reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

No to tak Życzę Wam Najwspanialszego 2014 roku naszym kochanym styczniowym Ciężaróweczkom zdrowych pieknych dzidziusi i bezproblemowych porodów ! No i zdrowia dla naszych już prawie rocznych skarbów!

A teraz tak Caroline Przepiekny masz ten suwaczek ;D Ah a ty masz ustawione od daty z usg czy z om? To teraz znowu te 8 msc minie w mgnieniu oka ;) Teraz to już oficjalnie Ala bedzie miec rodzenstwo ;D

reklama
Gosia ja ustawiłam suwaczek wg usg.. tak jak w poprzedniej ciąży.. u mnie jeśli chodzi o @ to są duże wahania.. z alą gin wyliczył mi termin co do dnia więc zobaczymy czy teraz jego oko się nie myli :-D oficjalnie całej rodzince powiemy na roczku ali .. póki co tylko rodzice wiedzą ;-) ooo a u was już wielkie odliczanie się zaczyna .. aleeee emocje :-)

napiszcie lepiej jak dzieciaki w sylwka dały rade? moja ala przespała całą noc od bardzo dawna.. widocznie jak nie doskwierają jej zęby to śpi tak twardo że nawet huk petard jej nie jest w stanie zbudzić :-) macie jakeś postanowienia noworoczne? hmm?
buziaki

Witam sie troche nie zagladalam bo u tesciowej bylismy dzis juz wrocilismy i Milenka nie umie odjsc od swoich zabaweczek ;) Mamy juz piekna kreacje dla naszej ksiezniczki w wolnej chili cykne foto ;) od pewnej pani odkupilam za 124 zlote sukienke opaske dlugi sweter i czapeczek a ta sama suknia na allegro za 195 wiec zlapalam okazje ;)
Caroline no to pieknie szybko zleci a przy dziecku pewnie jeszcze szybciej ;) a Mila wytrzymala do 1;20 aaaaa i powitala z nani nowy rok nawt wyszlismy na chwile na balkon i nie wiedziala co sie dziej ;) ja biore sie ostro za odchudzanie takie postanowienie no i chcemy wreszcie isc na swoje zeby nam mieszkanie przydzielili wkoncu bo narazie z moim tata mieszkamy w 3 pokojowym mieszkanku ale wiaomo lepiej na swoim no i moj ma strasznie daleko do pracy ;/

gosia o to pewnie u teściowej odpoczęłaś bo wytęskniona pewnie nie chciała milenki puścić :-) ja zawsze jak jadę do teściów to prawie nie mam ali bo wszystko chcą koło niej robić tak są stęsknieni :-) ooo czekamy na foto sukni milenki :-) no to pięknie wam wytrzymała.. moja standardowo zasnęła o 20 i o północy chrapała - nawet fajerwerki jej nie zbudziły :szok: a wiesz że nawet nie wiedziałm że z tatą mieszkacie? to z okazji nowego roku życzę wam wymarzonego mieszkanka i drugiej dzidzi do kompleciku :-)
jejkuuu a ja to bym ostatnio całymi dniami najchętniej spała :-( a jeszcze dzisiaj moja dama obudziła się o 4:30 i koniec spania.. ząbki jej idą i w nocy niespokojna :-( dobrze że chociaż w ciągu dnia jest w dobrym humorku :tak: no i już pomału planuję roczek.. ehhh ciężko logistycznie wszystko zorganizować i pogodzić :szok:

caroline bo nigdy nie wspominalam;p Moja mama zmarla 2,5 roku temu tata ma duze mieszkanie wiec narazie razem mieszkamy ;) Ale czekamy oby nam cos przydzielili w tym roku bede sie strasznie cieszyc jednak co swoje to swoje;) A moja ksiezniczka ma dzis 11 msc kiedy to zlecialo... A karolina jaki ty masz ten nocnik no i Ala juz siada jak reAGUJE ja sie zmierzam do kupna tego FISHER PRICE - NOCNIK ZE SPŁUCZKA - GRAJACY W1330 (3822301146) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.... A co do drugiej dzidzi to conajmiej 4 lata poczekamy no chyba ze po drodze sie cos wydarzy haha ;) A Ty na dwojeczce malenstw zakanczasz czy trzecie bedzie ;)

gosia tak ten nocniczek mamy .. póki co nie sadzamy ali - przez święta/sylwestra/nowy rok i wyjazdy nie było sensu - ja uważam że trzeba to robić systematycznie więc może jak teraz te zęby się jej troszkę uspokoją to zaczniemy :tak: raz ją posadziłam żeby sprawdzić czy nie za wysoki i czy dobrze siedzi i wszystko ok .. teraz czeka w toalecie aż mała dama raczy z niego skorzystać :-D no my pierwotnie myśleliśmy o dwójeczce ale coraz częściej powraca temat trzecieo brzdąca.. jednak sytuacja finansowa raczej chyba nie pozwoli nam na trzecie dzieciątko. jeśli nie zdecydujemy się do dwóch lat po drugiej dzidzi to raczej już się nie zdecydujemy .. ja chce po drugim wszystko już sprzedać póki jeszcze wózek będzie modny i fotelik na topie :-D a pieniążki pewnie zainwestuję wtedy w jakiś fajny plac zabaw do ogrodu dla dzieciaków.. nie chcę tych rzeczy trzymać w nieskończoność bo tracą na wartości a te ali wszystkie kiecki to jak nowe są teraz.. myśle że dwójeczka dzieciaczków brzmi rozsądnie :-) a u was jakie plany?
samych radości dla milenci z okazji jubileuszu :-)

U znowu nie zagladnelam tyle sie dzieje wieczne latanie sprzatanie gotowanie ale i tak Kocham być mamą ;) Dzisiaj miałam okropny dzień chyba już zaczynają sie stresy ślubne....Snilo mi sie ze dalam suknie do pralni i w dzien slub otwieram z pokrowca a ona cala na czerwono pofarbowana ;000000 W nastepnym tygodniu ide na makijaz i fryzure probna....no i obraczki wkoncu zakupic ;D Moj bedzie mial 2 tyg urlop (tacierzynski wkoncu wykorzysta)To bedziemy latac zalatwiac ;D

Caroline Nie ja chce dwojeczke choc mojemu sie marzy trojeczka ;) Ale ja wiem na ile dam rade i 3 nie chce ;D Ale chce by Milka miala rodzenstwo to jest pewne;) No ja tez bym chciala posprzedawac juz co nie co ale moj kategorycznie odmawia ale ja mu mowie przeciez kolejne bedzie za 4-5 lat to te wszystkie ciuchy beda brzydkie i pozolkle;/ Chopu nie przetlumaczy sie jednak a moj to wgl uparty ze hej;) No to fajnie my musimy go na dniach zamowic ;D I bede sadzac mili jak zacznie chodzic;)

Gosia ja normalnie zamulam od kilku dni.. ostatnio miałam takie boleści podbrzusza że nawet nospa nie pomogła.. przeleżałam dużo i już lepiej!
ooo to dobrze że bedziesz miała pomoc twojego narzeczonego - we dwójkę załatwiać łatwiej :tak: co do wpadek ślubnych moja mama ubzdurała sobie w dzień ślubu siostry że przeprasuje jej welon.. no i wypaliła dziurę :-D:-D:-D zdążyliśmy pół godizny przed zamknięciem salonu kupić identyczny a siostra dopiero po ślubie się dowiedziała - dalej ma na pamiątkę tamten spalony :-D a na naszych chrzcinach moja mama zamiast dać do ciasta cukier to wsypała sól - normalnie wieliczka i do wyrzucenia wszystko :-D także zawsze jakieś przeboje muszą być - przynajmniej jest później co wspomniać.. daj znać jak próbne fryzury i makijaż wyszły :-) normalnie już nie mogę się doczekać jak zamieścisz zdjęcia po ślubie ;-)
ja właśnie pracuję nad roczkiem.. i jestem mega zła bo miało być ponad 20 dorosłych i około 10 dzeci.. i wynajęłam salę zabaw i okazało się że nikomu nie pasuje i będzie 4 dorosłych i jedno dziecko... mówię tu oczywiście o młodych bo w sobotę chcialam robić w sali zabaw dla dzieciaków a w niedzieleę dla dziadków, pradziadków i wiekowych ciotek.. także w niedzielę wszyscy dopiszą a w sobotę lipa. dzisiaj odkręcałam tą salę zabaw bo nie ma sensu dla jedneg dziecka.. ale tak jakoś przykro że tyle osób olało :-( i to niektórzy takie naprawdę dur*e preteksty :-( ale chociaż byśmy byli sami czyli ja, mężuś i ala to i tak będziemy robić wszystko żeby nasza dama miała najpiękniejszy roczek - bo dla niej to wszystko ;-) a u was jak przygotowania i plany? planujecie coś?

Caroline widze ze ciaza daje o sobie znac... Niech się już kończy ten 1 trymestr i niech dzidzia zdrowo sobie rosnie! ;-) No to naprawde kiepsko i chamsko postapili troszke taki brak szacunku...No my imprezke w domku bedzie jakies 10 osob nie wiecej;) beda balony i czapeczki bedzie wesolo;) Milcie ubierzemy w piekna suknie ;D beda salatki i pierożki od Magdy na fcb dala przepis ;D no i torcik przepiekny bedzie Cukiernia Ptyś - torty, ciasta, desery, pieczywo o taki ;D
Jest przepiekny ;D Mysle ze Milci zasmakuje ;) Bo zamierzam jej malutki kawaleczek dac nie duzy i dla niej specjalny serniczek tez z przepisu od Martyny ;D

reklama
hej dziewczyny ..

ale mnie tu dawno nie było.. ale jakaś taka zalatana jestem..
pierwsze co to GRATULACJE dla Caroline i Ali :) :-) kurcze trochę Wam zazdroszczę.. ja nie wiem kiedy bedę mieć drugie... raczej nie szybko..

jak chodzi o grające nocniki to z relacji przyjaciółki która tak owy zamówiła ja kupiłam zwykły. bo jej mała zrobi parę kropek siku i jak tylko usłyszy że muzyka się włącza zaraz wstaje bo sądzi że już skończyła. i reszta leci albo na podłogę albo kończy w pampersie.. i ogólnie nie jest zadowolona z kupna tego nocnika..
Ja kupiłam normalny i sadzam Teodorka od 8 miesiąca.. i szczerze to początki były łatwiejsze.. wołał eeeee i wiedziałam że chce kupkę. Później jechaliśmy na weekend i całkiem zapomniałam o nocniku i mały się odzwyczaił i przestał wołać;/ cały czas go sadzam a on i tak nie robi;/

też jestem na etapie roczku.. połowa gości zaproszona bedzię 25 osób jak dobrze pójdzie. no chyba że ci co odmówili nagle zjadą..( choć wolałabym żeby nie bo moje miejsca noclegowe są już przepełnione) i mój mały będzie jedynym dzieciątkiem niestety nikt sie w rodzinie rozmnażać nie chce;/ a jedyna przyjaciółka właśnie dziś pojechała rodzić i na roczku raczej z maleństwem około 10 dniowym nie zawita... wystrój zamówiony już dojechał kurierem- zdjęcia małego z całego roku mają na dniach dojść bo zamówiłam na allegro.. i mam nadzieję że dojdą.. menu opracowane.. tzn kawa tort zimna płyta i kolacja mamy w planach robić pizzę :) no i może jakiś bogracz na ciepło jakby koś później miał mało..
tort będe robić sama.. jeszcze nie mam koncepcji.. ;/ mój chce żeby był motyw morski.. bo mam foremki do muszelek z masy cukrowej i w sumie byłoby najłatwiej.. ale ja lubię wyzwania.. zobaczymy co wyjdzie..
a tu pochwalę sie przy okazji moim wypiekiem świątecznym..
Zdjęcie-0081.jpg

Jeszcze Wam nie życzyłam w tym nowym roku.. wiem że już po 6 stycznia ale mimo wszystko

Najlepszego kochane... !!!!!!!!!!!!!

Załączniki

• Zdjęcie-0081.jpg
    Zdjęcie-0081.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 33
Ostatnia edycja:
Do góry