reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Aga ile zębów wow :) Większość tych zębów co Twój mały ma wychodzą dopiero przed drugimi urodzinami-aż zaskoczona jestem :)

reklama
Wiki - z jednej strony będę miała z głowy, z drugiej ciągłe problemy z jedzeniem i uboga dieta oraz problemy z myciem tych zęborów- jak wiadomo normalka przy ząbkowaniu (mam nadzieję, że nie popsują się tak szybko jak pojawiły).
Ale Martynka dogania mojego Michasia:)
Co poza tym. Jak nic dziecię nie umiało tak nagle z dnia na dzień wiele rzeczy np. nauczyło się samo robić papapa a dziś jak się obudził sam poszukał nocnik i tam siedział i robił kupkę a zawsze uciekał z niego. Robi sam3 kroki. Kochany pieszczoszek z niego. uwielbiam to w nim. Teraz jak na zakupach już się nudzi to zakładam nosidełko i jest we m nie wtulony i sobie śpiewa kupiłam to nosidło jakiś czas temu a żałuję że nie dawno dawno temu.
Kończę bo mały wyciągnął mi spację z klawiatury i niewygodnie się pisze. Pozdrawiam wszystkie mamy i ich dzieciaczki:)

Ach no tak, teraz sobie przypomniałam hehe:tak: Fajnie, że się sprawdza! To ogromna wygoda takie nosidło :) Ja generalnie jestem zdystansowana w stosunku do różnych 'dzieciowych gadżetów', ale chusta lub nosidło to żaden gadżet, w zestawieniu z wózkiem to raczej wózek jest gadżetem, skądinąd również nawet przydatnym w niektórych sytuacjach :D Jaka to radość mieć wolne ręce i móc wszędzie z dzieckiem pójść! :-)

Wiki, u nas na roczek nie mierzą wzrostu, tylko obwód główki, klatki i waga.

Właśnie moje dzieci były chore, oboje, miałam koszmar w domu, bo nie przechodziło, zarazki krążyły po domu, z jednego domownika na drugiego, masakra, teraz już jest odpukać ok. W czasie wizyty u lekarza okazało się, że Nikola waży 8,7 kg czyli mniej niż 2 miesiące wcześniej. zmartwiłam się tym, ale pediatra powiedziała, że sprawdzimy to po infekcji..

A do słuchawki też moja mówi....Z kubeczka pije ale bardzo mało, trochę rozlewa przy tym, mam drugi, z którego nie może się wylać, ale on taki duży, niewygodny dla niej..

Renna, gratulacje dla Bartka

kama nie martw się wagą, Nikola pewno więcej się rusza ale też i przez choroby mogła schudnąć...Moja przez chorobę straciła 1kg na wadzę ale już nadrobiła i stoi w miejscu 11kg :)

A ja się przyszłam pochwalić -mój maluch chodzi całe długości pokoju bez trzymania :) Już niedługo będzie latał jak najęty:)

reklama
Do góry