reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Dorotqua witaj w klubie... ja też muszę często jeść, a najlepiej chlebek razowy z ziarnami, masełkiem i pomidorkiem :) Mniam... Ja z racji tego, że pracuje u męża, a poprzednią ciąże poroniłam poszłam na L4. Lekarz powiedział, że poronienie to jest wskazanie do l4 nawet jak w miare się czuje. Nooo na wizycie mówiłam mu, że dobrze się czuje itp no i chyba nie w pore to powiedziałam... bo zaczynam się co raz gorzej czuć, chociaż może to i przejściowe. Mówiłam mu, że nie mam mdlości, a on powiedział, że mogą przyjśc w 6,7 tyg albo nie przyjdą w ogóle... ale chyba właśnie nadchodzą.

A Ty nie masz mdłości? Jak się czujesz?

reklama
Kropka czuję się w sumie dobrze, chociaż mdłości mam nadzieję że odejdą. Nie są jakieś tragiczne(zero wymiotów :happy:) Ale dziś rano myślałam, że nie dam rady i koleżance tapicerkę w samochodzie pokoloruję zawartością żołądka:baffled:. Ale myślę że to dlatego że nie miałam czasu nic zjeść przed wyjściem tylko wypiłam zbożówkę z mlekiem i biegłam na samochód, a zwykle z samego rano pro-forma zjadałam banana(podobna świetna rzecz na poranne mdłości) poza takimi delikatnymi mdłościami które można załatwić szybką przekąską to jeszcze dochodzi senność strasznie szybko się męczę np. w piątek po pracy jak wróciłam do domu po 17 tak o 18 położyłam się spać i obudziłam się na drugi dzień około 6 rano. Mąż mówił, że jak zabita spałam :-D:-D, nawet chodzące po mnie koty mnie nie były w stanie zbudzić :-D:-D. Ogólnie staram się nie jeść za dużo tuczących rzeczy więcej pełnoziarnistego pieczywa, warzywka, owoce no i obowiązkowe 2 litry płynów jak Pani doktor zaleciła:-p.

Kropka ja cierpię na skleroze.A tak poważnie coś mam z pamiecia lekarz mi powiedział że tak czasem bywa ale mnie to martwi :( byłam u neurologa powiedział że nic mi nie jest ale musi coś byc skoro zapominam. Dobra koniec tematu

hej hej!
jeszcze chyba tutaj nie pisałam,ale czytam Was codziennie:)
Ja zaczęłam 7 tydzień i moim głównym objawem jest wieczna senność...mogłabym spać całe dnie...mdłości mam,ale są do wytrzymania. dzisiaj byłam u dentysty i jestem w szoku...w marcu/kwietniu poszłam do innego dentysty żeby zacząć leczyć ząbki i powiedział,że generalnie nie jest źle (mam refluks przez co zęby szybciej mi się psują), a dzisiaj jak poszłam do innej p.doktor to okazało się,że mam mnóstwo zębów do leczenia, do wyrwania wszystkie 8...najgorsze jest to,że pójdzie na to mnóstwo kasy, a przecież muszę to zrobić...na dodatek mój lekarz gin.który jest super,ale ceny jego wizyt to kosmos - 150 zł!...chyba mój kolejny objaw to chandra...to już nie narzekam...miłego wieczorku!:)

wczoraj mi sie slabo rano zrobilo a dzis czuje sie zupelnie inaczej, super samopoczucie od samego rana :)
wizyta juz w piatek, doczekac sie strasznie nie moge :)

Kropka u mnie chyba też się coś zaczyna tzn często mi niedobrze, nie trwa to długo ale szczególnie kiedy głodna jestem to mnie mdli, ciągle chce mi się pić i słaba jestem...W poprzedniej ciąży chyba lepiej się czułam.Dziś do ginki śmigam:)

wikcia ja tez tak mam, wszystko dobrze jest, ale czesto zapominam....

Jadalej leze, córcia u babci do piatku, a mi teskno za nia... czuje sie ok...plamienie mniejsze, od tego lezenia jak wstaje to mam zawroty głowy, ale bede lezec byle było wszystko dobrze....

pozdrawiam wtorkowo, w czwartek mam wizyte na 18-sta...

Mysiak ja prawdopodobnie wyląduję w szpitalu pod koniec ciąży (bo cholestaza się powtarza w kolejnych ciążach) i jak sobie pomyślę, że przez ok miesiąc albo dłużej nie będę widzieć mojej córeczki to mam łzy w oczach już teraz, martwię się czy sobie z tym poradzę:(

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie :) Mam krótką przerwę na zbożówkę i wracam do sprzątania domu. Weszłam rankiem na wagę i kurde 2 kilogramy do przodu !!!! niedobrze:no:. Mdłości pojawiają się ostatnio rzadziej i tak jakby senność mijała...

Do góry