reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

a ja wrocilam ze sklepu , sama nawet nie wiedzialam co mam kupic, w dodatku ludzi ze szok! ledwo wdrapalam sie na to moje ostatnie pietro! Z moja glowa coraz gorzej !! normalnie sama nie wiem co chce!! ide do tego glupiego sklepu wydaje pieniadze a i tak efektu nie widac ! nienawidze tego!!

Emilia- biedna zdrowia zycze!!!
Assiorek- tak dziekuje, o ta salatke chodzi!1
marta- ja tez nienawidze golic nog teraz straszny nerw mnie lapie bo musze kombinowac zeby sie w tej wannie odpowiednio ulozyc , jak foka jakas sie czuje, no ale teraz trzeba to regularnie robic ;-) o jezyku nie ma mowy:-D

normalnie jakas oglupiala jestem dzis! sama nie wiem co mam robic , za co sie zabrac!! Naprawde kobiety w ciazy pod koniec powinny byc wysylane na jakas specjalna wyspe , gdzie nie musza myslec tylko odpoczywac :-D

reklama
Januarka gratulacje, tak myślałam, że 31.12.2012 będzie Waszą datą.
Niech maluszek rośnie zdrowo, a Tobie szybkiego powrotu do formy.

To ciekawe, która będzie następna? I czy jeszcze ktoś urodzi dzisiaj? I kto rozpocznie rozpakowanko w styczniu?

Dla Wszystkich dużo zdrowia, lekkich porodów, samych radości z pociech w tym nowym i pięknym 2013r.
2013_zps85108559.jpeg

Ale wieści :-);-):tak::-D:happy:

Januarka
serdeczne gratki. Dawidek witaj na świecie !!!
Ale data - nio cudnie: 31.12.2012 extra :happy:
Dużo zdrówka dla mamci i synusia
:happy:

A wszystkikm styczniówką życzę ... dotrwania do finishów naszych terminowych i łatwych porodów. Aby ten nowy rok 2013 był dla nas przepełniony radością i miłością macierzyńską. Abyśmy razem wspólnie z naszymi: mężami, partnerami tworzyli team rodzicielski. Bo co piękniejszego może być niż RODZINA. Dla wszystkich pozdrowienia i jeszcze raz Happy New Year 2013 !!!

Kochane stycznióweczki :-)

Życzę Wam aby ten 2013 rok był niezapomniany, szczęśliwy i bajeczny!!! niech wszystkie smutki i problemy zostaną tylko wspomnieniem minionego roku.. Życzę Wam aby każda chwila spędzona z rodziną była dla Was niezwykłym czasem a wszystkie nasze maluszki rosły zdrowo :-) dużo zdrówka i miłości !!! :tak:

Ja wraz z mężem uciekamy dzisiaj na małą domóweczkę do kuzynki ;-) będzie prawie cała rodzinka więc będzie miło i wesoło a jutro odezwę się pewnie troszkę później ;-)buziaki i szampańskiej zabawy ;-)

Emilia - jednak nie da rady pomalować tych paznokci...;p trudno ;)

dodzwoniłam się do zusu...aż mnie skurcze załapały jak skończyłam rozmowę...kasa będzie dopiero 11.01!!! czyli równe dwa miesiące jestem bez pensji...a chciałam iść do fryzjera przed porodem...to jakaś masakra...tak się cieszę,że zaraz zacznę macierzyński i nie będę miała nic wspólnego z tą moja pracą! człowiek uczy się na błędach i już wiem,że jak kręcą na początku to potem będzie tylko gorzej i nie ma co się łudzić...

zmykam oglądać dirty dancing po raz milionowy;)

a Wam kochane stycznióweczki życzę, aby ten Nowy Rok był lepszy od tego co mija, aby nasze Pociechy były zdrowe i grzeczne;) łatwych porodów i szybkiego zrzucania zbędnych kg;) oraz dużoooooo MIŁOŚCI! :*

Petycja w sprawie objęcia urlopem rodzicielskim matek z I kwartału 2013 roku.

Mamuśki i Tatusiowe dziś ostatni dzień konsultacji społecznych. Jeżeli macie jeszcze siły wyślijcie listy do najważniejszych instytucji. Niech ustawodawcy wiedzą, że jesteśmy zdeterminowani i będziemy do końca walczyć o dobro naszych pociech !

1. MPiPS- info@mpips.gov.pl
2. Kancelaria Premiera- sprm@kprm.gov.pl
3.Kancelaria Prezydenta- listy@prezydent.pl
4.RPD - rpd@brpd.gov.pl
5. RPO- biurorzecznika@brpo.gov.pl
6. Pełnomocnik Rządu ds Równego Traktowania- bprt@kprm.gov.pl

oraz link do naszej petycji
::::::www.petycje.pl::::::LIST OTWARTY W SPRAWIE OBJ

To znowu ja:)

Chociaż pewnie jeszcze dziś tu zjarzę, ale już teraz życzę Wam wszystkim szczęśliwego Nowego Roku, pełnego miłości, prawdziwych przyjaciół wokół, realizacji założonych planów i tych osobistych i tych zawodowych! A nade wszystko życzę szczęścia u boku naszych Maleństw, nierozpakowanym Stycznióweczkom jak najlżejszych porodów i pierwszych dni po:) A rozpakowanym Mamusiom, aby Maluszki rosło zdrowo i kolorowo:p:-)

Właśnie robię sałatkę i gotouję barszczyk:) Nie powiem, w barszczu pojechałam z pieprzem i to równo:p Jakoś to załagodziłam:p Ale już chyba smak tracę:)

A mam takie jedno pytanko zwłaszcza do mam, które urodziły w grudniu. Jaki początek peselu mają Wasze dzieci? Może któraś z Was podać tylko tę część z datą urodzenia?

reklama
Cześć dziewczyny:happy:

U mnie niestety rok nie zakończy się tak, jakbym sobie marzyła. Sprawa macierzyńskiego wciąż nie wyjaśniona, bo przecież główne biuro rozliczeń nie może pracować w Sylwestra:nerd: Muszę czekać do środy, żeby w ogóle dowiedzieć się co jest grane. Poza tym, byłam w banku w jednej sprawie,no i tez nic nie załatwiłam, bo Pani nie ma pojęcia jak to się stało, że coś się stało i kazała mi dzwonić pod jakiś tam numer. No i z racji Sylwestra tam nikt nie odbiera:baffled:

Ogarnęła mnie już obojętność na to wszystko. Odechciało mi się wszystkiego i czekam, aż powróci mi dobry nastrój.

Januarko GRATULUJĘ Ci ogromnie! Odpoczywajcie teraz i szybko do nas wracajcie:-)

stereoscope-congratulations-it-s-a-boy-hans-dehe.jpg

Ada i jak tam? Udało się męża namówić na zakupy w tym markecie budowlanym?

Indziorka jak samopoczucie? Udało się pozałatwiać wszystko?

Czarni jak u Ciebie sytuacja na froncie? Samopoczucie lepsze? A może już się szykujesz na porodówkę:sorry2:

Milusia a u Ciebie? Wiesz, niekiedy poród zaczyna się tylko od skurczów....Daj znać;-)

Caroline nic się nie martw. Malutka mniej ruchliwa, bo miejsca coraz mniej. Ważne, że ją w ogóle czujesz:tak:

Emilia no żesz Ty....jeszcze oko na dokładkę:no: Oby jednak początek roku był lepszy niż ta końcówka! Ja pogadałam z jakąś babka w pracy i ona na prawdę się przejęła, ale co z tego jak biuro rozliczeń (oczywiście gdzie indziej)nie pracuje dziś. Dzwoniła tam przy mnie i kazali zadzwonić jej w środę. Także widzisz.....d**** blada:baffled:

Natal genialny pomysł z tą wyspą:-D Co prawda nie wiem, jakby to moje dzieci zniosły, ale ja poproszę:-)

Na pewno dzisiejszej nocy nie raz tu zajrzę, ale mimo to już teraz:

Życzę Wam, aby nadchodzący rok był piękny. Wiosna pełna radości, lato pełne spokoju, jesień miłości, a zima pełna ciepła.Z ostatnią kartką kalendarza zerwijcie wszystkie chwile niewarte pamięci i dajcie szansę dniom, które dopiero nadchodzą!
Niech Nowy Rok 2013 przyniesie Wam spełnienie w każdej dziedzinie życia, miłość, zdrowie i świetny humor!

happy-newyear-2013.gif

Do góry