reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

hej :) Czytam o Waszych mdłościach i powiem Wam, ze mnie dorwały znienacka w 6 tygodniu i trwały do 8 a teraz od kilku dni jest znacznie lepiej więc mam nadzieję, że Was też nie będą męczyć za długo. Podobno jest to jeden z objawów dobrze działających hormonów powiedziała mi na pocieszenie moja gin:) jak wisiałam nad porcelaną marne to było pocieszenie ;)))) ale wszystko byle Fasolka zdrowo rosła. Ja od kilku dni mam mega fazę na serek topiony śmietankowy z plastrem pomidora i ze szczypiorem :) śmieszny jest organizm że sam sobie wybiera co potrzebuje, dziś na przykład musiałam zjeść jabłko na które normalnie raczej nie mam ochoty.
Miłego dnia i piszcie koniecznie jak po wizytach :) na pewno wszystko będzie dobrze! :)

reklama
Nooo dzień dobry. Od 3 dni w nocy się budze po 2 razy na siku no i dzisiaj też mnie muli od samego rana, ale dobrze,że chociaż mnie głowa nie boli :) Ledwo wepchnęłam w siebie jogurt z musli. Da się wytrzymać, jest o niebo lepiej niż wczoraj, ale mdli... :confused2:

MatkEwa ja też się martwię bo u mnie niecałe dwa kilo do przodu a ogólnie jestem szczupła: 54 kilo przy wzroście 170 cm. Teraz już tak tyję a co będzie później:( Staram się pilnować z jedzeniem ale niestety ciągle jestem głodna. Wydaje mi się jednak, że jem mniej i zdrowiej. Ledwo rano zjem śniadanie i brzuch do przodu wywala i tak zostaje do rana dnia następnego.

Na siusianie też w nocy wstaję . Olka - wagę masz do pozazdroszczenia , jak modelka . Gdybym tyle ważyła to bym się nie martwiła . Ja niestety wagę wyjściową mam dużo wyższą :( ale wzrostu mamy tyle samo :-D

Cześć przyszłe Mamusie
Witam wszystkie nowe "ciężarne" i życzę pomyślnego rozwiązania i bezstresowej bezobjawowej ciąży.

Kropka - gratuluję :-), muszę Cię nieco zmartwić, jak już pisałam jakieś 3-4 pierwsze miesiące mojej bliźniaczej ciąży to zacieśnianie więzi z porcelanowym przyjacielem i okropne migreny, które wywoływały wymioty. Prawdopodobnie takie samopoczucie wynika z podwójnego stężenia beta HCG , ale pamiętaj że ciąża ciąży nie równa i może u Ciebie szybko taki stan minąć czego z całego serca życzę.

U mnie bez zmian, stres, niepewność, mdłości (bez wymiotów), senność okropna, nie wiem jak ja do USG 18 czerwca wytrzymam. Udało mi się też umówić do tego super specjalisty od USG w W-wie na 20 czerwca po 21.00. Jeny, dwa dni będę w W-wie, a co ja zrobię z moimi bliźniakami ???? Ech a to dopiero początek problemów organizacyjnych, co będzie jak już trzech muszkieterów będzie ganiać po moim małym mieszkaniu???To mnie przeraża nbajbardziej. Ale generalnie wkurza mnie niemiłosiernie jak wracam z pracy a moje dzieci krzyczą, piszczą, skaczą po mnie i nie dają mi 10 minut poleżeć w spokoju.ech, mamy trójki dzieci, pocieszcie mnie chociaż trochę, że potem będzie lepiej.

Bella, mój gin prowadzący wyrażał się o tym Panu w najlepszych superlatywach, ponoć to super specjalista od ultrasonografii. Oprócz wizyt u mojego gin będę do niego też na USG jeździła w tej ciąży, ponieważ moja poprzednia ciąża była bliźniacza i moje jedno dziecię urodziło się z poważną wadą:-(. Chodzi o wsparcie nas ze strony dobrego specjalisty.

reklama
Do góry