reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

witam sie poniedziałkowo:-)
ależ naskrobałyście:-)
Anastazja nie martw sie i nie przejmuj tym wogole. ja na przyklad jak antonufka mam piegi ktorych za chiny nie moge zaakceptowac i ciagle mysle jak sie pozbyc. ale strasznej tragedii nie ma bo wtedy mysle ze wielu ludzi ma i sie sobie podoba.
mam krzywe nogi i w dodatku chude , ktore probuje jakos maskowac a bardzo bym chciala chodzic w krotszych sukienkach i spodenkach ale nie moge.
a teraz w ciazy na mojej dupci zrobilo sie pobojowisko rozstepow i celluitu i wstydze sie pokazac mojemu K. ale on i tak patrzy i dotyka chociaz mu nie pozwalam bo sie zle czuje jak to robi.
wiec ty sie nie martw !!!! ja sobie mysle ze ludzie maja gorsze problemy niz wyglad i ja nie mam az tak zle:-) ty tez tak zacznij myslec:-)

Patrycja moje wlosy taj sie przetluszczaja ze juz nie mam nawet do nich sily musze codziennie schylac sie nad wanna i je myc a nienawidze tego robic :/
a pod prysznicem to juz wogole brrrr...
i jak pomysle ze pozneij bede musiala je wysuszyc i wyprostowac to mnie szlag trafia:-( wiec po wstaniu 1,5 h spedzam nad wlosami i ich ogarnieciem:-(

Melisa jejku jak ty slicznie wygladasz w ciazy:-) i masz cudowny plaszczyk i stwierdzam ze chce taki sam ja ty:-)

Ja normalnie farbuje i scinam ale staram sie bez amoniaku bo i tak mam juz zniszczone wlosy wiec nie chce dodatkowo ich przeciazac

Antonufka ty scinasz wlosy?! oddaj mi jak nie chcesz, pamietam jak mialam takie jak ty dlugie a potem posluchalam glupia kolezanki ze bedzie mi ladniej w krotkich i obcielam do konca zycia sobie tego nie wybacze bo teraz nie jestem w stanie ich zapuscic:-(

Adakk ja podobnie mam. jak sobie pomysle ze jeszcze 2 miesiace z groszami to ogarnia mnie taka panika ze K. az mnie musi pocieszac ze sobie poradze i bedzie dobrze.:-)

Malutka ja podobnie jak anielka pomyslalam ze jutro to ty ja obudzic z samiutkiego rana i spytaj czy fajnie tak jak ktos budzi a ty sobie tego nie zyczysz :-)

no to nadrobilam :-)

ja dzisiaj planuje wkoncu wybrac sie do sklepu po czekolade i banany. bo chce zrobic smazone banany w bitej smietanie mhhhh...;-)

reklama
Melisa naprawdę bardzo dobrze wyglądasz, widać ciąża dodaje tylko dodatkowego uroku ;-)

A my z P. dziś już załatwiliśmy co mieliśmy i teraz siedzę sama on poleciał w pole (i to dosłownie), obiadzik zjedzony dziś była zupa pomidorowa - brzuszek pełen ;-)
Co do zmian fryzur, mi włosy przed ciążą wypadały w ciąży też (podobno nie powinny) więc podjęłam miesiąc temu decyzje o ścięciu i tak oto z długich włosów zostały mi do ramion.. teraz chciałam kolor zmienić z ciemnego brązu (mój naturalny) na cieplutki rudy ale za chiny nie mogę znaleźć takiej farby jakbym chciała.. więc czekam.. ;)
Wczoraj wieczorem po raz pierwszy od dawna mały słabo się ruszał (tzn. ja go słabo czułam) sądziłam że to z przemęczenia, ale dziś troszkę nadrobił.. zobaczymy jak będzie wieczorkiem.

Buziaki ;)

jestem padnięta. wzięłam do siebie małego sąsiada na kilka dni, żeby trochę dorobić i już nie mam siły. ledwo żyje. teraz na szczęście zasnął i jego mama niedługo powinna wrócić z pracy, ale cały dzień biegania i rozwiązywania dzikich sporów o samochodzik czy klocka to chyba nie na moje siły w ciąży:D

Ja właśnie pojadłam pierogów ruskich. Ach.
Popijam właśnie Celestynką (woda z moich stron) i śpieszę się pochwalić, że zapisałam się na szkołę rodzenia na Inflancką (któraś z warszawy będzie chodzić?). Od 9.11 będziemy uczęszczać.

ależ dużo napisałyście :tak:

Melisa
wyglądasz kwitnąco

Co do włosów. To przed ciążą myłam włosy co trzy dni teraz co tydzień. Farbuje ale bez amoniaku. Dopiero po porodzie i karmieniu wrócę do pasemek :-)

Ja jednak zrezygnowałam ze szkoły rodzenia.

Dzisiaj wyprałam wszystkie ubranka, jakie mam dla maleństwa, bo muszę je spakować, za chwilę będę prasować. Przyjemnie kojący jest zapach ciepłych, świeżo upranych malutkich ciuszków. Swoich ubrań nienawidzę prasować, ale te dla dziecka to w sumie przyjemność. Jeszcze w połączeniu z zapachem oliwki, którą nacierałam brzuszek.. Pachnie dzieciątkiem, chociaż go jeszcze nie ma.

Alka- bo Cie kopne!!! Dzieki za mile slowa, ale jak jeszcze raz napiszesz, ze nie wygladasz dobrze, to przyjade i Ci dam w leb :wściekła/y:

A jesli chodzi o farbowanie wlosow, to ja farbuje farba bez amoniaku :-)
Melisa no to czekam na Ciebie :) pochodzimy razem troszkę po sklepach dziecięcych hihi

....

a co do farbowania to ja się nie przejmuję, pracuję w lakierach i do pracy chodzę do dziś więc amoniak mojemu dziecku nie straszny :DDDDDDDDDD

reklama
Do góry