reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Dziewczyny, a jak się czujecie? Bo ja to jakoś tak nie mam siły na nic. Może nie do przesady, ale zrobię coś, przejdę się i najchętniej bym poleżała, brzuch mnie też tak ciągnie jakoś... a tu tyle rzeczy do zrobienia:szok: i córcia ciągnie do zabawy:happy:

reklama
Justek i mnie ciągnie brzuch jak na okres, z małym bolał mnie do 12 tygodnia.
A samopoczucie podobne do Twojego... w skrócie to ciągle mi słabo, boli głowa i spać bym mogła cały czas.

Jak z wizytami u lekarza? Ja chce czekać do tygodnia kiedy serduszko bedzie i mam dylemat czy isć w ten czy w przyszłuy czwartek.

milusia milo mi ze mnie pamietasz mimo iz tak krotko tam zagoscilam, nie zostalam mama sierpniowa 2010 ale udało sie byc mama sierpniowa 2011 :)) teraz super ze spotykamy sie znowu, oby tym razem szczesliwie ;-)
gizmowa ja zamierzam isc okolo7-8 tc do gina.... ale zobaczymy jeszcze....

justa ja sie czuje ok, tzn spac mi sie cce i zmeczona jestem ciagle, ale wiem ze to tez napewno dlatego ze musze sie synkiem zajmowac i troche brakuje mi odpoczynku :tak:

Na samopoczucie nie narzekam. Jedynie kiedy zapomnę zjeść to zaczyna mnie mdlić i głowa boleć. Zresztą mdłości mogłyby mnie ominąć:-)
Też zaczekałabym z wizytą do 7 tygodnia - w poprzedniej ciąży byłam w 6t4d i pięknie serduszko biło. Niestety potrzebuję L4 więc idę w poniedziałek.

Giznowa gdzieś na początku dałam linka na kalkulator albo dokładniej kółko ginekologiczne i mi z moich wyliczeń i z niego wychodzi taka sama data 1 stycznia okaże sie co tam lekarz wymyśli :-D
Ja miałam zamiar iść w połowie 7 tygodnia ale raz że tyle nie wytrzymam a dwa że chce mieć wizyty w parzyste tygodnie więc pójdę teraz w czwartek by mieć już potwierdzenie i spokój
Z objawów senność cały czas ziewam i bym leżała jadła siusiala i piła sok pomidorowy ;-)

czarni ty bys pila sok pomidorowy a ja znowu pikantne-im bardziej tym lepiej:-).dzisiaj na kolacje wciagnelam prawie 100 gr.gorgonzoli pikantnej a do tego pomidorki z czosnkiem i duzzzzzzzzzzzzzzo soli.a ja za sola nie przepadam.i do kibelka to tak jak ty na okraglo latam i wiecznie zmeczona jestem.
do lekarza to pojde zarejestrowac sie dopiero w poniedzialek i pozniej trzeba swoje odczekac.

Słone tak i to dużo nawet. Bez ciąży :-D ostrego nie mogę wogóle więc nawet w ciąży mi sie to nie zmieni i kawa kofeina to moje życie teraz ograniczan do minimum ale czasami jest ciężko

:-) zawsze jest możliwość urodzenia 5 :-)
Na pewno masz większą szansę niż ja bo mi wychodzi 1 stycznia a mój mąż ma 30 tyle to nie dociagne :-D:-D

reklama
1 styczeń to kapitalna data. :-D
Jak myślicie, dla dzieci lepiej początek czy koniec roku?

Tymka serduszko słyszałam w 7t2d, tak byłam u lekarza. Teraz mam opcję być w 6t0d albo w 7t0d ;)

Do góry