reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

M@linka dokładnie, kilka lat ... meksyk... i pomyśleć, że ja trójeczkę chciałam <3, w sumie nadal... ale te chwile zwątpienia... może przy kolejnych tak ciężko nie będzie ;)

U Adasia już 6 ząbków! Taki kumaty się robi, bo wcześniej to on miał swój świat, już ładnie baba dada powtarza, o i nawet papa od niedawna zaczął w końcu sam robić ;)

Ja jestem w trakcie szukania pracy... i jak wiadomo kolorowo nie jest...

reklama
hej dziewczyny
mam mały problem może tu zna się któras na maszynach do szycia... bo kurcze moja singierka przestała ciągnąć mi materiał i nie wiem dlaczego... może wie któras jak to naprawić??

Witam dziewczyny,

potrzebuje Waszej pomocy, urodziłam 21 stycznia 2013 r. cudownego chłopca Matuszka, ogólnie jest wszystko ok. ale mamy problem z kupą od początku sierpnia przy robieniu kupy jest taki płacz ja nie moge już na to patrzeć już czasami razem z nim płacze. chodzę po lekarzach ale nie ma poprawy. Może któraś z Was miała taki problem ze swoim maluchem? może mogłybyście mi coś poradzić bo już załamuje ręce. pozdrawiam i czekam

myska -rozumiem że robi twarda... nIe napisałaś co ile robi kupę. . . dawaj mu coś na rozluźnienie stolca dużo przegotowanej wody. idzie też kupic takie kaszki z szuszoną śliwką mojego po tym tak poczyścilo że ho ho... dużo warzyw i owoców- błonnika . oczywiście musisz wiedzieć że np. marchew gotowana pogorszy sprawe tak samo jak gotowane jabłko banan tez jest na twardość i jagody.. jak karmisz modyfikowanym to może mleko mu nie odpowiada.. ja mojemu daje tez prawie same kaszki wielozbożowe. . kurcze nie wiem co ci jeszcze poradzić .. mój nie ma problemów z kupą.. wali do pampersa az mu wisi czasem po kolana - takie sztuki :) kiedyś pamietam jak właśnie po bananie miał zatwardzenie to mojemu pomógł rumianek- choć ponoć uczula.. ale mojemu nic nie było..

ale wiem że koleżance lekarz przepisal lactulozę w syropie.. no a jak to nie pomagało to dostawał czopki... pomocny jest też rano przed śniadaniem kompot z dyni i buraczki działaja rozluźniająco.. ja np. do barszczyku trę buraczka młodemu..
wiesz jak tak myślę to zastanawiam sie czy nie powinnaś wybrać się do jakiegoś lekarza prywatnie bo może sie okazać że synek ma coś z jelitem grubym..
a może te zaparcia przyszły razem z czymś co zaczęłaś dziecku podawać w sierpniu.. może za dużo kaszki ryżowej..
To tyle co mi przychodzi do głowy..
daj znać co dalej....

Afja- szyję sobie firanki :( i właśnie gdyby to był jakis twardy materiał to jeszcze bym sie nie zdziwiła ze cos się mogło stac ale przy woalu... hmm... normalnie zgłupiałam...
Jak tam twój mały ze spaniem lepiej coś??? u mnie lepiej (matko żeby tylko nie zapeszyć) wstaje tylko o 23 i śpi do rana. czasem pomarudzi w nocy ale wtedy biorę go na przetrzymanie - trochę pokwęka i zaśnie

Ostatnia edycja:
Kurcze kobietki, czyli widzę, że do dzieciątka na rok 2015 stadko chętnych hehehe:) Piszecie o ząbkach, u mojego szkraba na razie dwa na dole i przebiła się górna jedynka, wszystko takie napuchnięte, że masakra....nie śpi mi ostatnio po nocach, ciągle się budzi i od razu na nóżki...

ściskam szkrabulki...

myka123 a co już próbowałaś? u Nas jabłko i śliwki pomogły.... choć u Nas był to problem chwilowy...

asiorreek wow firanki ;) i jak udało się coś zdziałać w temacie maszyny do szycia?? A mój o dziwo dzisiejsza noc przespana od 20 do 7 - ale poprzedni to od 1 lub 3 jazdy do rana, w sensie, że lekki sen... siadanie wstawanie i postękiwanie...
z tym przetrzymywaniem to mi czasem serce pęka jak płacze :(
a powiedz czy Ty o tej 23 dajesz jeść małemu? bo u Nas to co druga noc bez butli nie idzie zasnąć... próbowałam na przetrzymanie ale jednak zmniejszam po prostu ilość mleka mam nadzieję, że w końcu będą takie noce jak dziś <3

milusia83 taak u Nas to samo budzi się i na nogi ... i się wiesza na barierce, tak pod paszkami ...:(

pozdrawiam;)

afja- no ja daję flache jak juz wiem że na pewno będzie płacz albo że sie rozbudzi.. jakoś tak widze po nim.. zaaplikuje mu butle i śpi dalej... ale przede wszystkim staram się żeby dużo raczkował i ruszał się w dzień.. jak tak ma dużo emocji to czasem nawet prześpi calą noc...czasem jak nie wypije całej kaszki na kolację a przebudzi sie koło 20-21 to daje mu ta resztę i później śpi do rana.. tylko nie wiem jak twój ale mój potrafi na kolacje wypić 330ml.. (ale nie jest wcale gruby- jakby sobie mógł ktoś pomyśleć.. młody mierzy 87cm i waży jakieś 13-14 kg..więc jest ok.. ) co do przetrzymywania to gdy już tak bardzo płacze zabieram go do siebie do łóżka wtedy też chwila moment i zasypia a ja wkładam go do łóżeczka... ja jak zmniejszałam ilość mleka albo chciałam oszukać go herbatką czy wodą to był taki ryk.. więc wole mu dac normalnie i niech śpi....

co do firanek i szycia to kurcze maszyna stoi w szafce oglądała ją zawodowa krawcowa ( bo ja to amator) i stwierdziła że nie ma pojęcia co sie stało.. więc czeka mnie naprawa:( szkoda bo dostałam ją w tamtym roku pod choinkę więc ma dopiero rok niecały no i przecież początkowo nic nie szyłam bo z małym czasu nie było..

Ostatnia edycja:
hej laski.. ja już na stałe pewnie do was wrócę na forum.. na fb zaczęły się chaty i ciężko wbić się w rozmowę jak dziewczyny klikają od rana do nocy a ja nie mam tyle czasu żeby całymi dniami siedzieć :( u nas już 5 ząbków i 6 się przebija także czekamy z niecierpliwością :) wieczorkiem postaram się was nadrobić :) boshe pamiętam jak tu było fajnie i wesoło rok temu.. szkoda że wszyscy pouciekali :(

reklama
nie wszyscy ;) czasem tutaj tez zagladam.
asioorrek ja kiedys troche szylam,mam starego lucznika walizke i od czasu do czasu go uzywam ale skoro krawcowa obejrzala i nie wie co sie moglo stac to chyba trzeba do mechanika oddac.mechanizm do przesuwania pewnie sie popsul.albo slaby docisk materialu.
u nas nocki tez masakra pobudki co kilkadziesiac minut...marzy mi sie przespac ciagiem chociaz 4godzinki

Do góry