reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

januarka u nas odpukać jak narazie kolek brak. Moja położna z kolei powiedziała mi, że przy karmieniu mm trzeba dopajać dziecko, odradziła jednak herbatke koperkową a poradziła rumiankową. Tak więc młody doi butle mleka nan pro 1. a w miedzyczasie jak się domaga daje mu herbatke rumiankową z hippa. Bąki się urywają co chwila, a kupa bez większych problemów nawet do 2 razy na dobę. Tak więc jak narazie mu służy. A jakie mm macie? Może faktycznie zmień mleko, albo zastanów się czy czegoś nie zjadłaś cięzkostrawnego skoro karmisz też piersią. Nie wiem co to znaczy kolka ale napewno nic przyjemnego zarówno dla dzidzi jak i dla Ciebie. Oby wszystko sie unormowało, buziaki :*

dziewczyny czy Wasze maluchy podrywają głowę do góry? mój bąbel to chyba jakiś siłacz tak tą głowe targa, że aż szok i potrafi przez kilka sekund nawet ja utrzymac jak np lezy na brzuchu a ja klade sie obok niego to zdarza sie ze poderwie głowke i na mnie patrzy mnie to normalnie w osłupienie wprawia bo nie wiem czy to nie za szybko. albo np klade go na boczku w lozeczku a on lezy pozniej na plecach i w poprzek łóżka. No akrobata mi się trafił mówie Wam!

reklama
Mamusia nocny marek dzieci spią to i chwila ciszy... ;)
Co do kolek też nie pomogę bo mnie to na szczęście ominęło ale też słyszałam o tej suszarce i też znam takich co spali długo przy włączonej suszarce...
idę sie jeszcze umyć i trochę do wyrka bo plecy padają....
dla ciotek które nie są wątku zamkniętym

Zobacz załącznik 532169

sobota a ja już od 6 na nogach.. ehh.. pewnie znowu zaraz się położę i jeszcze przytnę komara do 10 :-D chociaż dzisiaj już gorzej bo domownicy w domu a nie w pracy więc tak błogo już nie poleniu****e bo hałas :-(
dziewczyny ja już panikuję przed porodem :-( tak strasznie się boję że coś pójdzie nie tak.. masakra jakaś co ostatnio się ze mną dzieje :-( naprawdę wiem że to złe ale tak strasznie zazdroszczę mamusiom które już mają maleństwa obok siebie!! :-(

gosia0811 a moja to taka statyczna ta kluska że masakra.. wyczuć jakiś ruch to teraz ciężko.. jedyne co pomaga jak się martwie to zjedzenie pomelo - 15 minut później zawsze czkawkę ma to się uspokajam :-D:-D:-D
dotka super że zawitałaś - gratulacje i zdrówka dla was!
januarka współczuję kolek :-( obyście jakoś przetrwali ten ciężki okres :-( 3majcie się kochani! jedyne o czym słyszałam to masaże brzuszka i podczas przewijania na przewijaku podciąganie delikatne kolanek do brzuszka kilkukrotnie.. na youtube to chyba fajnie pokazane jest.. podobno pomaga..
maonka super wątek!!! ja jeszcze maluszka przy sobie nie mam a już czytam :-D
indziorka super że już w domciu :-) czekamy na twój powrót na forum - im więcej doświadczonych mam tym lepiej :-)
czarni jaaakie pięęękności!!!! :-):-):-)

Dziewczyny a ja jeszcze nie urodziłam a już tyle dylematów.. mam pytanie.. jak układacie do snu wasze maleństwa w dzień i w nocy? tzn chodzi o pozycje spania.. bo opinie są podzielone a ja jestem ciekawa waszego zdania na ten temat..

miłego dnia!

Hej,

melduję się w dwupaku i w calkiem dobrym humorze:) Jedziemy dziś na małe zakupy, aby uzupełnić garderobę męża w porządne spodnie.

Dotka - gratulacje:) Zdrówka i duuuużo radości dla całej rodzinki:) A Tobie szybkiego powrotu do formy.

Czarni - słodziak ten Wasz synek:) Normalnie się doczekać nie mogę, jak mojego przytulę..a to już naprawdę lada dzień:)

Januarka - życzę Ci przede wszystkim, aby się wszystko unormowało z Maluszkiem i tymi cholernymi kolkami! Też się ich obawiam...więc czytam dzielnie co dziewczyny proponują!

Trochę się wczoraj przestraszyłam, bo gardełko się odezwało. Więc długo się nie oglądając zjadłam kanapki z czosnkiem, wypiłam wodę z cytryną i miodem, a na koniec psiknęłam tantum verde. Może pomoże:)

Magdus30 gratulacje mamusiu!!!

Marzenix, aninek, czarni p
rzecudne maleństwa!

Caroline, ja mała raczej kładę na boczku, chociaż dzis na noc "zapakowałam" ją w rożek i spała na wznak. na początku trochę się stresowałam i słuchałam czy oddycha, czy jej się nie ulewa, ale luz, bardzo dobrze spała.

martinek, ja też słyszałam o tym produkcie i podobno działa i jest ekstra na kolki (znajoma mojej mamy mówiła). mam nadzieję, że nie będę musiała wypróbowywać :)

indziorka, nie ma jak to w domu. ogarniaj się i wracaj na bb!

Hej
pisze ze szpitala o 4.30 odeszły mi wody od 6 w szpitalu jestem , narazie bez większych skurcze, jak sie nic nie rozkręcić to o 17 zastrzyk!
Trzymajcie kciuki
pozdrawiam

Januarka my przechodziliśmy przez kolki a w sumie mega problemy z gazami i powiem tak, nic nie jest idealne...Możesz zobaczyć na you toube te masaże, herbatki koperkowe ostrożnie, czasem więcej zaszkodzą...Windi parę razy użyłam ale u nas zawsze powodowało kupę, więc tylko w ostateczności używałam bo nie chciałam zeby się organizm przyzwyczaił do wywoływania kupy...Używaliśmy kropelki bobotic i jeśli stosuje się je systematycznie to pomagają trochę, a to te wszystkie kropelki to jeden i ten sam skład, środek który usuwany jest z organizmu więc raczej bezpieczny ale może lepiej zapytaj położnej od kiedy można stosować.U nas ostatecznie pomógł Debridat, ale to na receptę i nie wiem od kiedy można, moja córka już była większa jak to dostała.

natal84 trzymamy kciuki!!!
ala1911 powodzenia na zakupach i oby się udały :-) oby infekcja się nie rozwijała.. zdrówka!
mila83 no właśnie też bym chciała na noc kłaść małą na boczku a w dzień może troszkę na wznak żeby cały czas nie leżała w jednej pozycji ale zastanawiam się jak to inne mamusie praktykują ;-) jak maleństwo się miewa? opowiadaj bo ciocie z bb ciekawe :-)

jeeeju kolki straszna rzecz.. mogliby stworzyć jakiś wynalazek który działa na 100% i jest bezpieczny dla maleństwa!

ja właśnie wszamałam drugie śniadanko i lecę odpoczywać bo dopiero poranek a ja nogi jak kule do kręgli już mam :-( buziaki

reklama
Czarni prześliczna jest ! :)

Caroline ja w szpitalu kładłam małego ciągle na boczku bo się bałam że jak mu się uleje to się zachłyśnie ale teraz już mniej się obawiam Mikołaj zawsze jest trzymany po jedzeniu w pionie do odbicia i nie denerwuje się jak śpi na pleckach .... i mam wrażenie że jemu na pleckach nawet wygodniej niż na boczku. Wiadomo trzeba pozycje mu zmieniać co jakiś czas żeby się główka nie zniekształciła

Indziorka w domu najlepiej co ? Szybkiego powrotu do świata żywych :D

Dotka gratuluję ! Dużo dużo zdrowia dla Ciebie i maleństwa

ala1911 kuruj się ! teraz taki okres że prawie wszyscy chorzy a przychodnie są tak przepełnione że to się w głowie nie mieści ! Zdrowiej szybciutko :)

Magdus30 gratuluje syneczka ! :)

Januarka Nasz Mikołaj też ma kolki wieczorami. Byliśmy wczoraj u pediatry mały miał akurat kupkę w pieluszce lekarz zajrzał i powiedział że kupka prawidłowa i mleka nie trzeba zmieniać. przepisał leki homeopatyczne i jakiś syrop robiony na zamówienie i kropelki BioGaia dzisiaj zacznie dostawać i zobaczymy czy zadziała :) życzę wytrwałości bo wiem co to znaczy jak dzidziuś płacze i nie idzie mu w żaden sposób ulżyć. a co do suszarku to ja puszczam z telefonu bo na youtubie jest pełno różnych dźwięków suszarek :)

EmiliaM świetnie że Anders pokochał siostrzyczkę i nie jest zazdrosny :)

Mogłybyście mi podać linka do wątku zamkniętego gdzie dodajecie zdjęcia maluszków ?

Do góry