reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

Ja właśnie wróciłam ze spacerku - u mnie aura przecudowna.. tylko kilka stopni na minusie, drogi białe, wszędzie pełno śniegu ;-) także wyszłam pod pretekstem zakupu pieczywa - bo lekarz kazał baardzo ograniczać spacery ze względu na opuchliznę..

Patiinka
też się zastanawiałam jak to będzie jak zaczniemy werandować małą.. też chcemy zaczynać od balkonu i zobaczymy jaka będzie reakcja:-) jak zajmowałam się moją chrześnicą to zawsze mi na spacerku usypiała - bez względu czy na dworze mróz, deszcz czy słońce ;-) chyba maluchom służy świeże powietrze :-) sama bym pospała jakby ktoś zechciał mnie powozić :-D:-D:-D

malinka ciekawe jak urodzimy to czy dalej takie zachcianki będą nas męczyły.. ja też już ostatnie dni pozwalam sobie na co popadnie bo jak mała się urodzi to się skończy.. a co do spodenek to pewnie śliczne są i za taką cenę też bym się skusiła..

aninek czekamy na dobre wieści - kto wie może już masz malutką obok siebie :tak:

reklama
Afja Rozbawiłaś mnie tym PS3 :-DPowiedziałam mojemu M, że jak się dogada z syneczkiem, to pewnie też pozwoli mu pograć chwilę na xbox :-) Jest duże prawdopodobieństwo, że tak będzie, bo mój M jako dziecko był podobno bardzo cichutki i grzeczny:tak:

Emilia Brawo! GRATULUJĘ! Dużo zdrówka i szybkiego powrotu do domku! :-)

caroline no naprawde cudowna sprawa z tym werandowaniem :) mały nadal śpi jak suseł, aż byłam przed chwilą sprawdzić czy ktoś mi dziecka nie porwał :-) jak tak będą na niego wpływać spacerki to jestem zachwycona. Błogi spokój.. Aż kawka inaczej smakuje :-)

Magda_z_uk wyczytałam, że nie karmisz piersią. Ściągasz pokarm czy karmisz Marcelka mm? Bo zastanawiam się czy nie zmienić mleka Olinkowi, bo tym Nanem Pro 1 coś się chyba słabo najada to moje dziecko, albo taki z niego głodomorek. Słyszałam pozytywne opinie o bebilonie choć sama już nie wiem, czy jest sens żeby kombinować skoro to dobrze przyswaja. Czekam więc na rade potrójna mamo :)

Patinka ja też nie mogę się doczekać aż będę mogła wyjść z wózeczkiem na spacer...ale ja to się muszę najpierw córci doczekać:-D
agaagaaga poprostu nasze dzieci są grzeczne i czekają do terminu, oby zawsze były takie usłuchane:-p
caroline no moje zachcianki są ostatnio większe niż przez całą ciążę:-D ale co tam, dobre samopoczucie mamusi też jest ważne dla dziecka:-D a spodenki potem postaram się wrzucić na zakupowy

EmiliaM gratulacje!! Mała sama wybrała w jaki sposób ma przyjść na świat.

Aninek pewnie już masz Zuzię przy sobie :)

Indziorka gratulacje :-)

U mnie jak na razie oznak porodu brak. Coraz częściej mi brzuch twardnieje. Takiego kataru jak dziś dawno nie miałam :confused2:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny zasiadam w końcu, żeby Was nadrobić, ale ciężko będzie. Ponad 50 stron:szok: No nic. Najpierw spóźnione gratulacje:

Mum to be, Baska,Marzenka,Filkat, Ada, serdecznie gratuluję Wam przyjścia na świat Waszych synków!

Marta87, Alicja32,a33, Mila83, Zuza123, Indziorka, EmiliaM, Czarni dla Was gratulacje ogromne z okazji narodzin Waszych córeczek!

Życzę Wam, aby Wasze maluszki rosły silne i zdrowe. By były źródłem nieustającej radości i abyście każdego dnia mogły czerpać niekończącą się radość z bycia MAMĄ:-)

congratulations-graphics21.gif

Aninek trzymam mocno kciuki za jak najszybsze i najmniej bolesne rozwiązanie!!!:-)

Emilia normalnie nie wierzę, że Ci się taka akrobatka trafiła. Uparciuszek mały. Suma sumarum postawiła na swoim:-p:-)

Kropka powodzenia na jutro. Oby poszło szybko i sprawnie:tak:

Gosia, Caroline, Maonka, Asia1313, Natal84, Agaagaaga14, Kaja28, M@linka, Ala, Elisse, Biłka, Sylvanas, Asiorek, Arbuz, Miętowa, Magdus30, Flamandka, Lanja, Glineczka, Dorotqua i za wszystkie potrzebujące trzymam wciąż mocno kciuki. Obyście przytuliły swoje maluszki jak najszybciej!:-)

Czarni, Marta
śliczne córeczki macie! Uściska dla nich od forumowej cioteczki:-)

Patinka ja karmię mm. To mój wybór. Młody jest na Aptamilu. W Polsce to jest Bebilon. Z doświadczenia wiem, że ma samk najbardziej podobny do mleka matki i jakoś go instynktownie wybrałam. Marcelek się najada i ładnie przybiera, więc ja jestem zadowolona. Z Pl bym może jeszcze wybrała Hipp mleczko probiotyczne. Jest bardzo dobre na takie małe brzuszki dzięki tym probiotykom. Tutaj w Uk go nie ma, więc nie miałam możliwości wyboru:happy: Jeśli czujesz, że małemu wiecznie mało, to spróbuj zmienić. Jak się okaże, że wciąż za mało, to znaczy, że taki głodomorek. Możesz też mu podawać wodę do picia, żeby go troszkę oszukać, ale nie koniecznie.

Dziewczyny
przejrzałam ponad 50 stron. Mam nadzieję, że o nikim nie zapomniałam. Teraz już uciekam, bo Marcelek się budzi. Postaram się opisać później, co u nas? Jak sobie radzimy, no i być w miarę na bieżąco z Wami, bo brakuje mi forum:sorry: Trzymajcie się i do napisania:-)

Ostatnia edycja:
Magda_z_uk - dziękuję bardzo !!! Jak czytam codziennie o kolejnych mamusiach, które tulą już maleństwa, to z jednej strony wielka radość, a z drugiej strony coraz większy strach, żeby wszystko poszło dobrze.
Zostało nas już naprawdę mało.

jeżeli chodzi o grudniowe maleństwa i te niedzielne, to mój pierwszy syn do takich należy :) Muszę powiedzieć tak - leniuszkiem był i jest - hihi :) Ale jeżeli chodzi o spokój i grzeczność - jak był maleńki - to pozostowało tutaj duuuuuuuuuuuuużo, bardzo duuuuuuuuuużo do życzenia :):):) - no ale to już zależy od dziecka :)

Pozdrawiam wszystkie mamy mające już dzieciaczki przy sobie i te które tak jak ja nadal czekają
:-)

Mam jeszcze pytanie do mam, które orientują się w temacie. Czy Wasi mężowie / partnerzy brali lub będą brać po porodzie opiekę na zdrowe dziecko (nie mylić z ojcowskim - bo to również się należy). Jakie dokumenty były potrzebne i kto je wystawia. Gdzieś przeczytałam, że w szpitalu mogą wystawić dokument.

reklama
Dziewczyny musze sie pochwalic ze dopielam swego Moja ksiegowa posprawdzala to wszystko jeszcze raz i wyszlo ze system zle wyliczyl moja wyplate :-):-)Takze dostane wyrownanie Ale sie ciesze :-):-)

Do góry