reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Hej Laski,

wróciłam ze szpitala, trochę zawiedziona, bo miałam nadzieję, że jednak coś konkretnego się dzieje...Nie mniej jednak, cieszę się, że chociaż z Małym wszystko ok. KTG wykazało skurcze przepowiadajace, ilość wód w normie. Jak się nic nie ruszy to mam się stawić na IP w poniedziałek o 8 rano.

Aninek - śliczna córcia:) i jaka ładna karnacja:)
Ann/uk - 3mam kciuki!
Natal84- głowa do góry, lada dzień lada chwila, a będziesz miała maleństwo przy sobie:)

Zjadłam sobie coś, ale znowu muszę zajrzeć do lodówki:) miłego dzionka, póki co:)

reklama
Witajcie

Oj widze ze coraz mniej was zostało, trzymam za was kciuki stycznióweczki :) pamietam ze jak byłam sierpniówką to tez urodziłąm jako jedna z ostatnich i tylko czytałam jak po kolei się rozpakowuja hehe;-)

U nas całkiem dobrze, Tomcio budzi się na cycka w nocy mniej wiecej co 3 godzinki więc nawet wybudzać go nie muszę , w dzień jest całkiem grzeczny, zdarzają sie jakieś cyrki przy cycku jak go szuka to jak małe zwierze sie zachowuje hehe
Ja mam za to masakre z sutkami, wczoraj krew mi juz leciala wiec w ruch poszłu nakładki i na szczescie całkiem ładnie ssie przez nie a ile rozlewa przy tym :-Dmarnotrawca heheh :-)

magda z uk ja jeszcze proponuje nawilżacz do pokoju , u nas pomagał :)
aninek sliczną masz księzniczke :)
domiska ja tam kilka razy dokarmiałam małego butlą, juz nie mam takiego cisnienia jak przy pierwszym ze tylko cyc, w momencie zmasakrowanych sutków albo braku mleka w ruch idzie butla, na szczescie jak moiwe kilka rayz sie tylko zdarzylo poki co, teraz mam duzo mleka wiec jest spoko a na sutki nakładki wiec dajemy rade :)

to i ja przedstawie mojego zwierzaczka :)

Tomuś ;)

DSC00890.jpg

witam:-)
Aninek -sliczna coreczka gratuluje ;)

natal -jeszcze troszke i bedziesz tulic malenstwo,cierpliwosci ;)

magda-wspolczuje malenstwu katarku,oby szybko mu przeszlo.moja natalka poki co nie ma problemow z katarkiem ale wczoraj cos miala zly dzien bo coroz sie budzila i przy cycu sie krzywila i przerywala ssanie,czesto ja przewijalam iale ciagle plakala,ale w nocy tylko 3 pobudki wiec troszke pospalam ;) dzis od 6 na nogach,dopiero co zasnela ;)

ala no to trzymam kciuki aby sie ruszylo:-)

marzenix synus cudowny -gratuluje:-)

mi polozna powiedziala,ze musli mozna i produkty nabialowe tez ale nie za duzo,szklanka mleka dziennie nie zaszkodzi ;) ja pije inke z mlekiem i herbatki zielone;,kasze,makarony,ziemniaki,buraki,marchewka,jablka,chude mieso itp.dozwolone.
niestety odradza wszelkie kiszonki,a ja tak uwielbiam ogorki kiszone i kapustke ;(

pozostale mamuski serdecznie pozdrawiam i milego dnia zycze.

Maonka dziękuję kochana. Póki co wypróbowałam wszystko oprócz czosnku i tej książki, ale mąż podstawił coś pod nóżki łóżeczka. Na razie jest dobrze, ale pewnie zaraz znowu go zatka i będzie płacz. Zaraz lecę czosnek obierać:happy:
Spoko :-) Może choć trochę porady przyniosą ulgę Marcelkowi
Jestem specjalistką od kataru ;-) Moja przy wyżynaniu się ząbków zawsze miała katar.
Niestety katar u dzieci trwa dłużej, u dorosłego 7 dni, a u dzieci ponad 10. I takie to uciążliwe dla małego noska. Droga oddechowa krótka, więc trzeba uważać aby nie zeszło niżej.

Co jeszcze mi się przypomniało.
Możesz też postawić koło łóżeczka wrząca wodę + np. ze 2-3 łyżki soli. Taka inhalacja. Ale to wiadomo musisz uważać przy dziewczynkach, żeby się nie oparzyły.

Jak już nasze maleństwa będą większe to super sprawą jest też wtedy smarowanie klatki piersiowej i stópek taki specyfikiem:
Pulmex Baby, ma

link mi się nie chce wkleić, chodzi mi o Pulmex Baby

Ale teraz są za małe na to.

Magda a odciągasz katar? Masz jakąś fridę?

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny !

ja już po lekarzu w weekend może sie coś rozkręcić , mały już jest nisko wszystko gotowe

aninek- zuzia cudo!!! Gratulacje!!
magda- zdrowia dla marcelka!!!8

jeeeju ja całą noc miałam do niczego przez tą awarię więc jak o 8 przyłożyłam głowę do poduszki tak dopiero niedawno wstałam.. nie wiem co się ostatnio ze mną dzieje :-(

marzenixx jaki on piękny - a za te oczy to mozna w ogień wskoczyć! :-)
magda z uk biedactwo się męczy :-( ja nie pomogę bo nie mam doświadczenia :-( ale czytam wszystko co doradzacie bo kto wie kiedy taka wiedza mi się przyda ;-) oby katar szybko przeszedł :-(

Hej mamusie i maleństwa.. życzę szybkich i lekkich porodów...niecały rok temu przezywałam to samo co Wy;) oczekiwałam na maleństwo, które pojawiło się 4 dni po terminie..;) Życzę siły i zdrówka dla maleństw...
OOO i rada dla mamuś pierdoródek- nie bójcie się porodu i nie sądzcie, że każdy pierwszy poród musi być ciężki i baaardzo długi..ja byłam przypadkiem zaprzeczającym wszystkie pierwsze opisy.. Mój pierwszy poród - siłami natury, bez szkoły rodzenia- a trwał uwaga 1godz 50 min a parte 10 min..bez znieczuleń;) Bardzo szybko i sprawnie poszło;) :-D więc nie bójcie się tylko wierzcie, że bedzie dobrze i po bólu Wasz maluszek bedzie z Wami;) buziaki, pozdrawiam..
Mamusia Dawidka ze stycznia 2012r

Hej Dziewczynki:)
Trzy dni nie czytalam, co tam u was no i czas to nadrobic... Chociaz duzo tego :)

aninek- sliczna Toja Zuzanka :) Zycze Wam zdrowia, a Tobie szybkiego powrotu do formy :)
anna/uk- 3mam za Ciebie kciuki, napewno wszystko bedzie dobrze i juz niedlugo bedziesz tulila swoja dzidzie:)
bilkadbg- bezsennosc dobrze, ze ja tego nie mam :) Chociaz niedlugo to sie juz napewno skonczy...
asia1313- chyba kazda z nas to przechodzi chociaz ja nie wiem co ze mna nie tak bo o porodzie nie mysle wcale, tylko o tym, ze moglaby juz zaczac sie akcja porodowa... Juz nie moge sie doczekac kiedy przytule swoja Kornelke. A ty lez i odpoczywaj :) Trzeba korzystac poki mozemy :)
Magda_z_uk - kurcze to nie dobrze, trzymam kciuki za Marcelka. U nas snieg nie pada, ale jest go troszke :) Oby dziewczynki zdazyly sie nim nacieszyc :)
Marzenix- sliczny jest Twoj Tomus :) Eeeeh ja juz nie moge sie doczekac :)
natal84- trzymam kciuki oby sie rozkrecilo:)

Ja dziewczynki juz wymiekam :) Dzisiaj 10 dni po terminie i nic... Jak bylam we wtorek u poloznej powiedziala 1cm rozwarcia;/ no coz moja corcia sie nie spieszy do nas chyba pod moim sercem jest jej dobrze :) W dzien malo sie rusza, ale w nocy ma koncert i daje do 2 w nocy:) W niedziele mam isc na 8 rano do szpitala na wywolanie, tylko se mysle, ze wcale odrazu oxy nie musi zadzialac, jak w przypadku czarni... Wiem co przechodzilas :) Najgorsze jest to, ze w moim przypadku nic nie robia i to kicha teraz czekac do niedzieli... Ani skurczy, nawet przepowiadajacych nie mialam i jeszcze ten bol lojenia spojowego, wiem ze raczej kazda to przechodzi... Jak w nocy wstaje to za kaloryfer sie lapie, ale juz zostalam zkrzyczana dlaczego nie budze mojego Karola, ze powinnam a nie lapie sie za grzejnik ktory moge wyrwac, ale ja nie mam serca go budzic w nocy jak spi... No nic zanudzilam was pewnie... Buziaki pozniej sie pewnie odezwe :)

reklama
Witam sie i Ja ;)

natal no to chyba pierwsza Ty sie rozpakujesz ale fajnie ze zaczyna sie u Ciebie cos dziac ;)

bilka bardzo ladnie to napisalas mimo ze ja dolaczylam dosc pozno bo chyba we wrzesniu to sie bardzo ciesze bo jestescie niesamowite ;) Wiesz to chyba bedziemy szly rowniutko bo ja bylam przenoszona o 8 dni i moj D tak samo do tego moja siostra rowniez przenosila 10 dni az cc miala;)

maonka to trzymam kciuki bys dotrwala rowny tydz do wizyty a pozniej niech sie dzieje co chce;)

Asia czekamy czekamy szybko minie ;)

caroline zawsze jakies usterki bidulko a tu zaraz dzidzia bedzie . Ostatnio trzymalysmy kciuki bys w domu powodzi nie miala to jak na zlosc na piwnice poszlo. Trzymam kciuki za ustabilizowanie sytuacji ;-)

milusia no to maly twoj to nocny chlopak ;D Ja sie nie znam kompletnie jakby przestawic dobe by w nocy spal a w dzien szalal wiec niestety nie pomoge.

aninek ale slicznosci ta twoja malutka Ksiezniczka ;-) I super ze sobie tak fajnie radzisz.

marzenixx ale slodziak z twojego syneczka ;)

ala ale dobrze ze przynajmiej wszystko ok wkoncu musi sie wreszcie cos u Cb rozkrecic ;)

Magda no to dziewczynki musza korzystac bo nie wiadoo ile taki snieg wytrzyma ;) Ulepia pewnie pieknego balwanka;)

Ja dzisiaj sie wyspalam zjadlam sniadanko i cos od pol godz mnie brzuszek na dole pobolewa mala sie rusza wiec jest ok i nie licze na porod;) W pon wizyta u gina zobaczymy co mi powie ;)

Do góry