reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

Ja już mobilizuje ja od 10 dni i z marnym skutkiem... :-/

Dzięki wielkie za kciuki potrzebne będą ja to spać na bank nie pójdę jestem tak omotana ta sytuacja jak nie wiem co...

Będę dawać relacje co sie dzieje mam nadzieję że będę mieć neta to będę i ja i wy na bierzaco a i tak mam numery to do któreś sie odezwę

Cały czas sie zastanawiam czy wszystko mam zachowuje sie jak dziecko mimo że torba była pakowana starannie z lista by niczego nie zapomnieć...

reklama
Fioletowa dziękujemy za wieści...Alicja już pewnie ma swojego dzidziusia przy sobie...super :-)

Czarni
wszystko gotowe to czas na odejście wód w nocy i skórczybyki i prosto na porodówkę.

Caroline bóle puścily. Ale pewnie w nocy, albo nadd ranem znowu zacznie pobolewać. Standardowo tak mam już.
Co do pokoiku muszę jakieś fotki w końcu porobić i wstawić na odpowiedni wątek.
A mały daje mi popalić...najśmieszniej jak stoję przed lustrem i widzę jego stópki po bokach jak nimi kopi pod żebra...w sumie teraz nie widać mi żeber - tylko tuszczyk je okalający :-) o i to dobre stwierdzenie !
Aninek smacznej kolacyjki. Zuzia ładnie fika u mamusi w brzusiu.

Indziorka widzę, że u Ciebie równo 39 tydzień dzisiaj stuknął.
Ciekawe kiedy nam się rozpakujesz kochana :happy2:

Mila83 teraz nastanie czas, że styczniówki ruszą z produkcją :-D

gosia081145 jak się czuję moja kumpelka - stycznióweczka będąca w tym samym dniu i tygodniu ciąży co ja?
Jak maluszek? Daje popalić ? U Ciebie będzie dziewuszka o ile dobrze pamiętam, a u mnie chłopczyk ;-)

maonka
odpoczywaj kochana ile się da i jak najwięcej przespanych nocek, bo niebawem maluszki dadzą nam popalić.

Jaki ja mam dzisiaj apetyt :-D:-);-):tak: pochłaniam dziś dość ładnie jedzonko. Hehehehe. Już się nie mogę doczekać mojej sobotniej imprezki z kumpelkami: BABY SHOWER MOJEGO MARCELKA :happy:
Cioteczki się zjadą, łącznie z mamusią będzie nas 8 kobitek :-) babiniec niezły w domku :tak:

Ostatnia edycja:
Alicja powodzenia ;)

Indziorka no male lobuziary nam rosna w tych brzuszkach ;D Jak bedzie po ojcu to bedzie ciezko. Moj zawsze powtarza tak "urode po mnie a charakter musi po Tobie " Beszczelny no ;D Moja lubi mnie wkrecac z rana bo caly dzien jest wiercipieta albo wypcha tylek albo sie wierci czasem mnie boksuje ale juz miejsca chyba nie ma;D

caroline dobre pytanie z tym jedzeniem tez jestem ciekawa;) A moja mala to jest wiercipietka zawsze cos wypcha albo raz na jeden bok sie przewroci raz na drugi albo prezy nie czuje juz jakis kopniakow ale za to naciska mi od ponad tyg okolice pepka a bol niesamowity i to jej raczka chyba ;) Wiec raczej sie wierci niz szaleje;)

Dziewczyny a wiec codziennie ktoras z Nas rodzi ale fajnie ;)

Teraz sie zegnam mala sie wierci co sprawia mi juz bol pewnie domaga sie lezenia wiec mykam spac bo jutro wizytka;) Dobranoc;)***

bilka no to bedzie parka moze w tym samym czasie przyjda na swiat i beda "styczniowkowe blizniaki" ;D hehe Mala sie wierci co sprawia mi bol twoj tez sie tak wierci Marcelek ? Ale ja cos czuje ze przenosze ;-)

Czarni coś za dobrze Twojemu dziecku w brzuszku
Fioletowa dzięki za wieści, a dla Ciebie spokojnej ciąży. I ciekawe czy już jest po, czy dopiero po północy pojawi się na świat nowe dzieciątko
Biłka tylko żebyś nie zrobiła koleżanką numeru i nie urodziła przed sobotą, bo bez Ciebie będą się bawić

Ostatnia edycja:
Maonka żebyś wiedziała że za dobrze...

Ale to podobno u nas rodzinne przenoszenie i wywoływanie porodów :-D i siostra mi powtarza żebym za dobrze nie miała to muszę wszystkim dorównać jej też 2 porody wywoływali po terminie ;-)

Biłka to jest niby według okresu- niezaakceptowanego przez panią doktor na początku, bo z USG wychodzi dzisiaj 38 i 4 dni;) ale ogólnie wszystkie terminy krążą wokół 20 :p plus minus parę dni;) ja chcę już się rozpakować, bo mój organizm nie ogarnia dzisiaj to już w ogóle teraz dramat jest :/ zasnęłam koło 23:10, a zerwało mnie 23:30 góra, bo jak wróciłam z łazienki po konkretnym czasie tam spędzonym (mój organizm się oczyścił do reszty:/) to była dopiero 23:54.... i teraz znowu leżę z silniejszymi skurczami i marzę o śnie :/

Gosia Mój bardzo chciał, żeby ogólnie dzieci były podobne do mnie, ale mi to nie pasowało :p mam nadzieję, że młoda będzie miała jego oczy reszta to tam jakoś zniosę, bo kości twarzoczaszki normalnie jak ze mnie ściągnięte... w sumie co to wyjdzie tak na prawdę z mieszanki genów to się okaże za jakiś rok albo więcej :p bo siostrzeniec teraz przez prawie rok był toczka w toczkę tata i jego strona rodziny, a teraz zaczyna bardziej siostrę przypominać :p

Leżę i popłakuję z bezsilności i niewiedzy :/

milusia zdrówka dla ciebie! teraz to cholerstwo każdego łapie....:(
bilka spokojnie to na pewno nic groźnego, mnie też co chwila coś kłuje, boli ale już przywykłam i zwalam to na coraz większy ciężar, nic iwęcej...
Emilia o kurcze ale jaja:( mam nadzieje że jutro położna ci sprawdzi i że jednak to tylko wrażenie, szkoda by było.... ciekawa jestem czy w razie jeżeli znów wróciła główką do góry to znów ECV? hmm nie mam pojęcia....
agaagaaga współczuje z tymi odwiedzinami, a co do kozul do porodu to chyba wszedzie trzeba mieć swoje
Indziorka no niefajnie z tymi skurczami i zgagą, a przeziębienie coś ci puściło? mam nadzieje że już lepiej:)
czarni trzymam kciuki za jutro!!
Alicja i jak tam???? pewnie juz cieszysz sie razem z dzidzią:-):-)
aninek o dobrze że mi jedzeniu przypomniałaś:-D musze kupić w ten weekend coś co zabiore ze soba do szpitala, chyba jaieś owoce w puszce i coś tam jeszcze, niby wody to mi pewnie będa przynosić pod dostatkiem ale i tak swoją wezmę:tak: za to dziś kupiłam w końcu klapki, tylko mydelniczke musze kupić....
caroline mój spokojny od kilku dni, ale jakoś zwaliłam to wcześniej na choróbsko, bo kaszlałam co chwila, a tak to daje jeszcze znać o sobie, akurat kiedy myśle że sie coś nie rusza to daje znać mamusi;)

ciekawe jak tam Alice, wczoraj cc miała:)

uzupełniłam w końcu liste maluszków, wysłałam prośbe o dodanie dziewczyn do wątku zamkniętego, poczytałam.... plecy cos mnie pobolewają, ogólnie z dnia na dzień coś nowego mnie zaczyna boleć, dziś np przy energicznym zgięciu łokcia poczułam taki nerwoból... młodego zaprowadziłam do przedszkola, po drodze do domu zahaczyłam o 3 sklepy i moje spojenie wołało o pomoc.... dobrze że to już tylko kilka dni zostało:sorry2:

ogólnie to mnie jakaś panika ogarnia że mam dużo rzeczy nieporobione... nie moge znaleźć góry od szczytu łóżeczka, trzeba pomalować kawałek ściany u Konrada, złożyć drugie łóżko, przestawić meble, jeszcze mi jedno prasowanie ciuszków zostało, na wszystko mało czasu bo M na nocki chodzi a jak wraca no to musi odespać, zanim wstanie to już późno i czasu brakuje, chyba cały weekend będzie nieźle pracowity:p jeszcze szafka sie Konradowi rozwaliła z ubraniami i trzeba kupić nową, niestety tej sie nie odratuje.... aaa szkoda gadać:/

reklama
Więc moja noc do dupy
Udało mi sie ładnie usnac o 12 to o 2 tak mi sie siku chciało że nie mogłam z łużka sie podnieść taki miałam ciężki brzuch... Koło 3 znowu usnelam i od od 4 30 leże i gapie sie w sufit...

Do góry