reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Dziewczyny dziękuję Wam za tak miłe przyjęcie:-) Wczoraj miałam bardzo kiepski dzień, zaczęłam krwawić i to ostro-żywą krwią. Pomyślałam,że to poronienie i to jeszcze w taki dzień jak Dzień Dziecka:-( mąż zabrał mnie do lekarza mam ogromnego krwiaka, który ulokował się między zarodkami, czy myślicie,że jest szansa,że nie stracę tej ciąży? Na razie mam leżeć i brać duphaston:-(
Co do objawów ciąży to niemal od 4 tygodnia mam rano straszne mdłości-bez wymiotów, toleruję głównie słodycze a brzuszek mam już nieźle zaokrąglony i twardy. Boże jak ja się martwię,żeby moje maleństwa przetrwały...:-(

reklama
Hej kochane,
zimno dzisiaj jak cholerka, ja biorę się za jakieś sprzątanko, mój M robi placuszki z mlodych ziemniaczków - za mną chodzą od jakiegoś czaasu....

Liviiaa tak jest - wszystko zależy od człowieka, ja przeszlam sześciu lekarzy państwowo - badanie 15 min - olewka, podziękowałam....jak masz dobrego lekarza to nic tylko się cieszyć....Co do wagi to u mnie 2 kg , ale do tyłu - w pierwszej ciąży tez tak miałam...później poszybuję:)

Niebiska wszystko będzie dobrze zobaczysz...

Titylaya oj u mnie jeszcze do tyłu z energią...spać mi się chce, niedobrze mi jeszcze strasznie....

Mysiak wracajcie do zdrówka....to przez tą dziadowską pogodę, wczoraj tez mnie przewiało...

Gieniek spokojnie leż i nie zamartwiaj się bo to dzieciaczkom szkodzi, bądź dobrej myśli, krwiaki się wchlaniają, ale oszczędzaj się ile wlezie....

gieniek kochana jakby nie było szansy to lekarz nie zalecałby Ci leżenia i brania duphastonu. Nie stresuj się niczym, nie martw, leż cały czas, a na pewno Ci to pomoże. Kilka z nas też miało krwiaki i każda, która o tym pisała z tego wyszła. Musisz być dobrej myśli, pokaż fasolkom, że dzielna z Ciebie mamusia!

gieniek - nie martw sie kochana...ja mam krwiaka, juz prawie caly sie wchlonal ...teraz juz leże prawie miesiąc biore 2x1 duphaston i 2x2 luteine ...jeszcze 2tyg lezenia mi zostalo...badz dobrej mysli i absolutnie sie nie ruszaj, lez i zapomnij tez koniecznie o seksie...zeby skurczow nie wywolywac, moja ginka jeszcze zalecala zeby miec stala temperature w miare mozliwosci, nie ocieplac za bardzo brzuszka... buziaki dla ciebie...wszystko bedzie dobrze..mialam i jeszcze mam ale juz malutki ten sam problem wiec pisz jak tylko bedziesz miala jakies pytania czy watpliwosci:)

Gienek trzymam &&& zeby bylo dobrze, lez i odpoczywaj duzo
Mysiak ja w 5 tyg mialam bol gardla mocny i mocno zaczerwienione i lekka goraczke, lekarka zabronila cokolwiek ssac, tylko pukac gradlo, juz ci pisze czym, pomoglo mi to bardzo szybko i nawilzylo gardlo

szałwia ekspresowa parzysz pol szklanki ale takiej leciutkiej, nie trzymaj dlugo, jak przestudzi sie troche do tego 2 łyzki gliceryny w plynie i wymieszac - plukas 3 razy dziennie. Glicerynie w plynie kupisz w kazdej aptece to koszt malej buteleczki ok 3 zł. Polecam na serio!

gieniek przeżywałam podobne lęki parę lat temu , gdy byłam w ciąży z drugim dzieckiem. Też w 8 tygodniu , też krwawienie , diagnoza ta sama i leczenie to samo. Krwiak się wchłonął po 3 tygodniach a moja córeczka wraca dziś właśnie z zielonej szkoły i czekamy na nią z niecierpliwością. Bedzie dobrze tylko leż i się nie stresuj nadmiernie . Fajnie , ze wpadacie mamusie ze stycznia 2012 :) Fajnie już mieć przy sobie zdrowe dzieciątko - gratuluję.

Witajcie Stycznióweczki 2013! Z wielką przyjemnością dołączam do Was!:-) Podczytuję Was już dosyć długo, ale dopiero po drugiej wizycie u gina, i po upewnieniu się, że jest wszstko dobrze, postanowiłam zasilić Wasze grono.
Męczą mnie mdłości, czasem nawet cały dzień:wściekła/y:, poza tym śpioch ze mnie okropny!:-D pozdrawiam gorąco

Cześć Goniasobol:) Zapraszamy serdecznie , fajnie ze jest nas coraz wiecej:)

Dziewczyny czy macie jakies sprawdzone kosmetyki dla brzuszkow i biustow w ciazy? Macie rozstepy po poprzednich ciazach? kiedy macie zamiar zaczac uzywac takich balsamow? Ja dzisiaj zamówiłam dwa balsamy Mama Mio...słyszalam same dobre rzeczy o tej firmie- oczywiscie wiem ze to droga sprawa , ale mam tendencje do rozstepow wiec wole sie juz zaczac zabezpieczac...

reklama
Ja chciałam kupić Mustele, ale znajoma kosmetolog powiedziała, że identyczny skład ma Babydream fur Mama i że jest ogólnie lepszy. Ciężko było w to uwierzyć, bo to pierwsze kosztuje ok 90zł, a kosmetyki z Babydream ok 10zł więc różnica ogromna, ale pokazała mi swoją pracę magisterską, w której porównywała kosmetyki dla kobiet w ciąży i uwierzyłam, że te z rossmanna są najlepsze. Używam oliwki na rozstępy i lotionu, stosuję od ok 1,5 miesiąca i skóra już mi się pięknie wygładziła, więc jestem zadowolona :-) i wiem, że to był bardzo dobry wybór. Zabrzmiało jak z reklamy :-D

Do góry