reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

aaaaaaa Cóż za wieści Caroline gratulejszyn! Bedzie dobrze nic sie nie martw! Kolejna mamusia brzuchatka uwielbiam czytac takie pozytywne wiesci;D A tam ciesz sie ciaza a nie kilosami ;)

Afja a na wage to nie wchodze narazie ale cm poleciały ;D do tego malpa przyszla wiec pochwale sie dopiero w styczniu ;D O to poczatek ciazy cudowny oby tak juz do konca kochana ;*

A ja mam dzis jakis fatalny dzien z moim sie dwa razy sprzeczalam a wszystko przez te zalatwiania do slubu mam dosc 4 godz chodzenia nogi mi wchodza do tylka jedzenie w biegu-kebab;/ ale byl pyszny i wzielam maly ;D
Czuje sie oklapla pocwiczylam od niechcenia a jutro znowu zalatwianie;/ do tego przez @ ryczec mi sie chce brzuch boli ;/ zly dniu znikaj;/ a ide pocwiczyc mel b brzuchol papa Brzuchatki;*

reklama
Gosia dziękuję Ci baardzo ;-) póki co martwię się bardziej niż cieszę bo jeszcze nic nie widać :-( a sprzeczki przed ślubem to normalne.. stres, dużo spraw do załatwienia i zmęczenie robią swoje :-( postarajcie się wieczorkiem mieć chwilkę tylko dla siebie :tak: może jakaś romantyczna kąpiel? :-) odstresujecie się trochę i pobędziecie razem.. albo jakieś winko wieczorkiem i dobry film? ;-) oszzzz ty! narobiłaś mi smaka na kebab.. już nie pamiętam kiedy jadłam :-( mam nadzieję że dzisiaj wstałaś w lepszym nastroju, brzuch nie dokucza i ten dzień będzie piękny :-) jejuu jaka jestem ciekawa waszych kreacji :-) a pan młody już posiada wdzianko czy czeka do końca z wyborem? :-)

ja dzisiaj w planach mam ogarnięcie troszkę domu.. chętnego na mycie okien już mam - sam się zgłosił na ochotnika :-) łazienkę wczoraj sprzątałam przy otwartym oknie - o matko jak ten domestos mi śmierdział :-( a dzisiaj alusi pokoik muszę porządnie posprzątać.. my ogólnie dekorujemy dom ubieramy choinkę dzień przed wigilią.. ale kupiłam w jysk takie czerwone serducho stojące i świecące na czerwono całe w lampeczkach.. i postawiłam ali w pokoiku na parapecie - cały czas się na nie patrzy - a co będzie jak choinkę zobaczy :-D:-D:-D a wy jak już z choinkami? ubrane? jak maluchy zareagowały? ;-) buziaki

Ala dziękuję bardzo ;-);-);-) trzymam za Was &&& !!! udddaaaa się zobaczysz! już macie cudną Natalkę to drugie takie wspaniałości to pewnie kwestia niedalekiej przyszłości :tak: my ten cykl mielismy odpuścić ale jak widać Ktoś na górze miał inne plany wobec naszej rodzinki ;-)

Witam sie wieczornie zareaz ide mala kapac;)
Ale zimno tam jest ja dzis znowu mialam zalatwianie niestety musialam mala wziasc na ten mroz na prawie 2,5 godz chodzenia nogi mnie bola ale i tak czekaja mnie jeszcze cwiczenia;D

Caroline a z moim sie nie odzywam zdenerwowal mnie ;D Nie jeszcze nie ma kreacji nawet nie wie czy nedzie miec smoking czy garnitur nic On nie wiem szal mnie bierze bo nie moge ruszyc z miejsc i nie weim jaka kolorystyke wybrac grrrr. Myslal o muszce albo lososiowym czy bordowym krawacie ale nic on nie wie do tego chyba zmienimy sale na inna a szkoda gadac tak malo czasu zostalo a my na ostatnia chwile wszystko;/ No a gdzie masz piekny ciazowy suwaczek kochana? Nie przemeczaj sie tak ;D
edit
Alicja trzymam mocno kciuki za staranka bys dolaczyla do naszych tu brzuchatek;)*

Ja jutro jade na jakies zakupki swiateczne;D Z moim planujemy kupic malej stoliczek fisher price co reklamuja co sadzicie o tym prezencie?

gosia a ty tak ciągle załatwiasz w związku ze ślubem czy z małą czy pracy poszukujesz? :-( a jeszcze teraz taka pogoda nie za bardzo na spacery tylu godzinne :-( haha faceci! nie zdziwi mnie fakt że tydzień przed ślubem dopiero zakupi wdzianko :szok: a co z salą macie nie tak? jakieś problemy? :-( normalnie macie wszystko pod górkę :-( ale za to po ślubie będzie wszystko z górki i jak w bajce :tak:
a tych zakupów świątecznych to wam zazdroszczę.. ja już prezenty mam wzystkie zapakowane a uwielbiam moment kupowania i owijania w papiery, zdobienia :-D jutro jadę do południa na betę i przy okazji zrobię zakupy spożywcze - już do świąt nie ruszam się do miasta bo ostatnio takie korki są że nie ma jak przejechać przez miasto :-( a który to stoliczek? podeślesz linka? ja obczajałam już stoliki ale właśnie zastanawialiśmy się nad tym prezentem na roczek.. dawno dawno oglądałam używane ale już w sumie zapomniałam nawet jakie fisher ma.. teraz chciałam na prezent nówkę ale też nie ogarniam jeszcze tematu ;-)moja ala jest na etapie wstawania i odkrywania wszystkiego co jest wyżej.. na ławie celowo układam jej zabawki to wstaje naciska, ogląda.. i to samo na sofie.. i myślę że w przypadku mojej córy to zda egzamin :tak:ale wiadomo każdy brzdąc jest inny ;-) ja osobiście w fisher price jestem zakochana.. i ala też ;-) zabawki mają miły dla ucha dźwięk, nie są piszczące, nie przestraszyły jeszcze mojej ali (bo miało miejsce przy innych zabawkach) a dla mnie najważniejsze że nie psują się (chociaż część mam używek i nadal super funkcjonują) no i notorycznie nie muszę wymieniać baterii.. średnio co 3-5 miesięcy wymieniam w zabawkach fisher a mam kilka innych to co 3 tygodnie :-( nie wiem czy tylko ja tak mam ale u mnie naprawdę rzadko wyczerpują się baterie w fisher chociaż ala non stop je uruchamia :-D dlatego jak kupię stoliczek to na bank fishera.. Gosia teraz chwal się jakie są twoje typy :-)

ala moja dzisiaj ma przełom.. zawsze piła 280 ml mleka na noc z dwoma łyżkami kaszki.. dzisiaj zjadła 250 ml kaszki normalnej na mleku mm.. gęsta i pożywna.. ciekawa jestem jak będzie spała.. pierwszy jej wieczór bez butelki i bez mleka na noc.. zasnęła mi na kolanach bo nie miałam sumienia już odkładać jej do łóżeczka :-( chyba to był dla niej szok.. ale smoczka dostała i zasnęła ;-) a u was jak to wygląda? trzymajcie &&& jutro - mam betę kluczową dla mnie.. wyniki dopiero pewnie pod koniec tygodnia :-(

edit jeśli chodzi o suwaczek to dopiero jak zobaczę choćby malutki pęcherzyk to od razu wstawiam.. trochę z alą przeszłam i teraz też za szybko nie chcę nagłaśniać że w ciąży jestem.. chcieliśmy ogłosić na święta ale za wcześnie skoro jeszcze nic nie widać.. tylko mojej mamie powiemy bo mieszkamy razem i widzi że obijam się a tu za kilka dni święta.. u mnie okna nie pomyte, firanek jeszcze nawet nie zdjęłam.. nie forsuje się bo w pierwszej ciąży na podtrzymaniu wylądowałam - a tego znowu bym nie chciala :-(

Ostatnia edycja:
Caroline gratuluję i trzymam kciuki by było wszystko w porządku :)

Super czytać, że znowu pojawiają się kolejne brzuszki.

Ja teraz nie mam czasu na nic, ponieważ maluję pokój Lili i chcę skończyć do świąt :) męczy mnie to malowanie trawki, ale trzeba skończyć.

Caroline no zlatawianie do slubu do pracy pojde dopiero za pare miesiecy;) odpis aktu chrztu do slubu musialam mala ubrac i zapinkalac na koniec miasta;/ jeszcze autobus nie przyjezdzal i tak 30 min na przystanku czekalam;/moj w pracy wiec mjusialam sama z mala jechac;/ jutro dopiero idziemy protokol spisywac juz mam dosc;/ksiadz nie pozwolil nam spisyac bo zabraklo tego papierka mimo ze juz pare razy go dawalam im. Sale chcemy wymienic bo opini zlych sie nasluchalismy ze pijanstwo straszne bedzie tam a sala jest na przeciw lokalu ;/ Jutro idziemy dokladnie dogadac ci i jak ;) A z fishera tez uwielbiam zabawki mimo ze bedziemy miec dopiero 3 duzo pozytywow sie nasluchalam ;) Jak dzisiejsza betka?

elisse jak tam cora?

edit
dzis bylam w tesco straszne przeceny na dzieciece ciuszki. ja kupilam spodnie jeans i bodziaki dwie pary choc wiecej bym kupila ale mi nie strczylo bo prezenty kupowalam.

Ostatnia edycja:
reklama
Gosia o jaaaa.. współczuję Ci strasznie.. z dzieckiem taki kawał chodzić i załatwiać :-:)-:)-( daj znać co z salą wyszło.. ale lipa naprawdę.. u mnie była afera na ślubie bo kurzache którzy mieli gotować pili po kątach i na weselu tydz przed naszym ganiali się po sali z patelniami.. w dniu wesela moja mama i teściowa nie odsepywali ich na krok żeby gdzieś nie pili ukratkiem.. i wódka wesela schowana była za drzwiami na kłódkę żeby nie brali jak coś.. ale na szczęście wszystko było ok.. ale też się stracha najedliśmy co nie miara :-( ja też byłam w tesco ale u nas słabe przeceny były.. robili wymianę towaru albo kolekcję zmeiniali i nie dało rady tam dokładnie poszperać.. chyba że dokładali właśnie te przeceniona a ja poszłam dalej :-( jak po wizycie u księdza? :-)

jeśli chodzi o betę to jestem wniebowzięta - z 248 na 589!!! ale i tak czekam z niecierpliwością na usg :tak: ale w domu totalnie nie przygotowane wszystko do świąt :-( mój miał mi okna pomyć ale biedak ma tyle roboty że chodzi spać o świcie bo sam się nie wyrabia ze wszystkim :-(więc nawet nie mam sumienia go jeszcze gonić do okien :-( domestos powoduje u mnie teraz odruch wymiotny więc nie mam jak łazienki doczyścić na ostatni szlif.. ocet też mi tak śmierdzi że szok :-( uciekam obiadek gotować buziaki ;-)

Do góry