reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Dziewczyny dziękuję Wam za tak miłe przyjęcie:-) Wczoraj miałam bardzo kiepski dzień, zaczęłam krwawić i to ostro-żywą krwią. Pomyślałam,że to poronienie i to jeszcze w taki dzień jak Dzień Dziecka:-( mąż zabrał mnie do lekarza mam ogromnego krwiaka, który ulokował się między zarodkami, czy myślicie,że jest szansa,że nie stracę tej ciąży? Na razie mam leżeć i brać duphaston:-(
Co do objawów ciąży to niemal od 4 tygodnia mam rano straszne mdłości-bez wymiotów, toleruję głównie słodycze a brzuszek mam już nieźle zaokrąglony i twardy. Boże jak ja się martwię,żeby moje maleństwa przetrwały...:-(

reklama
Hej kochane,
zimno dzisiaj jak cholerka, ja biorę się za jakieś sprzątanko, mój M robi placuszki z mlodych ziemniaczków - za mną chodzą od jakiegoś czaasu....

Liviiaa tak jest - wszystko zależy od człowieka, ja przeszlam sześciu lekarzy państwowo - badanie 15 min - olewka, podziękowałam....jak masz dobrego lekarza to nic tylko się cieszyć....Co do wagi to u mnie 2 kg , ale do tyłu - w pierwszej ciąży tez tak miałam...później poszybuję:)

Niebiska wszystko będzie dobrze zobaczysz...

Titylaya oj u mnie jeszcze do tyłu z energią...spać mi się chce, niedobrze mi jeszcze strasznie....

Mysiak wracajcie do zdrówka....to przez tą dziadowską pogodę, wczoraj tez mnie przewiało...

Gieniek spokojnie leż i nie zamartwiaj się bo to dzieciaczkom szkodzi, bądź dobrej myśli, krwiaki się wchlaniają, ale oszczędzaj się ile wlezie....

gieniek kochana jakby nie było szansy to lekarz nie zalecałby Ci leżenia i brania duphastonu. Nie stresuj się niczym, nie martw, leż cały czas, a na pewno Ci to pomoże. Kilka z nas też miało krwiaki i każda, która o tym pisała z tego wyszła. Musisz być dobrej myśli, pokaż fasolkom, że dzielna z Ciebie mamusia!

gieniek - nie martw sie kochana...ja mam krwiaka, juz prawie caly sie wchlonal ...teraz juz leże prawie miesiąc biore 2x1 duphaston i 2x2 luteine ...jeszcze 2tyg lezenia mi zostalo...badz dobrej mysli i absolutnie sie nie ruszaj, lez i zapomnij tez koniecznie o seksie...zeby skurczow nie wywolywac, moja ginka jeszcze zalecala zeby miec stala temperature w miare mozliwosci, nie ocieplac za bardzo brzuszka... buziaki dla ciebie...wszystko bedzie dobrze..mialam i jeszcze mam ale juz malutki ten sam problem wiec pisz jak tylko bedziesz miala jakies pytania czy watpliwosci:)

Gienek trzymam &&& zeby bylo dobrze, lez i odpoczywaj duzo
Mysiak ja w 5 tyg mialam bol gardla mocny i mocno zaczerwienione i lekka goraczke, lekarka zabronila cokolwiek ssac, tylko pukac gradlo, juz ci pisze czym, pomoglo mi to bardzo szybko i nawilzylo gardlo

szałwia ekspresowa parzysz pol szklanki ale takiej leciutkiej, nie trzymaj dlugo, jak przestudzi sie troche do tego 2 łyzki gliceryny w plynie i wymieszac - plukas 3 razy dziennie. Glicerynie w plynie kupisz w kazdej aptece to koszt malej buteleczki ok 3 zł. Polecam na serio!

gieniek przeżywałam podobne lęki parę lat temu , gdy byłam w ciąży z drugim dzieckiem. Też w 8 tygodniu , też krwawienie , diagnoza ta sama i leczenie to samo. Krwiak się wchłonął po 3 tygodniach a moja córeczka wraca dziś właśnie z zielonej szkoły i czekamy na nią z niecierpliwością. Bedzie dobrze tylko leż i się nie stresuj nadmiernie . Fajnie , ze wpadacie mamusie ze stycznia 2012 :) Fajnie już mieć przy sobie zdrowe dzieciątko - gratuluję.

Witajcie Stycznióweczki 2013! Z wielką przyjemnością dołączam do Was!:-) Podczytuję Was już dosyć długo, ale dopiero po drugiej wizycie u gina, i po upewnieniu się, że jest wszstko dobrze, postanowiłam zasilić Wasze grono.
Męczą mnie mdłości, czasem nawet cały dzień:wściekła/y:, poza tym śpioch ze mnie okropny!:-D pozdrawiam gorąco

Cześć Goniasobol:) Zapraszamy serdecznie , fajnie ze jest nas coraz wiecej:)

Dziewczyny czy macie jakies sprawdzone kosmetyki dla brzuszkow i biustow w ciazy? Macie rozstepy po poprzednich ciazach? kiedy macie zamiar zaczac uzywac takich balsamow? Ja dzisiaj zamówiłam dwa balsamy Mama Mio...słyszalam same dobre rzeczy o tej firmie- oczywiscie wiem ze to droga sprawa , ale mam tendencje do rozstepow wiec wole sie juz zaczac zabezpieczac...

reklama
Ja chciałam kupić Mustele, ale znajoma kosmetolog powiedziała, że identyczny skład ma Babydream fur Mama i że jest ogólnie lepszy. Ciężko było w to uwierzyć, bo to pierwsze kosztuje ok 90zł, a kosmetyki z Babydream ok 10zł więc różnica ogromna, ale pokazała mi swoją pracę magisterską, w której porównywała kosmetyki dla kobiet w ciąży i uwierzyłam, że te z rossmanna są najlepsze. Używam oliwki na rozstępy i lotionu, stosuję od ok 1,5 miesiąca i skóra już mi się pięknie wygładziła, więc jestem zadowolona :-) i wiem, że to był bardzo dobry wybór. Zabrzmiało jak z reklamy :-D

Do góry