reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

Hej kochane,

tak bardzo chciałabym być z Wami częściej, ale cholerka na początku wiadomo uczyliśmy się siebie....ogarnialiśmy z męzem ten motłoch, a wczoraj jak już chciałam sobie przysiąść na kompie, złapały mnie takie dreszcze, zimne poty, że nie wiedziałam od czego, czy od cycka, który masakrycznie boli i jest cały czerwony, czy od nacięcia, które dziwnie pobolewa, czy od macicy, która ma tak, że dwa dni nic nie leci, a dwa dni krwotok.....w końcu doszłam do wniosku, że to najzwyczajnieszje grypsko, które dopadło moją osobę, echhhhh...No i temperatura 38...echhh

Codziennie sypiam po 3,5h bo mały nie lubi w nocy spać, z kolei cały dzień by przespał, ale mając w domciu dwulatka nie jestem w stanie pospać i tak jakoś coraz słabsza, coraz bledsza i wczoraj mnie dopadło.....

Moja waga masakrycznie leci w dół, ważę już tyle, co w momencie zajścia w ciążę no i to niestety mnie bardzo osłabia, a apetytu to ja w ogóle nie mam, wciskam w siebie, no i piję dużo..............

Ogólnie jest w porządku, trzeba się nastawić na przetrwanie bo inaczej by się nie dało, oby do wiosny, oby do wiosny hehehe.....

Gratuluję Mmmmum to be, kolejnej rozpakowanej mamuśce no i trzymam kciuki za rozkręcające się akcje, zwłaszcza MArzenixxx no i Czarni, która jest chyba rekordzistką.....

Wpadnę niebawem i normalnie odpiszę, tylko czas musi być, dzisiaj mimo gorączki sobie bardziej pozwalam, bo mąż wziął synka do bawialni, ja gniję w wyrze, maluszek, je, robi kupy, je, a ja na krzywych nogach zmieniam pieluszki i wychodzę do toalety.....

reklama
Ale tu dyskusje o herbatce sie zrobily ;) Na kazdego co innego dziala jedna moze wszystko druga nic;)

czarni ładne imie dla córci powodzenia jutro;)

bilka nie zapomnimy pamietamy ;-) A co tych boli to Ci nie pomoge bo dopiero sama zaczynam odczuwac jakies skurcze;D

kropka trzymam kciuki bys wytrzymala do wtorku;)

Indziorka No to malutka sie z Toba bawi ;D hehe

Ada zdrówka ;)

Hej :-D

Troszkę mi pomogłyście, ale cholerka nie wiem od czego te bóle.
Czy to przepowiadające, czy jakie? Bo nie rozumiem tego pobolewania tylko z jednej strony podbrzusza...dziwnie się to zaczyna.
Jak któraś coś może jeszcze doradzić i ma wiedzę na temat pobolewania takiego będę wdzięczna. Dziękuję.

Hej

U mnie humor wisielczy bo na 100% jestem pewna ze Ania sie przefikolkowala i jest glowa do gory. Jutro widze sie z polozna zeby to dokladnie sprawdzila. Tesciowie dzisiaj do nas przyjechali wiec Anders zadowolony ze dziadkowie sa, no i mamy back up w razie jak by sie porod zaczal wiec jestem spokojniejsza troche.

Czarni trzymam kciuki za szybkie rozwiazanie. Nadia ladne imie :tak:

Bilka moze te bole masz takie od polozenia dzidziusia, moze jakos glowka naciska na jajnik po jednej stronie.

Ada u mnie oczywiscie ECV nie bylo lajtowe, mezowi reke sciskalam, bralam glebokie oddechy a i tak 3 razy lekarz musial przerywac bo myslalam ze mi jajniki wyrwie, no ale jakos mu sie udalo, szkoda ze mala sie zdecydowala znow przekrecic, chyba w nocy bo przeciez na koniec USG potwierdzilo ze byla glowa w dol i nawet moj brzuch innaczej wygladal, a teraz znow glowka jej nad moim pepkiem wystaje. :dry:

Milusia zdrowka dla ciebie, a na te piersi to ponoc liscie kapusty trzeba dawac i to ma niby pomagac.

Bilka to napewno nie nic złego ! Ja myśle tez ze to mały uciska ! Jest większy i sie rozciąga, ja tez mam czasem rożne bóle, i moja lekarz powiedziała ze to dzidzi , jutro pójdziesz na KTG i zobaczysz , póki co luz bo napewno nic złego!

Czarni- ślicznie imię!

EmiliaM uff miejmy nadzieję że Ania nie spłatała mamusi figla i leży spokojnie główką do dołu!!!:tak:
milusia zdrówka i regeneracji sił! oby wszystko było dobrze kochana..
czarni piękne imię!!! :-)
indziorka posłuszne to twoje maleństwo że tak czeka na termin :-)

a ja wróciłam dzisiaj z ostatnich zajęć w szkole rodzenia.. dostałam troszkę gazet, ulotek, próbek.. :-)
a teraz odpoczywam troszkę i regeneruję siły ;-)

Milusia Szkoda, że i Ciebie grypa dopadła. Kuruj się kochana i dbaj o siebie, bo padniesz jak muszka.

Biłka Czasem skurcze czuć wyraźnie z jednej strony. Prawdopodobnie wynika to z budowy ciała. Ja na początku też zastanawiałam się, co mnie tak kłuje zawsze po prawej stronie i to były skurcze. Moja mama jak była w ciąży z moim bratem, to 2 dni przed porodem położyli ją do szpitala, bo miała właśnie taki ból po prawej stronie. W tamtych czasach lekarze mieli do dyspozycji tylko stetoskop i nie wiedzieli co się dzieje. Przyszła taka stara polożna na dyżur i powiedziała, że to poród idzie. Także nie martw się.

Emilia Fajnie, że macie pomoc w domku. Zawsze to większy komfort psychiczny. Mam nadzieję, że jutro położna Cię uspokoi i powie, że dzidzia jest w dobrej pozycji. Powodzenia.

Ja po wizycie to jestem taka zmeczona ze szok Hmmm dzisiaj sie dopiero dowiedzialam ze w moim szpitalu to koszule do porodu musze miec swoja :szok: I ze u nas jest tez wprowadzony zakaz odwiedzin Nawet mezowie nie moga byc Kurcze szkoda A moj M mial mi kanapki przywozic bo ja jedzenia szpitalnego nie lubie :rofl2:

Milusia83
trzymaj sie Zdrowka zycze

Skorupka84 świetnie ze malenstwo chowa sie dobrze Oby tak dalej

sylvanas trzymam kciuki aby akcja porodowa szybko sie ruszyla

Gosia Bo to wredota mała po rodzicach jest :p znaczy mówię skurcze się utrzymują, ale oprócz tego zrobiła mi zgagę i jest mi mega nie dobrze:/

Caroline niech sie trzyma terminu jak chce tylko mniej boleśnie bym prosiła :p ja wiem, że ona rządzi, ale niech mi coś sił na poród zostawi :/ chyba idę spać, bo padam na twarz :p

reklama
Biłka to na pewno nic groźnego, mnie tak chyba kuło przez miesiac, na usg akurat wyszło i wtedy było to nawet widać, że mały mial nogi jakoś po turecku i walił kolanem w jajnik, u Ciebie to pewnie głowa albo ręka :) Ech... kurcze jestem w szoku, że Emilia RTwoje malenstwo się tak umie przekręcać, mój to leń uparty, dojże ułożył się pośladkowo, to ani drgnął przez ciąże.. nawet mu się nie śniło żeby się obrucić :/

Do góry