reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

bella też się zastanawiałam nad tymi dzienniczkami, ale piszę w zeszycie taki jakby pamiętnik. Piszę o tym jak się czuję, jakie mam objawy, jakie wątpliwości i najważniejsze rzeczy, które chciałabym przekazać mojemu dziecku, aby je wychować na dobrego człowieka, tych ostatnich notatek jest najwięcej. Na jeden dzień wychodzą mi 2 strony i stwierdziłam, że w tych briokowych dzienniczkach pewnie nie wszystko by mi się zmieściło i pozostanę przy moim zeszyciku. Mam teraz wiele przemyśleń i ciąża będzie czasem, aby sobie je wszystkie poukładać, przeanalizować, pisanie mi w tym pomaga.
domiska u mnie spraw seksu narazie nie ma, bo z moim TŻ zobaczę się dopiero 30 czerwca, dlatego do tego czasu staram się za bardzo o tym nie myśleć, ale taka jedna myśl mnie zastanawia, o którą muszę spytac się lekarza. Słyszałam, że w ciąży można kochać się tylko z prezerwatywami, żeby szyjka macicy nie miała kontaktu z substancją zawartą w nasieniu. Wszystkie koleżanki, które o to pytałam, kochały się bez zabezpieczenia, ale zawsze jest ta wątpliwość...

reklama
Kurcze też o tych prezerwatywach gdzieś czytałam, a potem inną informację, że to najlepszy okres bo się partnerzy nie stresują zajściem w ciąże i sex sprawia jeszcze więcej przyjemności...
Dobrze, by było to wyjaśnić

Kropka to pewnie migrena eh wspolczuje

robila juz ktoras ten test z sody?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy Wy też tak jecie?? Matko ja jem na potęgę! 4-5 posiłków to u mnie jakiś mit, min. 6-7:( i ciągle jestem głodna:confused:
myślę tylko o jedzeniu.

co do testu to ile tej sody? i pieni się na chłopca czy inaczej?

Ostatnia edycja:
kropka wspolczuje:( Jesli jest bardzo zle, to może weź apap, ale nie jestem pewna czy na taki ból pomoże. Ja cierpiałam na bezsennosć absolutną w ostatnim miesiącu ciąży i wiem jakie to przytłaczające.

dominiska ja czekam na pierwsza wizyte, żeby dowiedzieć się czy wszystko ok. Jeśli nie będzie przeciwskazan to zamierzam wykorzystywać męża:)

titilaya z tymi prezerwatywami obowiązuje dopiero w ostatnich tygodniach, kiedy może zajsć niebezpieczenstwo przedwczesnego porodu. Teraz na pewno nam to nie grozi. Substanscja zawarta w nasieniu i której piszesz to prostaglandyny rzeczywiście mogące wpływać na otwieranie się szyjki macicy. Dlatego polecają sex bez zabezpieczenia po wyznaczonym terminie porodu dla domowego przyspieszenia:)

edit:
bella u mnie to samo:zawstydzona/y:

Bella doczytalam w necie ze do kubeczka jednego 1-2 lyzeczki sody, do drugiego poranny mocz i zalewamy potem nim sode - jak sie pieni to bedzie chlopak, jak nie to dziewczynka :)

ja moze w weekend sprobuje sie w topobawic bo w tygodniu rano przed praca czasu nie mam

zrobię jutro,
mam nadzieje, że moje maleństwo ( i nie tylko moje) będzie zdrowe oczywiście i to jest najważniejsze, ale zrobię to z ciekawości czy się sprawdzi;]
choć coś czuje, że będzie chłopak:)

Cześć dziewczyny!!
Dawno mnie tu nie było bo próbuję uprać się z końcówką studiów podyplomowych.
Wszystkim dziewczynom, które straciły swoje fasolki współczuję:( Nie traćcie nadziei, następnym razem będzie wszystko dobrze:*
Mysiak i wikcia trzymam kciuki, żeby wszystko wróciło do normy. Ja mam też termin między 12 a 14 stycznia:)
Ja też jestem ciągle głodna i już przytyłam. Ciasno mi już w ciuchach, brzuch ciągle wzdęty:/ Staram się kontrolować z jedzeniem ale ciężko mi to idzie;/ Mam raczej ochotę na kwaśne produkty i owoce. Dzisiaj robię kapuśniak na obiad:)
My też wczoraj pierwszy raz zdecydowaliśmy się na zbliżenie, chociaż lekarz już 17 maja powiedział, że nie widzi przeciwskazań. Ja miałam obawy ale na szczęscie wszystko jest w porządku.

reklama
Baska o kurcze no to zdrowiej kobietko.....no i kciuki zaciskam mocno....

Mysiak powodzenia i Wikcia musi być wszystko dobrze....

Kaja28 ooooo no to niezła niespodzianka:) oby wszystko było dobrze:)Kochana to zrób zdjęcie komórką - jak tak robię i przez bluetooth prześlij:)

Bella83 ja niby zaczynam styczeń bo termin na 1go się szykuje, ale mój pierwszy dzieciaczek szykował się dużo wcześniej, a wylazł później:) więc nigdy nie wiadomo:)Co do dzienniczka to ja enpr wszystko zapisuję....

Wikciu ciąża bliźniacza zależy głównie od kobietki:)Kochana oj to żeby mulenia szybko minęły, u mnie już jakoś to lekko opanowane...

Szylwias, a który to tc? u CIebie?

MatkaEwa ja też zawsze do wizytki odliczam heheh. Wszystko musi być dobrze...

Niebieska masz taki znaczek tak jakby okularów i przeglądasz z kompa zdjęcia, które chcesz wgrać:)

TRaschka przybij piątaka u mnie ssie 24h na dobę...

Dotka85 no przez cały rok można się spokojnie zajadać:)

MadziaMadzia ja już nie mam parcia na dziewuszkę, wręcz na odwrót, chcę drugiego chłopczyka dla mojego synusia - braciszka....

Kropka ja wczoraj miałam taką migrenę, że nie wiedziałam gdzie głowę schować...także weź apap jak trzeba...

Dardnaskela za mną chodzą czereśnie i dzisiaj zjadłam pierwszą porcję:)

Domiska1 mnie lekarz powiedział, że jak najbardziej, ale w tej fazie i w ostatniej, czyli do 13 tc i od 32tc - 37 wstrzymać się z dochodzeniem męża w środku, albo jakieś zabezpieczenie, albo nie kończyć :) hihih chodzi o prostaglandyny, które rozszerzają szyjkę....

Titylaya do 20 zobaczysz jak zleci, ja mam 16tego czerwca:)

Ola, ale zaraziłaś mnie tym kapuśniakiem echh, ale bym zeżarła:D

Do góry