reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Caroline oj tak dukan jest wyniszczajacy niestety ja zrobie sobie kopenhska przed slubem . No stoliczek robi wielki szal zobaczymy co wieksze bo dosta,a dwie pary klockow chrzesna jej w ndz przywiezie i ciocia od mojego juz dala tesciowej ciekawe jakie ;) wiem ze jedne drewniane ;)

Alicja to mega kciukasy za dwie kreseczki bedzie dobrze ;***

No Milenka ostatnio jest jak kroliczek z reklamy duracell ma duzo energii drzemki ma albo jedna dwu godzinna i przetrzymuje ja do kapieli albo dwie po godz ;) Dzis zaszalalam z obiadem i zrobilam jej roladke ze schhabu z cebula i szyneczka bez konserwantow ale sie zajadala w dwie minuty opanowala i do mojej sie przyssala ;)

reklama
caroline -tak jeszcze jestem na rodzicielskim do 10 stycznia a potem zalegly urlop z 2 lat 54 dni i jak cos to zaraz na zwolnienie.zaraz ide z mloda na spacer to kupie test,albo nawet dwa ;)
ja po ciazy zrzucilam 30 kg bez zadnej specjalnej diety,po prostu karmiac nie jadlam slodyczy,smazonego i slonych przekasek i duuuzo ruchu -spacerki,mam nadzieje,ze tym razem tez nie bedzie problemow ze zrzuceniem zbednych kg,a w ciazy przytylam 12 kg.

gosia to super,ze Milenka ma apetyt ;)

Ostatnia edycja:
gosia to tak jak moja.. ma jedną drzemkę przeważnie między 12-14 a póżniej do wieczora nic.. czasami ma dwie drzemki po godzinie - zależy jak nocka minęła.. a co to za dietka? jakaś mega rygorystyczna i skomplikowana? daj później znać czy skuteczna :-)
ala czekam czekam z niecierpliwością.. mi też późno testy wyszły.. ale mi tylko bobotest wychodził.. i to też późno - widocznie owu musiała być spóźniona.. ala to tak jak ja.. mi się rodzicielski kończy 19 stycznia i nie ukrywam że jeśli wszystko będzie ok to nie wracam do pracy.. pociągnę jeszcze z drugą dzidzią bo i tak powrotu już nie mam :-( ja też mam jeszcze urlop ale wolę żeby mi za niego osobno zapłacili skoro i tak będę np. miała L4.. z alusią miałąm szybko zwolnienie bo samopoczucie do niczego no i w szpitalu wylądowałam.. ale jak się nie mylę to mieliście takie plany jak ja z moim czyli po rodzicielskim dzidzia kolejna? oj czekam czekam i trzymam kciuki za testy ;-)

boosheee a my dzisiaj mielismy nocke z głowy.. ali idą chyba z cztery zęby na raz :-( dzisaij robilismy zmiany z moim żeby każde chociaż chwilę pospało.. dramat.. ale mam nadzieję że już bliżej niż dalej z tymi ząbkami :-) wszystko trzeba przetrwać.. :-( uciekam coś zjeść.. buziaki

oj tak tym razem zaplanowane dzidzi ;) stwierdzilismy,ze natalka musi miec rodzenstwo i teraz jest odpowiedni moment,bo latka leca a i chcialaby dluzej w domu z natalka byc ;) jakby sie okazalo,ze juz jestem w ciazy to w marcu bedzie juz 9tydzien wiec spokojnie na zwolnienie moge isc,z natalka juz od 6 tygodnia poszlam na zwolnienie,bo moja praca jest specyficzna,3 zmiany i mam kontakt z roznego rodzaju chemikaliami,i oparami -serwisuje aparaty sluchowe wewnatrzuszne wiec do tego trzeba sie przyzwyczaic,bo nie zawsze czyste aparaty ludzie oddaja.mam nadzieje,ze nie bedzie mi mocno dokuczac ciaza,z natalka tylko przez pierwsze 3 miesiace ciezko znosilam,bo i mdlosci i bole ale potem juz lajcik ;) a test zrobie jutro z ranca ;)

oby szybko wyszly te zabki i dala pospac corcia,u nas ze snem bez zmian-czyli masakra kilka pobudek w nocy

Alicja jak tak mozesz nas trzymac w niepewnosci ;) kciuki za jutro od razu daj znac ;)

Caroline no to przykro mi ze tyle pobudek macie u nas juz czworki powoli sie przebily . U nas stolik dziennie robi szall teraz ma etap laptopka i myszki haha ;) u nas jakos leci pomalutku mala chodzi przy meblach coraz czesciej sie puszcza . Ostatnio mojemu mowie wiesz mala sue juz puszcza a on na mnie patrzy z taka mina ze szok

ala u nas też z pobudkami nocnymi ciężko :-( no to widzę że macie takie same plany jak my :tak: też chcę z alusią dłużej być w domu i też chcę żey w miarę szybko miała rodzeństwo - u mnie to raczej decyzja spowodowana obserwacją w rodzinie..między mną a siostrą 4 lata różnicy :-( jednak trochę jest bo zawsze mialyśmy odmienne koleżanki, odmienne zabawy itd.. i jeszcze kilka przypadków znam i jakoś tak dla mnie osobiście max 2 lata różnicy.. a jeszcze dodatkowo dzieciaki będą się szybko razem bawiły.. mojego męża bratanice (różnica 3,5 roku) nie bawią się nigdy razem.. a co gorsza tak się kłócą że szok.. mają inne zabawy i inne koleżanki na podwórku.. jedna z drugą robią sobie na złosć :-( i tak jakoś dlatego nasza decyzja taka a nie inna.. ale każdy w swoim czasie musi podjąć taką decyzję jedni prędzej drudzy później.. też bym chciała odetchnąć po pierwszym i poczekać aż się usamodzielni ale boję się że zrobię się za wygodna :-(
JUTRO RANO CZEKAM NA WIEŚCI - BĘDĘ ZAGLĄDAŁA I CZEKAŁA NA DOBRE INFORMACJE :-):-):-) trzymam kciukiii mooocnoooo ;-)
gosia no to brawoooo dla milenki :-) zdolna strasznie :-) oj coś czuję że szybko podrepta ;-) jak idą przygotowania? wszystko zgodnie z planem? ;-)

Caroline no my sie z moim zalozylismy ja stawiam ze do roku pojdzie a moj do 13 miesiecy zobaczymy kto wygra i bedzie blizej ;) No Wlasnie jakos leci pomalutku teraz ogarniamy sylwestra wlasnie wczoraj bylismy na zakupkach kurde ja karmie piersia ale musze sie napic a wiec plan jest taki na ta noc i jeden dzien odpuszczam karmienie ;D zobaczymy jak mala zareaguje choc juz coraz mniej cycusia do 3 razy dziennie choc zdarzaja sie i dwa razy ;)

Alicja jeszcze raz moje gratulacje ;)

reklama
po nowym roku wybiore sie do gina to mi wyliczy termin,ale na pewno wrzesien,jeszcze sama jestem w szoku ;) ale sie ciesze;) jeszcze nikomu nie mowilam ,rodzince w sylwestra powiem

Do góry