reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Dorotqua witaj w klubie... ja też muszę często jeść, a najlepiej chlebek razowy z ziarnami, masełkiem i pomidorkiem :) Mniam... Ja z racji tego, że pracuje u męża, a poprzednią ciąże poroniłam poszłam na L4. Lekarz powiedział, że poronienie to jest wskazanie do l4 nawet jak w miare się czuje. Nooo na wizycie mówiłam mu, że dobrze się czuje itp no i chyba nie w pore to powiedziałam... bo zaczynam się co raz gorzej czuć, chociaż może to i przejściowe. Mówiłam mu, że nie mam mdlości, a on powiedział, że mogą przyjśc w 6,7 tyg albo nie przyjdą w ogóle... ale chyba właśnie nadchodzą.

A Ty nie masz mdłości? Jak się czujesz?

reklama
Kropka czuję się w sumie dobrze, chociaż mdłości mam nadzieję że odejdą. Nie są jakieś tragiczne(zero wymiotów :happy:) Ale dziś rano myślałam, że nie dam rady i koleżance tapicerkę w samochodzie pokoloruję zawartością żołądka:baffled:. Ale myślę że to dlatego że nie miałam czasu nic zjeść przed wyjściem tylko wypiłam zbożówkę z mlekiem i biegłam na samochód, a zwykle z samego rano pro-forma zjadałam banana(podobna świetna rzecz na poranne mdłości) poza takimi delikatnymi mdłościami które można załatwić szybką przekąską to jeszcze dochodzi senność strasznie szybko się męczę np. w piątek po pracy jak wróciłam do domu po 17 tak o 18 położyłam się spać i obudziłam się na drugi dzień około 6 rano. Mąż mówił, że jak zabita spałam :-D:-D, nawet chodzące po mnie koty mnie nie były w stanie zbudzić :-D:-D. Ogólnie staram się nie jeść za dużo tuczących rzeczy więcej pełnoziarnistego pieczywa, warzywka, owoce no i obowiązkowe 2 litry płynów jak Pani doktor zaleciła:-p.

Kropka ja cierpię na skleroze.A tak poważnie coś mam z pamiecia lekarz mi powiedział że tak czasem bywa ale mnie to martwi :( byłam u neurologa powiedział że nic mi nie jest ale musi coś byc skoro zapominam. Dobra koniec tematu

hej hej!
jeszcze chyba tutaj nie pisałam,ale czytam Was codziennie:)
Ja zaczęłam 7 tydzień i moim głównym objawem jest wieczna senność...mogłabym spać całe dnie...mdłości mam,ale są do wytrzymania. dzisiaj byłam u dentysty i jestem w szoku...w marcu/kwietniu poszłam do innego dentysty żeby zacząć leczyć ząbki i powiedział,że generalnie nie jest źle (mam refluks przez co zęby szybciej mi się psują), a dzisiaj jak poszłam do innej p.doktor to okazało się,że mam mnóstwo zębów do leczenia, do wyrwania wszystkie 8...najgorsze jest to,że pójdzie na to mnóstwo kasy, a przecież muszę to zrobić...na dodatek mój lekarz gin.który jest super,ale ceny jego wizyt to kosmos - 150 zł!...chyba mój kolejny objaw to chandra...to już nie narzekam...miłego wieczorku!:)

wczoraj mi sie slabo rano zrobilo a dzis czuje sie zupelnie inaczej, super samopoczucie od samego rana :)
wizyta juz w piatek, doczekac sie strasznie nie moge :)

Kropka u mnie chyba też się coś zaczyna tzn często mi niedobrze, nie trwa to długo ale szczególnie kiedy głodna jestem to mnie mdli, ciągle chce mi się pić i słaba jestem...W poprzedniej ciąży chyba lepiej się czułam.Dziś do ginki śmigam:)

wikcia ja tez tak mam, wszystko dobrze jest, ale czesto zapominam....

Jadalej leze, córcia u babci do piatku, a mi teskno za nia... czuje sie ok...plamienie mniejsze, od tego lezenia jak wstaje to mam zawroty głowy, ale bede lezec byle było wszystko dobrze....

pozdrawiam wtorkowo, w czwartek mam wizyte na 18-sta...

Mysiak ja prawdopodobnie wyląduję w szpitalu pod koniec ciąży (bo cholestaza się powtarza w kolejnych ciążach) i jak sobie pomyślę, że przez ok miesiąc albo dłużej nie będę widzieć mojej córeczki to mam łzy w oczach już teraz, martwię się czy sobie z tym poradzę:(

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie :) Mam krótką przerwę na zbożówkę i wracam do sprzątania domu. Weszłam rankiem na wagę i kurde 2 kilogramy do przodu !!!! niedobrze:no:. Mdłości pojawiają się ostatnio rzadziej i tak jakby senność mijała...

Do góry