reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

Hej Laski,

wróciłam ze szpitala, trochę zawiedziona, bo miałam nadzieję, że jednak coś konkretnego się dzieje...Nie mniej jednak, cieszę się, że chociaż z Małym wszystko ok. KTG wykazało skurcze przepowiadajace, ilość wód w normie. Jak się nic nie ruszy to mam się stawić na IP w poniedziałek o 8 rano.

Aninek - śliczna córcia:) i jaka ładna karnacja:)
Ann/uk - 3mam kciuki!
Natal84- głowa do góry, lada dzień lada chwila, a będziesz miała maleństwo przy sobie:)

Zjadłam sobie coś, ale znowu muszę zajrzeć do lodówki:) miłego dzionka, póki co:)

reklama
Witajcie

Oj widze ze coraz mniej was zostało, trzymam za was kciuki stycznióweczki :) pamietam ze jak byłam sierpniówką to tez urodziłąm jako jedna z ostatnich i tylko czytałam jak po kolei się rozpakowuja hehe;-)

U nas całkiem dobrze, Tomcio budzi się na cycka w nocy mniej wiecej co 3 godzinki więc nawet wybudzać go nie muszę , w dzień jest całkiem grzeczny, zdarzają sie jakieś cyrki przy cycku jak go szuka to jak małe zwierze sie zachowuje hehe
Ja mam za to masakre z sutkami, wczoraj krew mi juz leciala wiec w ruch poszłu nakładki i na szczescie całkiem ładnie ssie przez nie a ile rozlewa przy tym :-Dmarnotrawca heheh :-)

magda z uk ja jeszcze proponuje nawilżacz do pokoju , u nas pomagał :)
aninek sliczną masz księzniczke :)
domiska ja tam kilka razy dokarmiałam małego butlą, juz nie mam takiego cisnienia jak przy pierwszym ze tylko cyc, w momencie zmasakrowanych sutków albo braku mleka w ruch idzie butla, na szczescie jak moiwe kilka rayz sie tylko zdarzylo poki co, teraz mam duzo mleka wiec jest spoko a na sutki nakładki wiec dajemy rade :)

to i ja przedstawie mojego zwierzaczka :)

Tomuś ;)

DSC00890.jpg

witam:-)
Aninek -sliczna coreczka gratuluje ;)

natal -jeszcze troszke i bedziesz tulic malenstwo,cierpliwosci ;)

magda-wspolczuje malenstwu katarku,oby szybko mu przeszlo.moja natalka poki co nie ma problemow z katarkiem ale wczoraj cos miala zly dzien bo coroz sie budzila i przy cycu sie krzywila i przerywala ssanie,czesto ja przewijalam iale ciagle plakala,ale w nocy tylko 3 pobudki wiec troszke pospalam ;) dzis od 6 na nogach,dopiero co zasnela ;)

ala no to trzymam kciuki aby sie ruszylo:-)

marzenix synus cudowny -gratuluje:-)

mi polozna powiedziala,ze musli mozna i produkty nabialowe tez ale nie za duzo,szklanka mleka dziennie nie zaszkodzi ;) ja pije inke z mlekiem i herbatki zielone;,kasze,makarony,ziemniaki,buraki,marchewka,jablka,chude mieso itp.dozwolone.
niestety odradza wszelkie kiszonki,a ja tak uwielbiam ogorki kiszone i kapustke ;(

pozostale mamuski serdecznie pozdrawiam i milego dnia zycze.

Maonka dziękuję kochana. Póki co wypróbowałam wszystko oprócz czosnku i tej książki, ale mąż podstawił coś pod nóżki łóżeczka. Na razie jest dobrze, ale pewnie zaraz znowu go zatka i będzie płacz. Zaraz lecę czosnek obierać:happy:
Spoko :-) Może choć trochę porady przyniosą ulgę Marcelkowi
Jestem specjalistką od kataru ;-) Moja przy wyżynaniu się ząbków zawsze miała katar.
Niestety katar u dzieci trwa dłużej, u dorosłego 7 dni, a u dzieci ponad 10. I takie to uciążliwe dla małego noska. Droga oddechowa krótka, więc trzeba uważać aby nie zeszło niżej.

Co jeszcze mi się przypomniało.
Możesz też postawić koło łóżeczka wrząca wodę + np. ze 2-3 łyżki soli. Taka inhalacja. Ale to wiadomo musisz uważać przy dziewczynkach, żeby się nie oparzyły.

Jak już nasze maleństwa będą większe to super sprawą jest też wtedy smarowanie klatki piersiowej i stópek taki specyfikiem:
Pulmex Baby, ma

link mi się nie chce wkleić, chodzi mi o Pulmex Baby

Ale teraz są za małe na to.

Magda a odciągasz katar? Masz jakąś fridę?

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny !

ja już po lekarzu w weekend może sie coś rozkręcić , mały już jest nisko wszystko gotowe

aninek- zuzia cudo!!! Gratulacje!!
magda- zdrowia dla marcelka!!!8

jeeeju ja całą noc miałam do niczego przez tą awarię więc jak o 8 przyłożyłam głowę do poduszki tak dopiero niedawno wstałam.. nie wiem co się ostatnio ze mną dzieje :-(

marzenixx jaki on piękny - a za te oczy to mozna w ogień wskoczyć! :-)
magda z uk biedactwo się męczy :-( ja nie pomogę bo nie mam doświadczenia :-( ale czytam wszystko co doradzacie bo kto wie kiedy taka wiedza mi się przyda ;-) oby katar szybko przeszedł :-(

Hej mamusie i maleństwa.. życzę szybkich i lekkich porodów...niecały rok temu przezywałam to samo co Wy;) oczekiwałam na maleństwo, które pojawiło się 4 dni po terminie..;) Życzę siły i zdrówka dla maleństw...
OOO i rada dla mamuś pierdoródek- nie bójcie się porodu i nie sądzcie, że każdy pierwszy poród musi być ciężki i baaardzo długi..ja byłam przypadkiem zaprzeczającym wszystkie pierwsze opisy.. Mój pierwszy poród - siłami natury, bez szkoły rodzenia- a trwał uwaga 1godz 50 min a parte 10 min..bez znieczuleń;) Bardzo szybko i sprawnie poszło;) :-D więc nie bójcie się tylko wierzcie, że bedzie dobrze i po bólu Wasz maluszek bedzie z Wami;) buziaki, pozdrawiam..
Mamusia Dawidka ze stycznia 2012r

Hej Dziewczynki:)
Trzy dni nie czytalam, co tam u was no i czas to nadrobic... Chociaz duzo tego :)

aninek- sliczna Toja Zuzanka :) Zycze Wam zdrowia, a Tobie szybkiego powrotu do formy :)
anna/uk- 3mam za Ciebie kciuki, napewno wszystko bedzie dobrze i juz niedlugo bedziesz tulila swoja dzidzie:)
bilkadbg- bezsennosc dobrze, ze ja tego nie mam :) Chociaz niedlugo to sie juz napewno skonczy...
asia1313- chyba kazda z nas to przechodzi chociaz ja nie wiem co ze mna nie tak bo o porodzie nie mysle wcale, tylko o tym, ze moglaby juz zaczac sie akcja porodowa... Juz nie moge sie doczekac kiedy przytule swoja Kornelke. A ty lez i odpoczywaj :) Trzeba korzystac poki mozemy :)
Magda_z_uk - kurcze to nie dobrze, trzymam kciuki za Marcelka. U nas snieg nie pada, ale jest go troszke :) Oby dziewczynki zdazyly sie nim nacieszyc :)
Marzenix- sliczny jest Twoj Tomus :) Eeeeh ja juz nie moge sie doczekac :)
natal84- trzymam kciuki oby sie rozkrecilo:)

Ja dziewczynki juz wymiekam :) Dzisiaj 10 dni po terminie i nic... Jak bylam we wtorek u poloznej powiedziala 1cm rozwarcia;/ no coz moja corcia sie nie spieszy do nas chyba pod moim sercem jest jej dobrze :) W dzien malo sie rusza, ale w nocy ma koncert i daje do 2 w nocy:) W niedziele mam isc na 8 rano do szpitala na wywolanie, tylko se mysle, ze wcale odrazu oxy nie musi zadzialac, jak w przypadku czarni... Wiem co przechodzilas :) Najgorsze jest to, ze w moim przypadku nic nie robia i to kicha teraz czekac do niedzieli... Ani skurczy, nawet przepowiadajacych nie mialam i jeszcze ten bol lojenia spojowego, wiem ze raczej kazda to przechodzi... Jak w nocy wstaje to za kaloryfer sie lapie, ale juz zostalam zkrzyczana dlaczego nie budze mojego Karola, ze powinnam a nie lapie sie za grzejnik ktory moge wyrwac, ale ja nie mam serca go budzic w nocy jak spi... No nic zanudzilam was pewnie... Buziaki pozniej sie pewnie odezwe :)

reklama
Witam sie i Ja ;)

natal no to chyba pierwsza Ty sie rozpakujesz ale fajnie ze zaczyna sie u Ciebie cos dziac ;)

bilka bardzo ladnie to napisalas mimo ze ja dolaczylam dosc pozno bo chyba we wrzesniu to sie bardzo ciesze bo jestescie niesamowite ;) Wiesz to chyba bedziemy szly rowniutko bo ja bylam przenoszona o 8 dni i moj D tak samo do tego moja siostra rowniez przenosila 10 dni az cc miala;)

maonka to trzymam kciuki bys dotrwala rowny tydz do wizyty a pozniej niech sie dzieje co chce;)

Asia czekamy czekamy szybko minie ;)

caroline zawsze jakies usterki bidulko a tu zaraz dzidzia bedzie . Ostatnio trzymalysmy kciuki bys w domu powodzi nie miala to jak na zlosc na piwnice poszlo. Trzymam kciuki za ustabilizowanie sytuacji ;-)

milusia no to maly twoj to nocny chlopak ;D Ja sie nie znam kompletnie jakby przestawic dobe by w nocy spal a w dzien szalal wiec niestety nie pomoge.

aninek ale slicznosci ta twoja malutka Ksiezniczka ;-) I super ze sobie tak fajnie radzisz.

marzenixx ale slodziak z twojego syneczka ;)

ala ale dobrze ze przynajmiej wszystko ok wkoncu musi sie wreszcie cos u Cb rozkrecic ;)

Magda no to dziewczynki musza korzystac bo nie wiadoo ile taki snieg wytrzyma ;) Ulepia pewnie pieknego balwanka;)

Ja dzisiaj sie wyspalam zjadlam sniadanko i cos od pol godz mnie brzuszek na dole pobolewa mala sie rusza wiec jest ok i nie licze na porod;) W pon wizyta u gina zobaczymy co mi powie ;)

Do góry