reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Bella83 a ja chyba będę pierwsza ... chociaż dzisiaj na usg wyszło 31 grudzień ... ;p

Jestem już po wizycie, serduszko pięknie puka, rośnie idealnie, wiek identyczny jak na suwaczku :)

Lekarz dał mi płytkę Cd z nagraniem mojego okruszka i na każdą wizytę mam przychodzić z tą płytką i będzie dogrywał :) W każdej chwili mogę włączyć, popatrzeć sobie, posłuchać serduszka, świetna sprawa ! ;)

Wyniki wszystkie w normie ;) mam odstawić kwas foliowy i zacząć brać witaminki Prenatal i w tym już jest wystarczająca ilość kwasu foliowego i innych witaminek :)

Kolejna wizyta 21 czerwca :)

Byłam dzisiaj zamówić suknię ślubną, ostatnie poprawki będą wprowadzane jeszcze na kilka dni przed ślubem bo w ciąży to nic nie wiadomo, jednego dnia brzuszka nie ma a na drugi już jest :)

reklama
No to super Cluue :) !!! Szykuj sylwestrową koszulę nocną do porodu :)
Jeżeli chodzi o seks w ciąży - stosowałam w każdej , nie zaszkodził nigdy :blink: bez zabezpieczeń oczywiście :blink:

cześć mamusie:) daaawno mnie nie było...serdecznie gratuluje udanych wizyt, dwóch serduszek:) Ja dzisiaj mam pierwszy raz dzien bez mdlosci...tzn lekko rano ale to sie nie liczy...ostatnie 3 tyg. to byla masakra..ja wprawdzie nie wmiotuje, ale ciagłe mdłości całym dniami...aż mi się płakać chciało i do tego 3 tyg. leże w łóżku ze względu na ten mój krwiak...w środę na 15 ide do ginki - prosze trzymajcie kciuki żeby kwiaka nie było ....już się oczywiście zaczęła martwić tą wizytą..oby bylo wszystko ok...co do seksu to my niestety mamy zakaz...wiec jest nam smutno:) strasznie zazdroszcze wszystkim ciężarówką które przechodzą ciąże bezproblemowo i bezobjawowo...te mdłości to jest taka masakra że sobie tego nie wyobrażałam ...już nawet sobie myślałam że więcej dzieci nie chce:)hhahah...oczywiście to były myśli w najgorszych chwilach:) Mi termin początkowo wychodził 3 stycznia, teraz przesunął się na 28 grudnia...ale nie zmienie wątku...bo juz się z wami zakolegowałam:) pozdrawiam was cieplo:)

martinek kochana trzymam kciuki, na pewno krwiak się już wchłonął i będzie ok, nie zapomnij napisać nam co Ci powiedziała lekarka, pozdrawiam

Jak usnęłam o 15 tak wstałam teraz. Jestem słaba i mnie mdli... Dziwnie się czuje, jeju a może mdłości się u mnie zaczynają? No nie mam siły dzisiaj palcem ruszyć, najlepiej się czuje jak leże i się nie ruszam. Jak wstaje to odrazu kręci mi się w głowie. Apetyt mam, ale po troszku, bo mnie zaraz zgaga pali jak zjem więcej.

Kropka87 fajnie Ci ja cały dzień na nogach nie mam jak sie położyć bo teściowa chodzi i zrzędzi że tylko sapnie mi w głowie. Mam nadzieje że szybko uda nam sie wykończyć dom bo mam jej już dosyć . Dzisiaj już nawet mężowi zapowiedziałam że jak tak będzie dalej to zamierzam Wiktorie i wyjeżdżam do mojej may bo nie zamiaruje denerwować sie i narażać dziecka.
ticker.php

Współczuje zgagi ja jak na razie nie mam w pierwszej ciąży nawet po wodzie mnie męczyła.

Wikcia pisałaś w wątku wizytowym, że karte ciąży będzięsz miała założoną w 11 tc, mój gin też powiedział, że ok 10-11 tc dopiero założy.

Miała/ma któraś z was uderzenia gorąca i zimne poty? Mnie już teraz lepiej, ale normalnie to dzisiaj myślałam, że padne... łooo masakra

Aaa i do dziewczyn palących, ja przestałam i póki co się trzymam, a dzisiaj to podejrzewam, że jakbym zapaliła, to odrazu kibelek wita

reklama
Cześć dziewczyny:-)
Już dość dawno nie odzywałam się, ale jakoś tak mnie naszła taka chandra że nic mi się nie chciało i tak się utrzymywało przez ostatni tydzień:baffled:.
Jak tam Wasze samopoczucie. Dziś u mnie wielki dzień, w końcu w pracy powiedziałam że jestem w ciąży. Heh dziwne to było doświadczenie, cieszę się że mam to już za sobą w każdym bądź razie:tak:. W zeszłym tygodniu pobrali mi krew do badań w piątek wybieram się do mojej gin z nfz już pewnie będą wyniki ;-) mam nadzieję że jestem zdrowa i wszystko jest ok. W czwartek popołudniu będę się starała dostać do mojego gina prywatnie może uda się załatwić to L4 bo siedzenie w pracy strasznie mnie męczy, nie mówiąc o jeżdżeniu do i z pracy(w każdą stronę średnio 45 minut).
Ostatnio czuję się strasznie zmęczona i co 2 godziny muszę coś przegryźć bo jak nie to zaraz robi mi się niedobrze:baffled::baffled:.

Do góry