reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

aga fajny samochodzik ;)
Moja ostatnio zrobiła się gaduła bo miała przestój ale powtarzac nie chce jak dawniej tylko cały czas gada dadadadada ;P

reklama
Wikiriki ale mówi mama tata? Bo mój nie. Podstawą jest keke. Ewentualnie odmiany kaka koko. Jeśli się coś pytam to potwierdzeniem jest specyficzny śmiech.

Wcześniej mowiła mama i tata ale teraz od kiedy skończyła ro nie chce mówić i powtarzać i tak samo się śmieje a jej podstatwowe słowa to dadada

Wikiriki - to dobrze, myślałam, że tylko mój taki niemówiący :)
Właśnie przebiły mu się dolne trójki i ma wszystkie 1, 2, 3, i 4. Je znowu ładnie, podkrada nam z ręki ciasteczka co jest nowością ale chleba dalej nie. Jak go kąpiemy to śpiewamy myciu myciu chlapu chlapu itp. Jak kiedyś czytałam mu książeczkę i tam traktor był myty zaśpiewałam mu to a on od razu do taty i ciągnie go do łazienki, żeby się kąpać ;)
Czy wy używacie smoczka? Mój od małego miał duży odruch ssania, potem mniej używał, koło roku dużo ząbkował więc ciągle smok (gryzaki itp odpadały), a teraz zaczął przegryzać i dostaje tylko na noc. Znosi to zupełnie dobrze, zastanawiam się tylko kiedy i jak oduczyć do smoka do zasypiania.

Aga85, my już bez smoczka, ale nie wiem czy nie jestem okrutną, bez serca matką, że małej zabrałam, bo ona lubiła jednak smoka, nie za dużo, ale do usypiania było łatwiej. Teraz zasypia bez smoczka, ale za to w moim towarzystwie, nie biorę jej na ręce, ona się powierci w łóżeczku i w końcu usypia. Początki są najtrudniejsze, ale jak już się podejmie tę decyzję o zabraniu smoczka, to lepiej być konsekwentnym. :-)
Jeśli chodzi o zęby, to trójek u nas żadnych jeszcze nie ma.

A jak minęły wam te śniegowe święta Wielkanocne?

Ja chcę odstawić smoczek i ciężko jest, zwłaszcza do spania smok musi być bo inaczej usypianie trwa kilka godzin :)
U nas trójek też nie ma :) Mamy 8zębów
Święta mineły bardzo spokojnie ale kłótliwie. Ciągle się z mężem kłóciłam :)
A tylko tutaj zapadła taka cisza czy na grupie na FB tez macie tak cicho?

Ja nie jestem na grupie na facebooku, nie wiedziałam, że takowa jest :szok:

Ja się nie odzywałam bo byłam zapracowana! I to jak. Otworzyliśmy swój sklep internetowy. Zapraszam was serdecznie :) Jeszcze nie wszystko jest, ale powoli wirtualne półki zapełniamy :) No i niedługo huczne otwarcie i w ogóle :) Będą konkursy i nagrody- na facebooku właśnie, także zapraszam do polubienia :) miluni i face: miluni na facebook

U nas idą dwójki na dole i jedna czwórka na górze (druga już wyszła). Koszmarny miesiąc. Te zęby nas wykończą. Apetyt zero, marudztwo 100 ;) Oby już wyszły Uffff

kama- nie jesteś wyrodną matką ;)ja na razie zabrałam na dzień na noc daje. Muszę się zdecydować i zabrać tez w nocy. Szkoda tylu zębów. A może nie będzie takieg oporblemu, pierś też oddał bez walki;) Święta to u jednych dziadków to u drugich, guzy nabite, wiadomo więc że było fajnie ;)
Wikiriki - mój synek przy Twoim dziecku to chyba jak pirania wygląda ;) To chyba faktycznie idzie albo w zęby albow gadane hehe;)
O facebooku też nie wiedziałam. Czy podacie link?
Tytanowa działaj działaj :)

reklama
Do góry