reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

ala cieszymy się razem z tobą .. też masz tyle wątpliwości co ja?? kurcze ja tak strasznie się cieszę że rodzinka nam się powiększy ale jednocześnie mam cykora co to będzie jak się dzidzia druga urodzi :szok: daj znać jak rodzinka zareagowała.. u mnie wie tylko moja mama i teście.. reszcie powiemy jak już gin wszystko potwierdzi i zobaczymy serduszko
gosia moja chrześnica puściła się w dzień swoich urodzin - jak zobaczyła na roczek babcie z prezentem wielkim to poszła do niej - chyba zapomniała z wrażenia że sama idzie :-D aż się boję zapytać jaka jest wygrana w waszym zakładzie :-D:-D gosia a mała pije ci inne mleczko niż twoje? tzn coś z butelki jej dajesz? może jak opuścisz karmienie to mała nie będzie już chciała powrotu? ciekawa jestem jak zareaguje .. trzymam kciuki żeby plan sie powiódł!!! my się baliśmy zrezygnować z karmienia kutelką przed snem - baliśmy się że nie zaśnie albo będą problemy z jedzieniem kaszki - a poszło lepiej niż sobie wyobrażaliśmy.. nasze dzieciaki nie jeden jeszcze raz nas zaskoczą także trzymam kciukasy!!! aaa po ciężkich bojach wyszła dolna dwójka.. ufff... ale ostatnie noce to był dramat :-( uciekam spać bo spanie mnie tak rozwala na łopatki przez tą ciążę chyba i te nocki że szok ..
dobranoc :-D

reklama
szxacunkowy termin porodu 3 wrzesnia.na razie nikomu nie mowimy,rodzince oznajmimy na roczku natalki 11 stycznia,beda dziadkowie i chrzestni ,oj tak mam mieszane uczucia i ciesze sie i jednoczesnie obawiam sie czy podolam.do gina jakos tuz przed imprezka pojde

Caroline ja mu kupie ksiazke a On mi cos do ubrania ;) haha ;) gratulacje zebolinka ;) super coraz mniej szczerbaty usmieszek twojej Ksiezniczki. A Ty kochana od razu jutro po wizycie prosze dac znac i nie trzymac w niepewnosci bo ja Milence juz powiedzialam ze trzymamy kcuuki za ciocie Karoline i okruszka w brzuszku ;);-) I bede jutro zestresowana zagladac tu na info :tak:

Alicja oczywiscie ze podolasz pewnie bedzie ciezko i momenty zwatpienia i zalamania ale te male ludziki wynagrodza wszystko :-)

Brzuchatki a gdzie piekne suwaczki ? Wstawiac prosze musze nacieszyc oko ;)

Dzis byli znajomi z trzylatka i wiecie co Milena nie pozwalala jej dotknac zadnej zabawki wszystko wyrywala bila ja i szczypala bylam przerazona ona ja stteroryzowala ;000 Mala biedna Madzia byla przerazona a Milena radosna w swoim zywiole ;) to jest straszne az sie boje co bedzie w lato w piaskownicy ;<

Alicja32 gratuluję :) coraz więcej fasolek jest.

Caroline gratuluję zębolka u małej. Trzymam kciuki za wizytę.

mała pewnie nie jest przyzwyczajona do dzielenia się zabawkami. W końcu jej przejdzie. U mnie też Lili sama staje. Puszcza się na coraz dłużej i cieszy się jak szalona :)

Dzień dobry!

Jak wam rok zleciał:D?
Mi strasznie szybko.. ech ...

Adaś ma 12 ząbków:) I z dnia na dzień nadrabia bije brawo, robi kosi kosi, gdzie kokoszka, taki duży ... a to wszystko w ostatnioch 3-4 tygodniach! Cieszy mnie to niezmiernie, bo mój Adaś ogólnie taki tulimisio spokojny grzeczniutki i leniwy xD
Pierwsze kroczki za nami choć do samodzielnego chodzenia jeszcze daleko ;)

ala a myślałam że jeszcze sierpnióweczką będziesz ;-) daaamy radę z tymi naszymi zbuntowanymi dwulatkami :-) nie mamy wyjścia już teraz :-D
gosia oj suwaczek dopiero jak gin mi wyznaczy termin porodu i przede wszystkim jak potwierdzi ciążę:tak: póki co mam ogromnego stresa :-(znać dam dopiero po 21.. wizytę mam na 18 ale jak wrócę to od razu muszę się alą zająć aż do kąpieli.. ale później skrobnę coś od razu! no to milenka ma silny charakter - jak radzi sobie z 3-latką to poradzi sobie w życiu :-D z czasem złapie kontakt z innymi dziećmi i będzie dobrze zobaczysz ;-) każde dziecko mA taki etap niestety :-( moja póki co też zawsze zaciekawiona tym co każdy ma w ręku - bez względu czy to zabawka, komórka czy widelec.. i tak musi prędzej czy później wylądować w jej rękach :-)
elisse dziękujemy ;-) noo ala też ma teraz etap że poruszanie się między meblami lepiej ją cieszy niż niejedna zabawka :-)
anetka oj tak już mamy wspólne problemy - ale przy dwóch brzdącach w tym samym wieku to będziemy miały wiele wspólnych tematów i problemów.. ale też mnóstwo radości - i tego się będziemy trzymać :-) a rok zleciał nawet nie wiem kiedy.. nie bez powodu każdy mówi że pierwszy rok z życia dziecka leci nie wiadomo kiedy.. ten rok nie zapowiada się raczej na wolniejszy i mniej intensywny :-( moja ala ma 7 ząbków - ciężki etap teraz bo idą następne :-( od wczoraj ten mój leniwiec malutki robi papa - i jestem mega dumna bo już się bałam strasznie że coś nie tak.. jest kochana.. też taki przytulaczek z niej... mam nadzieję że teraz będzie już się uczyła szybciutko nowych rzeczy :-) przed nami roczek.. mam mętlik w głowie.. brak pomysłu na impresskę.. brak pomysłu na menu.. ogólnie pustka.. jakiś zarys jest w głowie ale czas ucieka a tu nic! aneka piękny masz suwaczek - mam cichą nadzieję że i u mnie dzisiaj się pojawi - innej opcji nie biorę pod uwagę nawet ;-)

witajcie ;-)
ja już po wizycie :-) jestem przeszczęśliwa - dzidzia mierzy 4,3 mm :-) serdunio bije na całego :-) nie spodziewałam się serduszka bo jak byłam w ciąży z alą to dopiero jak miała ponad 1 cm dopiero zaczęło bić :-) u mnie to 6 tydzień+1 dzień :-) ogólnie ponad tydzień mniej niż wg ostatniej @ - z alusią też tak miałam bo mam cykle po 32 dni :tak: zdaje mi się że to czy widać serducho to zależy też w dużej mierze od sprzętu.. gin mi pokazuje serduszko a ja że nic tam nie widzę :-D dopiero jak zaznaczył i pokazał bicie uwierzyłam :-):-):-) termin mam na 18.08.2014 :-) jestem taka szczęśliwa :-) do 19.01.2013 mam urlop rodzicielski jeszcze więc następna wizyta 20.01.2013 ;-) w dniu urodzin mojej Alusi :-) dziękuję za &&& - przydały się!!! :-)

Załączniki

• Bez&#160;tytu&#322;u1.jpg
    Bez&#160;tytu&#322;u1.jpg
    36,2 KB · Wyświetleń: 22
reklama
Do góry