaya:) proszę Cię nie myj okien:) w ciąży to czynność zakazana:>

Do góry