reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Magda z uk przy 3 dziecku już wiesz co i jak robić. Bardziej zorganizowana jesteś :) ja pewnie jak zombie będę chodzić :) Biedny Marcelek męczy się z katarkiem. Szybko załapał. :sorry:

Ala1911 trzymam kciuki, by jednak coś się ruszyło.

Aninek Zuzia jest śliczna. Cukiereczek. Jak się trochę ogarniesz, to napisz coś więcej :-)

Marzenixx jaki przystojniak z Tomeczka :) dobrze, że dajesz radę z karmieniem.

natal84 już nie dużo zostało.

Alicja32 dużo tych zakazów do karmienia jest. Teraz piję capuccino i tak się zastanawiam, czy karmiąc będę musiała z niego zrezygnować.

Caroline nieciekawie masz z tymi ciągłymi awariami. Nie dziwię się, że masz dość.

anna/uk pewnie już masz przy sobie swoje maleństwo :-)

Glineczka u mnie tak samo wstawanie z łóżka polega na łapaniu się czegoś. Teraz najczęściej ławy stojącej przy łóżku. Trzymam kciuki, by poród w końcu się rozkręcił.

gosia081145 ciekawe, co tam u małej słychać. Do poniedziałku już niedaleko.

Kaja28 może coś się rozkręci w takim razie, skoro czop nadal odchodzi.

agaagaaga14 moja mama urodziła wszystkie dzieci sporo przed terminem. Ja się jak na razie trzymam, więc w moim przypadku to nie działa. Widzę, że mamy zbliżone terminy porodu. U mnie jak na razie tylko skurcze przepowiadające są coraz częściej i toaletę częściej odwiedzam.

Patiinka taki spacerek z maluchem to sama przyjemność :)

milusia83 nocny marek rośnie z Boryska. Wagąnie musisz się w takim razie przejmować. Braciszek doskonale odnalazł się w nowej sytuacji :)

Czarni na spokojnie sobie wszystko poukładaj :)

flamandka już niedługo będzie po wszystkim i odetchniesz.

EmiliaM może jedną noc miała taką mała Ania? Braciszek pokochał siostrzyczkę :)

Magdus30 gratuluję narodzin synka!!

Dziewczyny, Wy chciałybyście jak najszybciej urodzić a u mnie jest na odwrót :-) pokój maleństwa cały czas nie jest gotowy. Mąż właśnie kończy robić ściany w pokoju i potem jeszcze malowanie. W łazience są kładzione płytki i nawet pralki nie mam. Lepiej dla Lilianki jak jeszcze troszkę w brzuszku posiedzi. Cały czas jej to powtarzam. Poza tym może wtedy już do końca się wyleczę :-) Miłej soboty Wam życzę.

reklama
Magdus30 gratulacje i super, że poród taki lekki i miło będziesz go wspominać.

Mamuśki co wy się przejmujecie, że Was teraz tu mało na BB. Przecież dla niejednej z Was to nowa sytuacja, ogromne zmęczenie, stres. Poza tym nie ma nic piękniejszego niż maleństwo obok i można się patrzeć na taki cud godzinami. Pomalutku zaczniecie ogarniać wszystko, wtedy będzie i czas na pisanie. Nikt nie każe tutaj obowiązkowej listy obecności podpisywać ;-)
A forum i tak będzie żyło swoim życiem, bo nie jedna z nas będzie potrzebowała rady, pomocy, a kto nas lepiej zrozumie niż druga matka z takimi samymi problemami.

maonka święte słowa ;-) ja to się boję że jak mała się urodzi to zanim ogarnę wszystko to szybko tu nie zajrzę :-( ale postaram się..
elisse może maleństwo jeszcze troszkę poczeka ;-) a jak remonty idą? daleko jeszcze do końca? ;-)
emiliaM głowa kochana do góry! trzymam kciuki żebyś jak najszybciej wróciła do formy..

ja uciekam już do łóżeczka ;-) mój jutro ucieka do pracy więc dzisiaj muszę go dopilnować żeby szybciej szedł spać bo już wygląda mizernie - biedny jest taki bo dużo na jego głowie :-(
ja już spuchnięta jestem masakrycznie.. dzisiaj już kapci włożyć nie mogłam nawet :-(
buziaki i miłych snów stycznióweczki;-)

Ja tez zagladam wieczorkiem i zaraz sie poloze i bede cos ogladac;) U mnie dzien zlecial szybko mala fika jest taka aktywna;)

elisse
szczerze to mi tez obojetne kiedy mala sie urodzi bo jest malutka wiec wole jak jeszcze ten tydz posiedzi sobie i podrosnie do naszego spotkania;) Ale co ma byc to bedzie ;-) A w pon tylko ktg i wizytka kontrolna niestety bez usg ;/ Szybkiego remontu trzymam kciuki byscie zdazyli ;)

caroline
odpoczywaj ja mam tylko troche spuchniete nogi. Po porodzie woda pewnie szybko zejdzie z organizmu ;)

maonka masz racje majac mala istotke w domu to przez pierwsze tyg trzeba sie siebie uczyc i poznawac ;)

Milej nocy kobitki! Jak ktoras zacznie rodzic w nocy to szybkiego porodu;p

Dobranoc;)*

Magdus30 Gratulacje :)

Ratunku mamusie!!!!!!!! Kolka........... dzisiaj byla u nas polozna zaczely sie kolki tak chyba od wczoraj ale po jej pojsciu maly naprawde sie biedny nameczyl jeden wielki wrzask ja razem z nim z bezradnosci :( pepuszek juz odpadl proby lezenia na brzuszku nic nie daja nie podoba mu sie to, masowanie koperkowa herbatka mleko specjalne na kolki i wzdecia kapiel nic nie daja ;((( Sa jakies srodkiw kropelkach, ktore niby juz takiemu maluszkowi mozna podawac,ale wolalabym nie ryzykowac macie moze jakies sposoby i pomysly jak pomoc malenstwu w kolkach??????

Zagladam codziennie do Was ale czasu na czytanie wszystkiego brak wiecznie cos, do tego te kolki teraz moje male biedactwo nie moge patrzec jak sie meczy:( W nocy odpukac jest jakos spokojniej ladnie spi, ale w dzien problemy z cycem przez co pokarm chyba powoli zanika wiec pewnie zaraz przejdziemy tylko na mm do tego potrafi nie spac nawet 5 godzin ciagle, jestem juz zmeczona choc kocham go nad zycie marze aby mial juz jakies 3 miesiace conajmniej.
milusia83 ja tez zakupilam angel care dzieki czemu lepiej i spokojniej spie i tez jestem mega zadowolona,choc odpukac nie bylo sytuacji zeby maly mial bezdech tzn mam nadzieje,ze urzadzenie dziala jak nalezy bo jak go podniose to zaraz zaczyna pikac,ale gdy sobie spi to mam nadzieje,oddycha normalnie bo urzadzenie sie nie wlacza, sprzet drogi ale wart swojej ceny i posluzy naprawde dlugo i mam nadzieje,ze dla kolejnego maluszka sie nam przyda wiec taki wydatek na tak dlugoe lata mysle ze jest tego wart :)
EmiliaMsuper ze Anders odrazu pokochal siostrunie i nie jest zazdrosny :)

Niestety o kolkach wiem całe szczęście mało. Nas ominęły. Może to dzięki wodzie koperkowej, którą podawałam po 1 miesiącu życia, niestety teraz niedostępna w aptekach. I już się boję co to będzie.
Skoro nie chce leżeć na brzuszku, to może spróbuj pomasować brzuszek dłonią zgodnie ze wskazówkami zegara.
Podobno jednostajne dźwięki pomagają, np. włączony odkurzacz, suszarka.
A czy odbija po jedzeniu? Bo może to jest przyczyną. Dobrze jest potrzymać dziecko każdorazowo po jedzeniu dopóki nie odbije.

Profilaktycznie mam sab simplex, ten niemiecki. Ale nie mam pojęcia od kiedy się go podaje.

Pewnie jeszcze wiele z Was nie zauważyło nowego wątku, właśnie pielęgnacyjno-zdrowotny. Więc najlepiej tam zapytać, bo tutaj można się pogubić.
Z kolkami pewnie niejedna z nas będzie walczyć.

Ostatnia edycja:
maonka dziekuje za porade niestety masaze nie pomagaja tylko na dwie minuty znalazlam plyte z takimi dzwikami jak suszarka itp i wlasnie zamowilam bo podobno sprawdzona i dobra mam nadzieje ze zaradzi, bo suszarka to ryzyko zalaczac na caly dzien i noc znajomi raz zalaczyli tak do poltorej roku nie wylaczali wogole bez niej maly nie chcial zasnac spalili kilka suszarek i wydali kupe kasy:/ jak nie to mam nadzieje pediatra przepisze jakies kropelki bo tak sama nie chce podawac choc dostalam w paczce ze szpitala espumisan dla maluszkow wiec pewnie mozna stosowac,ale bez konsultacji z lekarzem wole nie podawac. Podaje mu herbatke koperkowa ale tez bez skutku obawiam sie ze bedzie trzeba jakos sie nauczyc patrzec na placz maluszka i jak wiekszosc mowi trzeba bedzie je przeczekac :/ Eh...... Nie mialam czasu zagladac po nowych watkach wiec dziekuje za informacje napewno tam zajrze :*

reklama
januarka - nam polozna mowila ze jesli teraz bedzie plakala mala i sie prezyla to cos zlego zjadlam co ja zagazowalo..kup w aptece takie coś- WINDI kateter dla niemowląt na kolkę kolka gazy! (2935508582) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - może coś da...takie typowe kolki bez wiekszej przyczyny sa podobno dopiero od 3 miesiaca- tak twierdzi nasz pediatra...jesli karmisz piersia to zastanow sie co jadlas a jesli podajesz butle to zmien mleko i po kazdym karmieniu trzymaj maluszka dlugo pionowo zeby mu bylo latwiej. To Windi jest sprawdzone przez moje koleżanki.

Magdus30 - gratulacje!!!

Do góry